Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Gore Verbinski si v natáčení pokračování veleúspěšných Pirátů z Karibiku udělal přestávku, aby natočil toto veskrze zajímavé, mírně depresivní, ani ne moc úsměvné zato chytlavé drama, a aby dokázal, že nejen Piráti stojí za jeho úspěchem, ale že je i výborným režisérem zralým na dobytí Hollywoodu. Zvláštně tajemnou a zajímavou hudbu do filmu zkomponoval skladatel Hans Zimmer, a díky tomu film dostává onu nevlídně krásnou atmosféru. Samotný příběh není nikterak důmyslný, spíše vypráví příběh jednoho smolaře rosničkáře, kterého mi bylo často docela líto. Což byl účel samotného filmu v čele s Nicolasem Cagem a jeho otcem na smrt nemocným Michaelem Cainem, kteří se rolí zhostili výborně. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem kdovíproč komedii a dočkala se hořkého dramatu o muži, kterému se najednou život hroutí na všech stranách. Moc se mi líbilo, že to nebylo podané hloupě, že se opravdu poctivě snažil ze všeho dostat a zároveň myslím, že takový kopanec od života potřeboval, aby se stal poněkud lepším a vyrovnanějším člověkem. Věčně tragický výraz Nicolase Cage tu nijak nevadí a do role sedí jako ulitý a Michael Caine tu má nádhernou postavu otce, který je určitě snem každého člověka. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film byl pro mě obrovským překvapením. Od pana Verbinského jsem vůbec nečekal takhle komplexní film se silnou vypovídací hodnotou o nedostatku štěstí a spokojenosti v životě člověka moderní západní společnosti. O člověku, který má na první pohled všechno, ale materiální dostatek až nadbytek mu nemůže pomoci překonat prázdnotu jeho života bez smysluplnosti plynoucí z práce, bez naplňujícího rodinného vztahu a bez uznání ze strany rodičů, v tomto případě velmi úspěšného otce, spisovatele oceněného Pullitzerovou cenou. Vynikající, typově přesný, posmutnělý Cage i v roli jeho otce, staromilského intelektuála, Michael Caine. Nová Americká krása, i když napodruhé už samozřejmě ne s takovou průrazností... Podobné filmy: Americká krása, Volání o pomoc, Elementární částice, Štěstí na dosah, Ztraceno v překladu, Ledová bouře, Tichá dohoda ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage v podání rosničky, který předpovídá jaké bude počasí, nebo spíše toho, který jen poslouchá co mu řekne televizní meteorolog, aby to jen zopakoval před obrazovkami a podal to v zajímavějším podání. Jeho život stojí za …., jeho manželka se s ním rozvedla, děti ho moc nemusí, hlavně syn, lidé po něm házejí co se dá, a jeho otec si o něm myslí že je idiot. Chce dokázat, že dokáže být spasitelem a vrátit manželství do doby, kdy bylo vše v pořádku, kdy se s manželkou nehádal o nekoupené tatarce, ale v tom mu brání exmanželky přítel, kterého na smrt nesnáší. Snaží se sám sobě namluvit, že není strůjcem rodinného neštěstí, kdy každý je bez chuti do života. Žije v iluzích, že se vše změní, když dostane práci v Hallo America a se všema se přestěhuje do NY a začnou všichni, všechno nanovo. Jenže se mýlí, a když má životní příležitost pracovat v Hallo America, najednou ztratí chuť se jí chopit, zjišťuje, že prakticky nemá nikoho a zlost se snaží zamaskovat v střílení do terčů. Každopádně jsem čekal mnohem lepší zápletku, Cage mohl zahrát také lépe. S výkonem z nedávného Obchodníka se smrtí se to nedá srovnat. Prostě Cage se mi na takovéhle role moc nehodí. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Když jsem to před několika dny viděl, tak mi to zas tak moc silné nepřišlo. Jenže síla a kvalita některých filmů se prokáže v tom, jak ve vás dokáží rezonovat. A to je i případ Rosničky. Komorní a po citové stránce velmi silný film, jehož příběh už jste sice někde jinde viděli, ale jen málokdy to v člověku zanechá takové dojmy a pocit pravdy. Nicolas Cage byl ještě v této době ve vrcholné formě a Gore Verbinski prokazuje, že má rozhodně navíc než jen na již přiblblé Piráty. 80% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Dave (Nicolas Cage) jazdi vo filme na aute Volvo S80. (sWONDER)
  • V Zimmerově soundtracku si zahrál na kytaru i režisér Gore Verbinski. (becki_tu)
  • Počas nakrúcania snímky vo februári bol režisér Gore Verbinski prekvapený, že počasie v Chicagu bolo teplé. Sneh sa musel umelo vyrábať, pretože film sa odohráva v zimnom období. (sWONDER)

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama