Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (666)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Což o to, nápad je to hodně zajímavej, ale to podání mohlo být o dost lepší. Celý film byl takový neucelený, pořád mě tam něco vyrušovalo. I když byla ke konci atmosféra hodně hutná, tak si myslím, že se to celkově dalo zvládnout líp, že ten děj mohl být údernější. Když vezmu v potaz rok vzniku, tak klobouk dolů před gore efekty. Dobrý sci-fi horor, ale čekal jsem víc... 60% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dnes už to všechno vyhlíží tak nějak dětinsky a příliš latexově, nicméně výkon Goldbluma je sugestivní a některé momenty správně nechutné (trávení potravy)... jen to na mě působí dojmem konzervativní hororové patlaniny 80. let, třeba oproti Carpenterově Věci tomu chybí invence i silnější atmosféra. Skutečně antikvární záležitost, která mě spíš pobaví než nějak napne... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Počula si už o hmyzej poltiike? Nie? To preto, že hmyz žiadnu nemá.“ Mucha, adaptácia poviedky Georgea Langelaana (resp. remake čierno-bieleho filmu z konca 50. rokov), je sila. Spočiatku si vravíte, že to nejako dáte, že to nie je až také hrozné a že to je len film. Ale potom ubehne ďalšia minúta a kanadský úchylák Cronenberg vás dostane ponurou hudbou svojho dvorného skladateľa Howarda Shorea, inteligentným hereckým obsadením (Goldblum, Davisov, Getz, Cronenberg ako gynekológ v odpornej snovej pasáži), temnou atmosférou, nenáročným, ale pôsobivým príbehom, nechutným zmyslom pre humor (jedenie rozpustenej kašičky), nezabudnuteľnými pasážami (pretláčanie rúk) a neuveriteľnou „atmosférou fyzického humusu“. Maskér Chris Walas za "nechutnú" robotu odvážne (na Akademikov) získal Oscara a neskôr sa podieľal na Deep Star 6 a nakrútil Muchu 2 (ehm). Dodnes jeden z najodpornejších filmov, aké som zatiaľ videl. V dobrom. Ak je to možné. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Po zásluze kultovní dílo a povinnost pro všechny hororové fandy. Cronenberg je hračička, vyhrál si s každým detailem a zásluhou jeho precizní režie nesledujeme hlavního hrdinu jen jako ústřední šachovou figurku v bezvýchodném postavení, ale spíše jím přímo jsme a jeho postupnou proměnu v odporné monstrum pociťujeme i na vlastním těle. U odolnějších diváků zůstane asi jen u mrazení v zádech, méně zdatným se může při pohledu na loupajícího se a slintajícího Jeffa Goldbluma i mírně zvednout kýbl. Tak jako tak, Moucha je zážitkem, na jaký se jen tak nezapomíná- ne pro každého, ale přesto zážitek :) 85% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Znovu projevil silnou vášnivost, znovu šokoval nekorektními scénami, znovu ho zajímali duševní stavy člověka v krizových situacích. Stačí jeden genetický kolaps a na kult je zaděláno. Režisérský úchyl David Cronenberg posílá svého hrdinu, ambiciózního vědce Jeffa Goldbluma k teleportaci pomocí dvou speciálních kabin. Punčochy sličné novinářky Geeny Davis přemístil bez újmy, s opicí to ovšem bylo lehce brutálnější, pokus na sobě samém už vyjde. Jen se při přenosu dovnitř dostala i moucha. Začne to ostrými chlupy na lopatce, končí odpadáváním důležitých částí těla. Výsledkem je dokonalá (vnímám ji tak i dnes) práce maskérů, kteří se na drastickém přerodu vyřádili. Nespočet scén rafinovaných a lahůdkových. Palec nahoru. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (38)

  • Natáčelo se od 1. prosince 1985 do 28. února 1986 v Kanadě. (Varan)
  • Jeffovi Goldblumovi (Seth Brundle) sa takmer nevyplatilo, že prišiel na casting v spoločnosti svojej priateľky, ktorú chcel presadiť ako filmovú Veronicu. David Cronenberg totiž nikdy nemal v úmysle pracovať so skutočným párom a chvíľu uvažoval, že odmietne aj samotného Goldbluma. Až Geena Davis (Veronica Quaife) ho presvedčila, že bude tou správnou voľbou. Voči Jeffovi mali námietky aj výkonný riaditeľ spoločnosti Fox, nakoľko v ňom nevidel potenciál hviezdy, a Chris Walas, ktorý cítil, že sa na jeho tvár bude len ťažko nanášať maska. Obaja nakoniec dali na rozhodnutie Cronenberga (classic)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno