Reklama

Reklama

Za ginipiggu: Akuma no jikken

  • USA Guinea Pig: Devil's Experiment
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
Japonsko, 1985, 43 min

Režie:

Satoru Ogura

Obsahy(1)

Skupina mladíkov unesie mladé dievča so zámerom ublížiť jej. Skúšajú rôzne formy mučenia - od fackovania, cez popálenia až po prepichnutie oka ihlou.
Prvý film zo sadistickej série Za ginipiggu. (ash99)

Recenze (47)

Dadel odpad!

všechny recenze uživatele

Parta chlápků fackuje svázanou dívku. Parta chlápků kope do svázané dívky. Parta chlápků způsobuje popáleniny svázané dívce. Parta chlápků propichuje jehlou oko svázané dívky. Atd. Atd. _____ Ok, jestli někoho baví takovéhle věci (úmyslně nepíšu "filmy") natáčet, ať si je natáčí, samotné natáčení by mohla být i docela legrace. A jestli pak někoho bude bavit se na to dívat, ať se na to dívá, ale to už taková legrace není. Spíš frustrace a pocit zbytečnosti. Odpad není za brutalitu, ale za nulové množství filmařských nápadů. Tohle je spíš příspěvek do amatérské soutěže "Neváhej a toč snuff!". _____A ještě vzkaz pro dwi: "Mě to chladným nechalo." ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Filmová hodnota víceméně žádná, efekty na svojí dobu celkem ucházející - i když ona vychvalovaná scéna s vypíchnutím oka není zase až tak "neuvěřitelná". To proč si tenhle film ode mě zaslouží 2 hvězdy je fakt, že plno llidí uvěřilo že se jedná o opravdový "snuff" film při kterém je mučena nevinná obět. Byl kvůli tomu i soud, kde tvůrci prokázali svou nevinu. Za tuhle povedenou mystifikaci klobouk dolu. ()

dwi

všechny recenze uživatele

Léto 198X. Trojice mladíků na opuštěném místě a jedna žena, na níž všelijakými způsoby mučení demonstrují bolest, utrpení a proměnu těla pod tíhou sadistických orgií. První díl provokativně realistické edice Za ginipiggu se tradičně nese v duchu často neúnosných prznitelských scén, kdy obsah žaludku místy balancuje na hranici vyvrhnutí. Nemá žádný děj, neoplývá hereckými výkony či hudbou. Film záměrně nemá ani režiséra, aby jen zdůraznil realistickou notu, osciloval na hranici snuffu. SPOILER. Snímek je rozdělený do několika kapitol, ke kterým náleží jeden mučící prvek. Od facek, kopanců, pálení vařícím olejem,červů, trhání nehtů se dostáváme až ke kapitole poslední, jejíž obsah paradoxně využil již L. Buńuel v Andaluském psovi, propíchnutí oka jehlou. Poté snímek končí a mix pocitů, jež se ve vás budou vařit, jistě neprožijete každý den. Tato sadistická průtrž totiž nenechá chladným nikoho. ()

JAn odpad!

všechny recenze uživatele

Jediným fascinujícím prvkem na tomhle snímku je autenticita, s jakou je podáván. Jinak jde jen o bezmyšlenkovitou přehlídku nechutných násilností páchaných na nevinné ženě. ()

lamps odpad!

všechny recenze uživatele

Fuck this motherfucking piece of movie shit.. Tahle um****á pí*****a nestojí ani za ironický krátký komentář. Odpusťte, ale slušněji to zkrátka popsat nejde... ()

Paldini odpad!

všechny recenze uživatele

Snímek, ze kterého mi bylo špatně od žaludku a to tak, že velmi. Asi se kouknu i na další díly, protože svůj účel film splnil. Byl jsem šokovaný a konsternovaný, ale přitom jsem pořád zvědavý a nepoučitelný, že se na tohle nemám dívat. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Fascinácia zvrhlosťou a podobných vecí, tvorí evidentne základný kameň série Guinea Pig. V tomto prvom experimente, odchytila skupinka tyranov poblíž svojej lesnej chatrče dievčinu, ktorej toto jej väznenie v danej inkriminovanej oblasti rozhodne v hod neprišlo. Devil's Experiment ponúka však len obrazy násilia bez príbehu, ktoré sú spočiatku dosť nevydarené (priehľadné, amatérske a tým pádom miestami aj zábavné), ale v druhej polovici našťastie naberú na reálnosti – tým pádom aspoň nejakej zaujímavosti. 2* to u mňa ale má. ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

brutalita zaručene plní svoj účel ( horrory totiž nie sú o dobrých pocitoch, príjemnom posedení pri kávičke, o dobrom konci pre pocit ukludnenia pred spánkom na dobrú noc ..nikto z nás by nechcel zažiť niečo podobné na vlastnej koži ....tento projekt prirodzene posúva hranicu ľudskej psychotolerancie na násilie a ukrutnosti smerom k ..ZLU : eo ipso ( t.z. priamy aktér takýchto zverstiev v pomyselnom reáli ( pripusťme že by mu takýto pohľad priniesol uspokojenie by uz teoreticky nevnímal takéto konanie ako exces ale skôr za niečo prirozené ( nič extra ordinem )... teoreticky pripusťme že sa u neho tolerancia predimenzuje do nevyhnutnosti ...čisté zlo ERGA OMNES .. na rad prichádza globálny aspekt....pokial by však analogicky : obdobným spôsobom reagovala vačšia polovica ľudstva ( takéto konanie by jej prinášalo radosť ) .....bola by prinútená takto konať aj tá zvyšná polovica ... To by bolo to pravé peklo na zemi !!?? ibi erit fletus et stridor dentium... a následný sled apocalyptických udalostí ultima ratio ... svet však už spoznal aj omnoho nechutnejšie projekty .... napr. Heiko Fipper predostrel svetu jeden z nich ... jeho pojem brutality a bestiality implementovanej do ľudského ega je ďaleko hrozivejší ako tento experimentálny japonský project .... :O))) ()

dr.horrible

všechny recenze uživatele

Toto ťažko hodnotiť. Nie som si dokonca istý, či to vôbec je film. Herecké výkony žiadne, príbeh žiadny, a navyše je z toho cítiť amaterizmus od začiatku do konca. Že niekto môže veriť, že je to naozaj snuff, nemôžem uveriť. Silu to ale istým spôsobom má, aj keď opísať v čom spočíva, by som asi nedokázal. Nula by "Akuma no jikken" z istého uhla pohľadu sedela asi rovnako ako štyri hviezdičky, takže hodnotiť nebudem, pretože neviem ako. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dost ale opravdu dost velké zklamání,o filmu jsem slyšel parádní věci a těšil jsem se jako malej Jarda, ale naprosto zbytečně. Film se s ničím nesere a rovnou nás hodí do víru dění, "Kam ženská šla?" "Proč jí mučily?" A další otázky zůstanou nezodpovězeny. Ale to by mi bylo jedno přeci jenom takovej Aftermath byl taky jen o pitvě. Ale narozdíl od tohohle to vypadalo daleko lépe. Takže máme tu mučeníčko, které ale vypadá strašně uměle. Třeba odnímání nehtů bylo strašně špatný. V tom nejlepším to ustřihnout? To se přece nedělá. Krátká scéna s červíčkama moc nepomohla. Prostě nuda u které se mi žaludek rozhodně neobrátil. Ale naneštěstí to je krátký a líbilo se mi rozdělení na druh mučení. tak aspoň ty 2 slabší hvězdy dám. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Zatímco Flowers Of Flesh And Blood se snaží řadit spíše do kategorie art-gore, tahle první část celé Guinea Pig série je hozena do exploitation či torture porn hávu. Je to snímek opravdu pouze pro ty neojtrlejší. Banda tří úchyláků drží v domě za městem v lesích v zajetí bezbrannou dívku, nechává ji spát zavěšenou v síti na stromě, mučí ji a ponižuje. V jedné scéně ji dlouhé hodiny pouštějí do sluchátek nahlas noise, to mi hned jakožto posluchači tohohle stylu utkvělo. Jelikož ve snímku nejsou (až na závěr) nijaké velké gore scény, tak to působí o to reálněji, syrověji a bezútěsněji. U některých efektů a scén sice věrohodnost trochu pokulhává, ale na celkovém tíživém vyznění to zase až tolik neubírá. Psychicky labilnější by se tomuhle měli vyhnout obloukem. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Mám rad Snuffy, ale tohle byla prostě srajda. Umělé, okaté, nešlo věřit ani té jehle, která byla na konci. Nejlepší část považuji za otáčení dívky na židli, která mě pobavila. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem byl obeznámen nízkým hodnocením na netu a chvalozpěvy od svých známých jenž tenhle první díl viděli, tak i já jsem byl lehce zklamán. Podobné snímky či dokumenty mám rád a viděl jsem již už docela dost, ale tentokrát mi především začátek přišel těžko uvěřitelný a především trochu nudný. Násilí na ženách se mi v reálném životě příčí, ale ve filmu mi to ani moc nevadí, jenže zde sledujeme prvních patnáct minut pouze opakované fackování a kopání do svázané ženy, která pomalu ani nevydá hlásku za to její trýznitelé si samou radostí cvrnkají do kalhot. V těchto chvílích jsem měl sto chutí to přetočit o kus dál.Další fáze mučení typu točení na židli, pouštění šílené hudby si taky u mě moc kredit nezvedly, ale když konečně přišlo na řadu pořádné mučení, tak jsem rázem ožil. Trhání nehtů sice lehce odflákli, ale pálení olejem a červíci už bylo podle mého gusta. V tu chvíli nastal konec mazlení a tvůrci šli konečně na věc. Bohužel si to následně zase pohnojili, ale to už je věc druhá. Posledních zhruba 5-6 minut už bylo jen pro opravdové fajnšmekry.Jak už jsem poznamenal předním, tak Guinea Pig určitě není pro každého a ani se nedivím, že většina lidí podobné kousky odsuzuje do filmového odpadu. Jenže je celkem s údivem, že jsou to právě lidé, kteří v klidu solí vysoká hodnocení americkým filmům, jenž stojí na podobném základu. 6/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dokážu si představit, že ve své době to byl docela šok. Dokážu si představit, že počátkem devadesátých let bysme na to se spolužákama ze základky na ohrané zrnité videokazetě zírali s upadlou bradou. Dokážu si představit, že ještě dnes u toho masturbují někteří momentálně zaostalí Řezníkovi fandové. Dokážu si představit, že to ještě dnes někoho neznalého dokáže pobouřit a jaké pozdvižení by to asi způsobilo, kdybych to pustil na manželčině dívčím mejdanu. Ale v dnešní době, kdy jsou podobné scény skoro běžnou součástí některých TV seriálů a žánrově spřízněných filmů, už to prostě nemá ty koule. Naopak, mnohdy to působí až komicky (hlavně snaha fingovat fackování stylem, jaký jsme my používali jako děti - schválně si to zkuste pustit zpomaleně, nebo scéna s "ostřelováním" vnitřnostmi, nahlas jsem se smál u komentářů mučitelů). Přesto je to na shlédnutí zajímavé, např. chcete-li si rozšířit obzory jak někoho týrat. A třeba scéna s jehlou je výborná. Jen je možná škoda, že to zrovna jí končí. A i ta práce s kamerou, záběry a střihem filmu dodává alespoň trochu atmosféry. Faktem ale je, že po přečtení mnoha informací o tomto svým způsobem kultu, po jeho zhlédnutí dojde k nevyhnutelnému zklamání. 2,5* ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Nechvalně proslulé Morčátko aka "fake snuff" pro otrlé. Prostě se jedná o takový ten "torture porn" film, který nemá kdovíjaký příběh nebo myšlenku a má za cíl pouze šokovat. Mno, tak šokujícího na tom nic moc nebylo, protože to unesené děvče působí, jakoby se ji to mučeníčko líbilo. Hned úvodní fackování na židli je úplný "epic fail", protože nelze přehlédnout, že jsou kluci opatrní a fackují se sami do své dlaně. Místo znechucení jsem se spíš musel smát. V první řadě je Morče neskutečná nuda a ztráta času, takže zaručeně o nic člověk nepřijde. Musel jsem kacířsky postupně přeskakovat až k závěrečné scéně s propichováním oka, ale i to mě nechalo chladným. Je to zkrátka celé pejčovina na entou. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Toture porno, ktoré ale vôbec nieje tak brutálne a šokujúce, akoby sa na prvý pohľad zdalo. Pôsobí to strašne umelo ( tie facky viditeľne lietajú mimo ) a nemá v sebe vôbec žiadnu dávku reálnosti ( tá ženská tam zareve len v pár záberoch a vo väčšine ostatných ju to pravdepodobne ani nebolí ). ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Urban legend je bohužial silnejšia ako film samotný. S Flowers of Flesh and Blood veľmi pripomína look skutočného snuffu. No o čom to je? Žena je mučená na všetky možné spôsoby. Je to pravda, že po umeleckej hodnote (narozdiel od druhej kapitoly) je to úplná žumpa. Ale z časti znechutilo a z časti poladilo oko gore efekty a to v fake snuffe (resp. v exploite) je najdôležijtešie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Guinea Pig“ zásadně nevyniká zpracováním, protože i před rokem 1985 se daly najít filmy, kde bylo gore mnohem naturalističtější. Mlácení kladivem do ruky je očividně hodně špatně udělané, na druhou stranu, propichování oka je uvěřitelné dost, i když si všimnete detailů, které stále narušují reálnost toho všeho, co vidíte. Film tak nepůsobí ani moc znepokojivě, ale spíš trochu nedotaženě. Jako myšlenka zajímavé, ale jsem přesvědčen o tom, že následující díly to dotáhly ještě dál, a to i v realističnosti, o kterou jde u těchto filmů především. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak bych si představil peklo (točit to běloši,myslel bych si ,že jsou to vystříhané scény z Horizontu události),jen místo hoven,zde vnitřnosti.Tělo zavěšené v síti,jakože mezi nebem a zemí(?),dobrý.Gumové ruce mi vůbec nevadili,vnímal jsem to jako že odstup od reality,jen s děvčetem, které třeba u kleští nebo u trhání spíš vypadala ,že jí to ani moc nevadí jsem měl trochu problém.-- Další díly jsou vlastně jen variace na již dané téma. Až na šestý díl,kde jakože sranda. -Asi tak.(lepší je když už,tak kouknout na všechny díly,jinak jednotlivě vlastně odpad +). ()

Reklama

Reklama