Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedno přísloví říká: "Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl." Jenže starý indiánský mýtus Weendigo zase vypráví o tom, že ten, kdo požije maso svého nepřítele, získá jeho sílu a duši. Má to ovšem háček každý, kdo to udělá, dostane i neukojitelný hlad po další lidské potravě, změní se v dravce a tomuto neblahému osudu může uniknout pouze vlastní obětí. Americko-britský film Dravci, který je kombinací kanibalského a upírského hororu, se odehrává v polovině 19. století na zapomenuté pevnosti v kalifornském pohoří Sierra Nevada. Právě sem je na zimu převelen kapitán John Boyd, vyznamenaný za hrdinství v mexicko-americké válce. Jenže jak už to při válečných konfliktech bývá, všechno se ve skutečnosti odehrálo trochu jinak. V bohem zapomenutém místě však Boyda čeká nejtěžší bitva jeho života střet s kanibalem Colqhounem, který pronikne do pevnosti a vláká její posádku do pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (468)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak až takovou parádní podívanou jsem teda nečekal. Ravenous jsou přesně tím prototypem filmu, který mám rád - tedy poměrně netradiční příběh s úžasnou, výraznou hudbou. Velmi pěkné výkony odvedli herci v čele s Robertem Carlylem, já si ale nejvíc užíval roztomilou roli mého oblíbence z Lostu, Jeremy Daviese. Horror movie of the year ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Žer, nebo umři?" To je stejně nádherný, jako kdybych slečně v autobuse poslal přes uličku lístek, kde by bylo napsáno "Seš tak rajcovní, jako zurčící potůček vprostřed rozkvetlé louky." Jinak je teda věčná škoda, že nikdo včas nevypnul mixér, protože výsledná kaše je někde na hranici mezi Tatrama, Českým rájem a temnou Macochou. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne slusna uchylarna a za posledni dobu asi nejoriginalnejsi horor, co jsem videl, kterej zpracovava tema kanibalismu naprosto odlisne nez vetsina kanibalistickejch filmu a celkove se v hororovym zanru jedna o vyjimecnej pocin. Trosku skoda tech komickejch vsuvek, je jasny, ze to tu bylo umyslne a obcas nejaka hlaska fakt pobavi, ale obcas to fakt desne podkopava napeti, coz plati i o hudbe, ktera je nadherna, ale napeti misty fakt moc neprida. Nicmene hororovy sceny se povedly, navic jich je vetsina hodne krvavejch a docela brutalnich. Za zminku jeste stoji naprosto famozni Pearce a Carlyle, ktery celej film tahnou. I kdyz ma film misty hluchy mista, porad to je na hodne dobry 4*. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dravci jsou čiré potěšení vidět něco, co se zcela vymyká běžné produkci. Scenář je děsná úchylárna, ale pekelně zábavná, plná cynismu a černého humoru. Carlyle s Pearcem hrají jako o život (doslova :o) a celou tu podivnost podmalovává ještě podivnější, ale znamenitá hudba Michaela Nymana a frontmana kapely Blur Damona Albarna. A hlavně - zhlédnutím tohoto filmu získáte cenný životní poznatek, že jíst lidské maso je velmi zdravé, ale způsobuje závislost. No neberte to :o) ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Ravenous je zkrátka super pecka s atmosférou hustou tak, že by se dala krájet, se slušnou porcí černého (ba šibeničního) humoru, z něhož ovšem místy velmi účinně mrazí, a se skvělými hereckými výkony. A Michael Nyman - je bůh. Jeho hudba popírá všechny zajeté představy o tom, jak má horrorový soundtrack znít - ale funguje bezvadně (a navíc je to opravdu parádní poslech). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Obaja hudobní skladatelia, Michael Nyman a Damon Albarn, podpísaní pod týmto filmom sa narodili v ten istý deň - 23. marec. (beso74)
  • Scéna s naháňačkou zakončenou skokom bola natočená na Tomášovskom výhľade v Slovenskom Raji. (Zl0)
  • Natáčelo se také v Durangu v Mexiku. (Chatterer)

Související novinky

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama