Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život se může stát prázdným a nudným, pokud v něm zcela chybí iluze, fantazie a romantika. Právě to nám připomínají tvůrci filmu, jehož hrdinou je jedenadvacetiletý mladík, který se vydává za Dona Juana DeMarco. Kromě toho, že se tak obléká, také opakovaně tvrdí, že je tím nejlepším milencem na světě, který měl už tisíc žen. Jen jediná ho odmítla, krásná dona Anna. Právě proto chce ukončit svůj život skokem z obrovského billboardu, v čemž mu zabrání psychiatr Jack Mickler. Ten má rozhodnout o dalším osudu mladíka během jeho vynuceného pobytu na Woodhavenské státní klinice. Setkání podivného pacienta, který okouzluje nemocniční personál, a vynikajícího, ale unaveného lékaře, jenž naslouchá jeho barvitým vyprávěním, ovlivňuje obě strany... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Deathproof 

všechny recenze uživatele

Premyslený námet a hereckí velikáni Johnny Depp a Marlon Brando spravili tento príbeh zaujímavým a vtipným zároveň. Avšak stále mi tam chýbalo nejaké napätie alebo aspoň prekvapenie. Žiaden väčší zásah do deja sa nekonal. Aj tak hodnotím tento film pozitívne, lebo ukazuje na jednoduchosť ale aj zmysel ľudskej predstavivosti a nežnosti, ktorú nie každý nájde ako Marlon Brando, ktorý mal tú česť stretnúť sa so slávnym Donom Juanom DeMarcom. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Obecně se soudí, že romantika je vlastní hlavně ženám, ve skutečnosti ji vymysleli muži. Lze to vysvětlit jen tím, že i muži mají svou ženskou stránku, která se u různých mužů projevuje s různou intenzitou. Ovšem je omylem si myslet, že v romantice se muži vzdali svého mužského základu, protože romantika ve své podstatě je čistě utilitární způsob, jak si maximálně hrát a užívat si přírody a žen, které jsou obě ženského rodu. Svědčí o tom i umění dokonalého milence Dona Juana DeMarca, který pojímá ženské tělo jako hudební nástroj, z kterého dobrý umělec vyloudí dobrou hudbu. Nejvíce si ale zahrála sama příroda, která stvořila ženy, aby donutila muže hrát její symfonii života. ___ Film o volbě obrazu světa, ve kterém člověk chce žít. ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Kouzelné :-) Film na letní večer kdy jste doma sami, je těsně před prázdninami a vy máte deppku z toho, že se vám láska vyhýbá. Po shlédnutí Dona Juana s tím začnete něco dělat. Ti co se u filmu nudili, upřímně je lituji. Možná bych ještě dodal, že bych film neřadil do žánru komedie. Tam se snad bylo čemu zasmát? Jistě, sem tam jsem se pousmál, ale komedie? To určitě ne. A drama už vůbec :-) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Velmi nudně a nenápaditě zrežírovaná romantická historka s děsivě průhledným "poselstvím", které je nám v závěru pro jistotu ještě několikrát zopakováno. Medvědí Marlon Brando předvádí další fádní parodii sama sebe a Johny Depp názorně ukazuje, že začínal ve stejných rolích, v jakých dnes Orlando Bloom. 35% ()

butnot 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že kdyby tam nehrál Depp, tak si na ten film asi nikdo dneska nevzpomene a zřejmě bych se já na něj kdysi ani nepodíval. Přesto si myslím, že ten film naráží na určité neporozumění ze strany diváky. A to proto, že se nemá jednat o žádný romantický film, nýbrž o drama. A v tom je ten kámen úrazu. Jestliže budeme tohoto Don Juana vnímat jako "děsnou" romantiku, pak nám ten film musí přijít jako obyčejný průměr, v němž hrál Depp. Ale já jsem to skutečně vnímal jinak. Vnímal jsem ten film jako příběh chlapce, kterého nepotkal pěkný život. A tak místo toho, aby žil ve sžírající skutečnosti, žil si ve svých vlastních představách. Řekl bych, že by přišlo o práci hodně psychologů a zkrachovala by nejedna farmaceutická firma, kdybychom byli aspoň občas schopni zapomenout na svou zničující realitu a něco hezkého si představit. Mně osobně takové poselství tento film jednoznačně přinesl. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Těsně před natáčením scény, kde sedí Brando a Depp u stolu a probírají rozporuplnost DeMarcova (Depp) charakteru, přičemž DeMarco připustí, že jeho otec byl z New Yorku, byly ve scénáři přepsány Deppovy věty, a tak neměl čas si je zapamatovat. Brando si tedy promluvil s režisérem a kameramanem, aby zjistil, kam dosahují úhly kamery. Potom vypracoval způsob, kterým rozkouskoval Deppovy věty ze scénáře a přidělal je na šálek kávy ve své ruce. Při natáčení držel hrníček tak, aby kamera nezabírala připevněné věty a Depp je mohl číst. (HappySmile)
  • Johnny Depp souhlasil, že si zahraje v tomto filmu za podmínky, že psychiatra bude hrát Marlon Brando. (HappySmile)
  • Na obraze, na ktorý sa Dr. Mickler (Marlon Brando) pozerá v jeho kancelárii, je mladý Marlon Brando s jeho vlastným otcom. (misterz)

Reklama

Reklama