Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec sedmiletého chlapce změní zaměstnání, odchází do hutí. Citlivý hoch, milující horské prostředí, se ve městě necítí dobře: obtížně se seznamuje s novými kamarády, poznává nové hry, učí se orientovat v dosud nepoznaných životních situacích. Autoři příběh zasadili do počátku 50. let, velebí zprůmyslňování dosud zaostalých končin a zcela pomíjejí společenské kontexty. Vznikla jednoduchá idylická, alibistická vyprávěnka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

roswelll 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh chlapce, který si dlouho zvyká na přechod z vesnice do města...díky své upřímnosti, milému vystupování si však postupně získává přátelství ostatních dětí a láska je zvířatům vítězí i v tvrdých podmínkách ve městě. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak především dávám dvacet za hezkou nosnou melodii. Dále pak za podání celého, nebo snad lépe řečeno celých příběhů. Bylo nevtíravé a nenudilo. Celý film se nese spíše v dětském duchu, ale i dospělý si v něm najde to své. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Poetický príbeh malého chlapca, ktorého rodina sa presťahovala za prácou do mesta. Musí sa vyrovnávať s neznámym prostredím a novými priateľmi. Napriek tomu, že sa odohráva počas industrializácie v 50-tych rokoch, snímok sa venuje predovšetkým deťom, minimalizuje budovateľský aspekt ( zbytočná scéna v továrni je jediná ), má nádhernú kameru a pútavé vykreslenie detského sveta. Tretí komentár. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Lyrický film pre deti so zvieratkami a cirkusom Europa. Ústredná melódia veľmi pekná, ale opakuje sa v obmenách až príliš často. –––– Vieš, čo robí chlap, keď má strach? – Fajčí! ()

MBob 

všechny recenze uživatele

Krystalicky čistý příběh s lyrickými pasážemi o mezidětských vztazích, přátelství a citu ke zvířatům. Jednoduché, prosté, přesto s pevnou vypravěcí stavbou. ()

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v lokalitách Terchová, Martin, Oravská Lesná, Vychylovka, Prievidza, Nová Dubnica, Lozorno a Horné Počernice. (dyfur)

Reklama

Reklama