Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Věhlasný lovec safari a dobrodruh Allan Quatermain, kterého zradil jeho dlouholetý partner, námezní stopař Bruce McNabb, se rozhodl vzdát se již navždy vzrušujícího života v lůně panenské Afriky a vrátit se do Anglie. Tam léta žije u prarodičů jeho dospívající syn Harry a Allan Quatermain by ho rád dostal zpět do své péče. Quatermainovo citové pouto k Africe je ale tak velké, že se rozhodne ještě jednou se na černý kontinent vrátit. Tentokrát ale přijímá poněkud jinou nabídku než předešlé. Krásná Elizabeth Matilandová chce totiž najít a zachránit v Africe svého otce, profesora oxfordské univerzity, jehož unesl jeden z domorodých kmenů. Hodlá ho vyměnit za drahocennou mapu, kterou jí otec ještě před svým uvězněním stačil poslat. Po vzácném svitku, jenž vede k legendárnímu pokladu nepředstavitelné krásy a hodnoty, plnému dimantů, zlata a smaragdů, ovšem touží nejen domorodý africký král Umbopa, který vězní Elizabetina otce, ale také skupinka Rusů v čele s McNabbem. Ta začne Quatermaina, Elizabeth a jejich přátele tajně sledovat a v honbě za bohatstvím je rozhodnuta zabít kohokoliv, kdo se jim postaví do cesty. Včetně Allana Quatermaina, terče McNabbovy osobní pomsty... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem si dal do vyhledávače Doly krále Šaloumana vylezlo jich na mě tolik, že bych moh dát každýmu číňovi na světě jinej. Pro výběr toho správnýho dolu jsem použil ryze holčíčí metodu a vybral jsem si toho nejdelšího. Musím se přiznat, že z tý dýlky jsem měl až strach, ale nakonec se do mě vešel celej a ještě mě to bylo příjemný. Pravda, kdyby film uměl s tou svou dýlkou lépe pracovat užil bych si jistě více. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dvoudílný snímek z produkce Hallmark, z nádhernou přírodou, pěknou hudbou a lákadlem se jménem Patrick Swayze. Dobrodružství Allana Quatermana podle novely Ridera Haggarda nás zavede ( kam jinam, když se jedná o Quatermana ) do Afriky a jejího rozlehlého a nezmapovaného území. CITÁT - Bohové tě velmi dobře znají Quatermane. A na rozdíl od tebe znají tvůj osud..... Osudy lidí z výpravy do srdce Afriky se na papíře určitě zdají dobrodružnější, leč televizní natáčení nevyužilo všech možností. Scény jsou jednoduché a nepropracované. Špatné kamerové záběry a střih udělají ze snímku jen televizní inscenaci. Podprůměrný snímek, který ale není zas tak stupidní, aby se nedal dokoukat. ()

Reklama

lumtr 

všechny recenze uživatele

Já si nemyslím, že by film byl až tak špatný. Ale musíme brát dva faktory. Jednak je to pouze televizní film a druhak je to z produkce Hallmarku. Pokud beru v potaz tyhle dvě věci, mohl bych dát klidně i čtyři hvězdy, protože Hallmark se na své poměry opravdu vytáhnul. Co mě ale fakt vadilo, je skutečně špatný scénář a dvě, nebo tři zjevné nelogičnosti. Resume-koukat se na to dalo, takže za tři. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Patrick Swayze se pro roli Allana Quatermaina docela hodil, ale spíš bych čekal, že se bude jednat o trochu drsnější postavu. V jeho podání je to vlastně takový pěkný romantik, který sem tam umí střílet a sem tam se i popere, pokud je potřeba. Příběh je zbytečně zdlouhavý, ztrácí se z toho napětí, ale koukat se na to dá. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice nepovedené. Je-li dobrodružný film, v jehož předloze se neustále něco děje, tak nudný a prázdný, je něco špatně. Tvůrci se chtěli vydat jinou cestou než ti, kteří Doly krále Šalamouna zfilmovali naposledy (moje guilty pleasure s Richardem Chamberlainem), ale pohořeli jak mohli. Příšerně dlouhý snímek může zaujmout snad jen africkou přírodou, která ovšem také není bůhvíjak pamětihodně zaznamenána. Libovolný dokument od National geographic je o 100% lepší. I co se týče děje. Ta hvězda je pro Roye Marsdena. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Slovo Nomolos v jazyce Zule neexistuje. Je to jen Solomon pozpátku. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v lokalitě Western Cape v Jižní Africe. (Terva)
  • Typ samonabíjacej zbrane, ktorú vo filme používa Ivan Fleekov (Nick Boraine), je Mauser C96 M1930. (westerns)

Reklama

Reklama