Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Taxi 121 je českým thrillerem, inspirovaným skutečnými událostmi z roku 2014, kdy sériový vrah připravil o život tři pražské taxikáře. Oficiálně policie přičítá vraždy jedinému pachateli, který je však veřejnosti stále neznámý. Tragédie se stala impulsem k natočení thrilleru, který rychle vtáhne diváka do děje a nechá ho procítit celou škálu emocí od strachu, přes odvahu, až po naději. Film poodkryje divákovi nejen možný důvod, proč pachatel vraždil, ale především mu nabídne intenzivní příběh mladého manželského páru Matěje a Lucie (Filip Tomsa a Lenka Zahradnická), který se nevzdá ani ve chvíli, kdy už nemá před sebou prakticky žádnou budoucnost... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (95)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

slušná trojka ale šly mi na nervy ty zdlouhavé pasáže.Já vím ,Česko není Amerika ale přece jen to chtělo trochu akce i když si myslím,že to takhle nějak ve skutečnosti probíhalo.Překvapil mě slušný výkon Filipa Tomsy.Ten kluk je fakt dobrej!!Škoda že se role přidělují podle jiných kritérií (angažmá v politice)a je jedno jak to ocení diváci. ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Za posledni cca pul rok nejlepsi film, ktery jsem videl. Tento pripad me zajima od ranneho pocatku a film mi nemohl uniknout. Od stredu filmu napeti az do konce. Vzijete se do pribehu. Ja mel uplny krece napetim v brise a po skonceni filmu jsem ziral na platno. Veliky ocekavani jsem mel uz pred filmem a potvrdilo se. Leckdo rekne, ze je to prehnana sracka, ale mne se hodne libil. Typy takovyhleho filmu ja proste miluji. 95% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dobře Pánek ! Tohle bylo veliké překvapení. U Tomsy jsem měl bohužel smůlu na filmy a zafixoval jsem si ho tak nějak jako neherce, ale tady to dal velmi solidně. Parádní byl i Sitek. Ti ostatní jen přicmrdávali nebo hráli vyloženě šíleně (dispečer taxi). Dnes už se kdo byl vrah taxikářů z Uhříněvsi ví, v době kdy šel film do promítání byl pachatel neznámý a tím více asi film tehdy působil. Svoji sílu má i dnes. První polovina projížděk Prahou s různými pasažéry je jen ochutnávkou různorodosti klientely, kterou dročkáři vozí. Od ožralů, podvodníků, atraktivních dam, bohatých obchodníků po zákazníky drzé, neurvalé a někdy i nebezpečné. Nikdy nevíte kdo vám vleze do auta. Nikdy nevíte kdo sedí za vámi a co tam dělá. Pohled do zpětného zrcátka je sakra omezený, obzvláště v noci. Parádní byla i hudba Karla Antonína. Nechci mu křivdit, ale cítil jsem v tom Zimmera a Tenkou červenou. Ale možná se to jen tak nějak potkalo. Každopádně ve filmu hudba fungovala skvěle. Tak nějak jsem otupěl a z nudy sic možná kvalitních seriálových detektivek ze všech našich okresů co jich jen máme a televizních filmů jsem si odvykl na slušnější porci zábavy. Tenhle film ji vám ale dodá. Má moderní střih, pěknou kameru a hravě snese srovnání se západními thrillery. A tak dávám za 4 cigára navíc ! * * * * ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Taxi 121 je velmi povedeným snímkem, který hlavně v druhé půli rozehrává skvěle zahrané i napsané drama, v němž na sebe pozornost strhnou v plné míře Filip Tomsa a Dušan Sitek v rolích perfektně kontrastujících postav, které i přes svou rozdílnost vlastně tolik odlišné nejsou. Filmu poněkud kazí výsledný dojem kostrbatá scéna s Romanem Vojtkem, která působí poněkud nuceně, spíš jako lákadlo pro diváky a celkově nepříliš přesvědčivě, jakož pak i jedna konkrétní scéna v samém závěru, která tak trochu ničí definitivnost taxikářova osudu. Mnohem víc než o drsný thriller se pak v konečném důsledku jedná o velmi osobní drama s uvěřitelnými postavami, které rozhodně, ač by se to mohlo leckomu na první pohled zdát, na původních a avizovaných událostech neparazituje. Vypráví vlastní, silný příběh, který si pouze bere inspiraci a dostatečně by dokázal obstát i sám o sobě, bez tragického podkresu v podobě nálepky „inspirované skutečnými událostmi.“ Za závěrečné vypíchnutí ještě také stojí zdařilá práce s kamerou a soundtrack… Více zde: http://nafilmu.cz/2016/09/recenze-taxi-121-2016-smrt-pohledem-taxikare/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ale ano, je to tam. Dan Pánek asi hodně nakoukával Collateral, ovšem mně se tohle thrillerové pojetí po americku poměrně zamlouvá. Trošku jej podkopávají slabší herecké výkony několika postav, ale jako celek se jedná o slušný debut s právoplatnými ambicemi, kterému nakonec ten Filip Tomsa poměrně sedí. A onen vrah (charakterově ne nepodobný Johnu Goodmanovi ) přidává do filmu tolik potřebnou velkou porci napětí, přičemž se i přes mnoho slepých větví či by se až chtělo říci alternativních konců, povede u diváků vzbudit nějaké emoce a já jsem za tenhle projekt s tímto režijním vedením hodně rád... 7/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy můžeme vidět kamerový záznam z benzínky, je na záznamu možné spatřit datum 26. září 2015 Str (tedy středu). Nicméně 26. září 2015 byla ve skutečnosti sobota. (David7)
  • Vůz Mercedes-Benz třídy E, který ve filmu představuje taxi s číslem 121, je opatřen registrační značkou 8A7 6093. V době, kdy byly RZ této série přidělovány, se ale tento typ automobilu ještě nevyráběl a je patrné, že tabulky RZ jsou plastovými napodobeninami. Navíc v několika záběrech se stejný vůz vyskytne se značkou 3AU 1512. (Martin_L)
  • Herci a štáb nevěděli až do posledního okamžiku, jak snímek skončí. (ČSFD)

Reklama

Reklama