Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Komedie režiséra George Cukora, kde hlavními hrdiny je dvojice právníků, Adam a Amanda Bonnerovi (Spencer Tracy a Katharine Hepburn) žijící ve spokojeném manželství. Vše se změní, když se při jednom soudním prosesu stanou protivníky a boj v soudní síni se přenese i do jejich osobního života. Příběh s nadsázkou a humorem vykresluje věčný boj pohlaví. (contrastic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru slávu a uznanie táto hollywoodska komédia nezískala vďaka dejovej linke alebo vtipným gagom, ako skôr hlavne kvôli charizmatickému ústrednému hereckému páru Tracy-Hepburn, ktorý túto žabo-myšiu vojnu medzi pohlaviami zahral geniálne, pričom sa javil dokonale zohrato, čo už len toto samo o sebe stačilo na výborný filmový zážitok. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Živá perlivá konverzační voda. Nádhera. Užila jsem si to a nechtěla, aby to někdy skončilo. Ráj pro moje smysly, byla jsem taky jedno ucho ("jsem jedno ucho" ... "to naštěstí nejsi"), ale slovní nahrávky střídaly smeče příliš rychle, abych si je v kombinaci s výživnými gesty mohla na poprvé zapamatovat. Tohle je typ komedie, která má na opakované podívání znovu co dát. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie ze soudní síně, v níž stanou proti sobě manželé, jemu byl případ přidělen, ona si ho vybrala sama.. Katharine Hepburnová a Spencer Tracy jsou jako právníci vynikající, oba podali fantastický výkon.. Jinak tedy neumím říct, na čí stranu bych se postavila, zda bych paní Attingerovou osvobodila nebo ji poslala do vězení, mám štěstí, že nic tak rozporuplného řešit nemusím.. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Láska je válka. Bojiště se přeneslo do soudních zákopů a místo kulometů na sebe dvojka povedených právnických es Hepburn-Tracy míří podpásovými argumenty, logickými přemety a vypečenými podrazy. Střílejí a nemíjejí a neomylný George Cukor jim zas a znovu nabíjí. Souboj pohlaví na tisíc způsobů- stokrát obehrané téma, ale s onou energií dlouholetých hollywoodských milenců je tam cosi navíc. Něco, co vás přinutí se k Adamovu žebru vrátit. Mimochodem, podtexty ohledně rozdílů mezi pohlavími je to doslova prošpikované. A i po padesáti letech překvapivě aktuální. P.S. Spencer není jediný, kdo umí na rozkaz plakat. Jen jsem s tím neměla takový úspěch. Asi bych měla změnit publikum. :) 9/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fantasticky napísaná komédia, ktorý strieda jeden ostrý dialóg za druhým a skvelo pointuje vtipy. No to by nestačilo, keby tu nebol taký bohovský casting. Spencer Tracy a Katharine Hepburn majú neskutočnú chémiu (medzi máloktorým párom to takto iskrilo) ale fantastickí sú aj ostatní herci. Jedna z najlepších romantických komédií všetkých čias. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (13)

  • Původní název filmu byl Muž a žena. (Pavlínka9)
  • Keď Adama Bonnera (Spencer Tracy) na súde dvíha svedkyňa do vzduchu, sú viditeľné drôty, ktoré ho držia. (Michal74)
  • Když Spencer Tracy trval na tom, aby bylo jeho jméno v titulcích uvedeno na prvním místě, producent se oprávněně obával reakce Katharine Hepburnové a zeptal se ho, jestli někdy slyšel o tom, že ,,dámy mají přednost". Nacož Tracy odvětil: "Tohle je film, a ne záchranný člun." (Sinecod)

Reklama

Reklama