Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bzzzz-bzzzzzzzz, kdyby se mnou do teleportační komory vlezl kůň, možná bych si toho i ožralej všimnul a nemuseli by mě nahánět s biolitem a plácačkou na mouchy, bzzzz! A kdybych byl tak navátej, že bych si nevšimnul ani koně, byl by ze mě kentaur - hlava koně a zbytek těla mužský... A kdybych si sebou do té komory vzal alespoň toho pokusného paviána, změna by byla nejmenší: stal by se ze mě průměrný chlap. Hodnocení tohohle horůrku o ambicích je dost možná ovlivněno nostalgií, přece jen je to jeden z prvních hororů, co jsem jako ještě nezletilá, necynická čůzička viděla: 77% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Napínavé, úchylné, bizarní, nechutné, ale také smutné a dojemné hororové drama s velmi intenzivní atmosférou ve veškerých scénách s měnícím se Goldblumem. Celá závěrečná scéna je pak totální hardcore, v němž se dokonale slévá dohromady jak skvěle gradované napětí a nechutné výjevy, tak i dojetí. Šokující a přitom hodně chytrý film, určitě jeden z Cronenbergových nejlepších! 90 % ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pustit si po letech znovu Mouchu, je jako prožít těžkou noční můru. Způsob, jakým ten film graduje ke svému grandióznímu finále, nemá obdoby. Film jsem musel několikrát během jeho sledování zastavit, abych rozdýchal to peklo, které se v něm odehrává. I kdyby Cronenberg nikdy nenatočil nic jiného, zapsal by se tímto legendárním počinem navždy do filmové historie - geniální masky + démonický Jeff Goldblum + nádherná Geena Davis = jedna z nejosobitějších variací příběhu o krásce a netvorovi a současně drásavě naléhavé varování před odvrácenou stranou technologického zázraku modernity. Hluboce znepokojivý film, jehož zhlédnutí může u citlivějších jedinců vyvolat menší trauma (sám nejsem výjimkou) či alespoň nutkání ke zvracení - nechutný je na to místy až až. Zatímco u většiny zástupců filmové produkce 80. let se nemohu zbavit dojmu, že zůstaly beznadějně zaseknuté v době svého vzniku a dávno pominuly všechny důvody, proč kdysi stály za vidění, Moucha v čase zraje jako víno a po letech její odzbrojující potenciál jen získává na síle - ten film mě nově naprosto omráčil a zbavil slov. Geniální, nechutné, vizionářské a nezapomenutelné - taková je Cronenbergova Moucha. Není to příjemná podívaná a spousta věcí tam hapruje, ale už pro ty neuvěřitelné masky nelze nehodnotit 5 hvězdami. Fantastická záležitost, kterou osobně řadím k nejzásadnějším filmům, jaké jsem kdy viděl. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Cronenberg je tak trošinku úchyl, ale díky tomu vznikají tak dobré horory jako je například Moucha. Příběh je sepsán profeisonálně, tek že nenechá diváka pochybovat o nedotaženostech. Jeff Glodblum se pro tuto roli narodil. Jednak působí dobře už jako vědec a jako moucha teprve září. Má takové oči, že ho snad ani nemuseli moc maskovat. Masky jsou absolutně geniální. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Další dobrý pokus zfilmovat námět daný geniální stejnojmennou povídkou George Langelaana. Protože literární předlohu znám mnohem déle než tento snímek (mnou prvně viděný na konci 80. let), a velice ji obdivuji, neodpustím si srovnání: Cronenbergova Moucha je jedním z dobrých filmových horrorů 80. let, Langelaanova povídka je jedním z nejlepších horrorů všech dob. [Asi si podobná srovnání nebudu odpouštět ani v budoucnu, protože dnešní všeobecná neochota číst mě hluboce zarmucuje. Speciálně u horrorových fanoušků, kteří programově ignorují literaturu, jež dala jejich žánru takové klenoty, jakým je mimo jiné právě The Fly.] ()

Galerie (205)

Zajímavosti (38)

  • Věta "jsem brouk, kterému se zdálo, že je člověk a miloval to, ale pak sen skončil a hmyz se probral" je odkazem na román "Proměna" od Franze Kafky, v  němž se muž probudí ze špatného snu a zjistí, že se proměnil v brouka. (HellFire)
  • První film uváděný do kin, který měl televizní premiéru na televizní stanici Fox. (HellFire)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno