Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Taxi 121 je českým thrillerem, inspirovaným skutečnými událostmi z roku 2014, kdy sériový vrah připravil o život tři pražské taxikáře. Oficiálně policie přičítá vraždy jedinému pachateli, který je však veřejnosti stále neznámý. Tragédie se stala impulsem k natočení thrilleru, který rychle vtáhne diváka do děje a nechá ho procítit celou škálu emocí od strachu, přes odvahu, až po naději. Film poodkryje divákovi nejen možný důvod, proč pachatel vraždil, ale především mu nabídne intenzivní příběh mladého manželského páru Matěje a Lucie (Filip Tomsa a Lenka Zahradnická), který se nevzdá ani ve chvíli, kdy už nemá před sebou prakticky žádnou budoucnost... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dneska lidi neberou nic a nikoho vážně, dokud jim nezačnou pistolí máchat před ksichtem. Zasraný ignoranti." Nechci si hrát na chytrého, ale mám pocit, že tohle nebylo náborové video pro taxikáře. Myslím tím něco ve smyslu: Staň se jedním z nás, můžeš jezdit Mercedesem, vozit bohaté, opilé nebo pozvracené lidi a když budeš dost slušný, tak tě vrah střelí do hlavy pouze ledabyle. Já bych tedy taxikářem být nechtěl, ale kdybych ze zadní sedačky zaslechl zlověstnou větu o mém posledním zákazníkovi a následně bych ucítil pistoli u hlavy, tak bych něco udělal. Cokoli. Vždyť šlapu na plyn, na rozdíl od padoucha mám zapnutý bezpečnostní pás a dokonce si mohu hrát s tankovací pistolí. Možnosti tu jsou. Matěj je však jiný - ochotný, hezky oblečený, slušně vychovaný a mně svou nečinností hrozně štval. Možná čekal, že pachatele kvůli vyššímu věku skolí během jízdy přítel infarkt, ale to už je jen spekulace. Takže mě to sice tématem zaujalo, ale zároveň mě to docela nebavilo. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Taxi 121 je velmi povedeným snímkem, který hlavně v druhé půli rozehrává skvěle zahrané i napsané drama, v němž na sebe pozornost strhnou v plné míře Filip Tomsa a Dušan Sitek v rolích perfektně kontrastujících postav, které i přes svou rozdílnost vlastně tolik odlišné nejsou. Filmu poněkud kazí výsledný dojem kostrbatá scéna s Romanem Vojtkem, která působí poněkud nuceně, spíš jako lákadlo pro diváky a celkově nepříliš přesvědčivě, jakož pak i jedna konkrétní scéna v samém závěru, která tak trochu ničí definitivnost taxikářova osudu. Mnohem víc než o drsný thriller se pak v konečném důsledku jedná o velmi osobní drama s uvěřitelnými postavami, které rozhodně, ač by se to mohlo leckomu na první pohled zdát, na původních a avizovaných událostech neparazituje. Vypráví vlastní, silný příběh, který si pouze bere inspiraci a dostatečně by dokázal obstát i sám o sobě, bez tragického podkresu v podobě nálepky „inspirované skutečnými událostmi.“ Za závěrečné vypíchnutí ještě také stojí zdařilá práce s kamerou a soundtrack… Více zde: http://nafilmu.cz/2016/09/recenze-taxi-121-2016-smrt-pohledem-taxikare/ ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu sa snaží zobraziť každodenný život taxikára v kulisách pražskej atmosféry, no zanecháva skôr hustý smog kŕčovitosti. Problém je možno v striedaní sa rôznych postáv v podaní zákazníkov, nie však rovnako schopných hercov, ako sú tí, ktorí ostali v užšom výbere pre hlavné úlohy. No potom nasleduje výborne gradovaný, mrazivý thriller, čo by mohlo zapríčiniť impulzívne veľmi vysoké hodnotenie, keby som zabudol, ako sa všetko začalo. Naťahovaný koniec ale prinesie pár rozporuplných momentov, ktoré to zdarne pripomenú. Na neštudentský debut ide aj tak o výnimočný počin. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dobře Pánek ! Tohle bylo veliké překvapení. U Tomsy jsem měl bohužel smůlu na filmy a zafixoval jsem si ho tak nějak jako neherce, ale tady to dal velmi solidně. Parádní byl i Sitek. Ti ostatní jen přicmrdávali nebo hráli vyloženě šíleně (dispečer taxi). Dnes už se kdo byl vrah taxikářů z Uhříněvsi ví, v době kdy šel film do promítání byl pachatel neznámý a tím více asi film tehdy působil. Svoji sílu má i dnes. První polovina projížděk Prahou s různými pasažéry je jen ochutnávkou různorodosti klientely, kterou dročkáři vozí. Od ožralů, podvodníků, atraktivních dam, bohatých obchodníků po zákazníky drzé, neurvalé a někdy i nebezpečné. Nikdy nevíte kdo vám vleze do auta. Nikdy nevíte kdo sedí za vámi a co tam dělá. Pohled do zpětného zrcátka je sakra omezený, obzvláště v noci. Parádní byla i hudba Karla Antonína. Nechci mu křivdit, ale cítil jsem v tom Zimmera a Tenkou červenou. Ale možná se to jen tak nějak potkalo. Každopádně ve filmu hudba fungovala skvěle. Tak nějak jsem otupěl a z nudy sic možná kvalitních seriálových detektivek ze všech našich okresů co jich jen máme a televizních filmů jsem si odvykl na slušnější porci zábavy. Tenhle film ji vám ale dodá. Má moderní střih, pěknou kameru a hravě snese srovnání se západními thrillery. A tak dávám za 4 cigára navíc ! * * * * ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Slabota. 1) 28letému Danu Pánkovi nelze upřít odvahu při volbě žánru. Thriller nemá v Česku tradici a nepatří, abych tak řekl, do charakterizujícího portfólia české kinematografie ani povahy. Ambicióznímu celovečernímu debutu chybí kvalitní scénář (zvláště dialogy jsou mizerné) i herectví. Možná příště... 2) 32letému Filipu Tomsovi (taxíkář) to slušelo více dříve - s dlouhými vlasy a bez vousů. Ale postavu má pořád pěknou. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy můžeme vidět kamerový záznam z benzínky, je na záznamu možné spatřit datum 26. září 2015 Str (tedy středu). Nicméně 26. září 2015 byla ve skutečnosti sobota. (David7)
  • Film je volně inspirován skutečnými událostmi z roku 2014, kdy se sériovému vrahovi připisují tři oběti. U čtvrté si policie údajně není jistá. Ve filmu je několik odkazů na skutečné události. Kupříkladu scéna nalezení odstaveného taxíku v Lužické ulici na pražských Vinohradech. (ČSFD)
  • Číslo 121 v názvu filmu odkazuje na číslo taxíku hlavní postavy Matěje Pokorného (Filip Tomsa). 121 je číslo, které je odvozeno od data narození režiséra Dana Pánka (21.1.). (ČSFD)

Reklama

Reklama