Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (122)

Everyone 

všechny recenze uživatele

Humorem se lze sytit neustále, pakliže jste na jeho specifickou chuť citliví. Na rozdíl např. od sci-fi, kde stejné myšlenky jsou při opakování na výsost nudné a žánrově hledáte potravu novou, popř. připravenou více rafinovaně. ____ Avšak mně tento způsob humoru moc nesedí, přijde mi příliš průhledný, prvoplánový, až naivní. Kontrastující dvojice, spolu s frenetickou společností, každou větou směřuje k trapnosti. Díval jsem se na dabovanou verzi, možná, že tím se to vysvětluje, ale patrně ne-e. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Edmund Blackadder je po deseti letech zpět a tentokrát zažívá se svým pomocníkem Baldrickem peripetie při klišovitém cestování časem. Návrat slavného britského rodu se rozhodně povedl a vlastně díky tomuto dílu jsem dokázal i relativně docenit diamant britských sitcomů. Je to hlavně díky tomu, že narozdíl od původních 24 dílů byl k tomuto reunionu pořízen slušný dabing - holt ČT je ČT a Nova je Nova (u té jsem po třech dílech první série byl nucen se seriálem skončit a najít si původní znění). Bohužel, i k mé nelibosti se změnila jména hlavních protagonistů, tudíž zde máme Bestiána a Packala. Změnily se též hlasy, ovšem to vůbec není deficit - Petr Rychlý a hlavně Stanislav Fišer do svých rolí pasují (i když u Zmijáka mi chybí citelně Jiří Práger). No, od dabingu, u kterého jsem dosti rozepsal, se vrátím zpět k reunionu. Jelikož mám taky rád dějepis a dějiny samotné, už samotný formát mě uchvátil. A tak se těším na samotné regulérní epizody série o Černé zmiji, která mě, doufám, zabaví stejně jako tento návrat. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky seriálu krásná sentimentální jednohubka se všemi starými známými. Jinak je to spíše zkratkovité zavzpomínání si na doby minulé, kdy se jako berlička použije stroj času. Proč ne. Pár vtipných scén se našlo a pobavilo. Přesto více jak tři hvězdy nedám, fanoušci seriálu si ovšem mohou minimálně jednu přidat. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Dlouhých deset let po klapce, která ukončila natáčení Černé zmije IV, se její tvůrčí tým vrací a přináší nám další dobrodružství prospěchářského Zmijáka. Humor už bohužel působí vyčpěle a použitě a kadence vtipů již není tak zběsilá, jako tomu bylo u dřívějších příběhů. To samé můžeme říct i o jejich kvalitě - jakoby lord Černá svině vyměkl a jeho dříve tak ostrý jazýček citelně otupěl. Ale i přesto se najde několik vydařených momentů a vidět po těch letech Baldricka Táhni je příjemné shledání. 70% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Neopakovatelná satira Black Adderovských eskapád se přenáší do současnosti (ale ne na dlouho:)), aby nás během cestování časem po patřičně zparodovaných významných okamžicích britské historie seznámila s bezpochyby nejokouzlujícnější Lady Marion - Kate Mossovou. Závěrečná pointa by byla geniální tečkou za příhodami Černé Zmije, ale to bych si nesměl z celého srdce přát, a jistě nejsem sám, aby podobně povedených příhod výkvětu anglické aristokracie bylo ještě mnohem víc. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Když Černá zmije vstupuje ve svém sídle do stroje času, zavírá za sebou padací dveře a Boldrick do stroje leze zespoda, je možno vidět člena štábu v červené bundě, který z venku vytahuje dveře. (Reyak)
  • Na večeři na začátku filmu vidíme na zdi portrét kapitána Černázmije ze čtvrté série. (Kulmon)
  • Film byl promítán osmkrát denně v London's Millenium Dome po celý rok 2000. (Kulmon)

Reklama

Reklama