Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1972 obdrží vojenská základna ve Vietnamu rádiové hlášení od vojenské čety, která byla prohlášena za nezvěstnou. Zkušený veterán Choi Tae-in je pověřen, aby vedl skupinu osmi vojáků a ztracenou četu našel. Skupina je vyslána na místo zvané R-Point. Po překročení hranice tohoto území se však začnou dít velice divné věci a zdá se, že vojáci jsou čímsi ovládáni. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (26)

Eles 

všechny recenze uživatele

R-point je pro mě záhada. Dobré chvíle se střídají se špatnými, přeskakuje mezi žánry bez ladu a skladu a zápletka je sice velice jednoduchá, jenže komplikovaně natočená. Přišel jsem, viděl jsem a mám smíšené pocity. Jedno je jisté, znovu ho v nejbližší době vidět nechci, ale zároveň nemůžu říct, že to je špatný film... ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Filmy z armádneho prostredia mám rád a aj R Point ponúkol tú pravú atmosféru vojnového konfliktu. Príbeh vsadil od začiatku najmä na budovanie mrazivej a pochmúrnej atmosféry, čo sa mu samozrejme darilo avšak z ohľadom na minutáž len atmosféra nestačí. Dianie sa skoro vôbec nezamotáva a preto logicky nemôže prísť k očakávanému a šokujúcemu rozuzleniu. Nádych mysterióznej neistoty a psychického teroru bol evidentný, ale chýbala tomu štava a aspoň minimálne napredovanie. Trochu nepríjemné boli aj miestami dosť neprehľadné scény. 60% ()

Reklama

system 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem nevedel zhola nic, takze jsem ze zacatku mel pocit, ze sleduju korejskeho Predatora:-). O to vetsi prekvapeni bylo, ze se z R Point vyklubal ducharsky thriller. V podstate jde o kvalitni snimek kombinujici vicero zanru, bohuzel hodnoceni srazi nezvladnuty konec a pocit, ze z toho filmu slo vymacknout jeste vic! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jihokorejská duchařina, která hodně získává neokoukaným zasazením - opuštěné strašidelné stavení na místě velkého masakru tentokrát okupuje devítičlenná rota za války ve Vietnamu. Atmosféra bambusového lesa, dlouhé trávy či polorozpadlých ruin celkem zaujme, nicméně její jednotvárnost a rozvleklost brzy uspává, ono totiž víceméně vše podstatné se odehraje až v posledních 20 minutách, do té doby se jen bloumá po okolí na hlídkách a vyšiluje z náznaků přítomného zla. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

R point je opuštěné letovisko ve Vietnamu, kam přijíždí skupinka devíti anonymních korejských vojáků trochu si povyrazit. Bohužel jejich představy o sběru borůvek a klidné dovolené vemou za své hned první večer u táboráku. Při rozpočítávání na prvý druhý naše elitní jednotka zjistí, že jí chybí vojín X. Ta tam je přátelská nálada, opíkání špekáčků a zpívání šlágrů Kimchi Cowboys. Jediné dvě postavy, které lze jakž takž mezi touto sebrankou nevýrazných charakterů rozpoznat jsou lieutenant Choi Tae a jeho prudivý zástupce sergeant Jin. Tito dva jsou záchytným bodem, díky kterému se divák může alespoň trochu orientovat v tom co se právě děje. Dokonce je mezi nimi i náběh na zajímavý "platoon" konflikt, který bohužel končí stejně rychle jako začne. Veškerá zábava je tak omezena na postupné vyvražďování ostatních členů jednotky. Ti nám jsou sice úplně volní protože o nich, kromě toho že jsou všichni stejně blbí, nic nevíme, na druhou stranu jim to umírání alespoň netrvá dlouho. Celý ten nápad s duchy a modrým filtrem se imho vůbec nepovedl. To už tam raději mohli plesknout něco strašidelnějšího třeba pošahanýho zmutovanýho vietnamskýho veterána s gilotinou místo ruky. I to by možná dávalo větší smysl ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoliv se film odehrává ve Vietnamu, byla většina scén natočena v Kambodži. (Raztubyl)
  • Opuštěna francouská plantáž z filmu je ve skutečnosti hotel ve francouzi postaveném městě Kosthany Phnom Bokor na jihu Kambodže. To se začalo stavět roku 1921 a bylo kompletně opuštěno, když se k moci dostali Rudí Khmérové. Poté, co do Kambodže v roce 1978 vtrhly vietnamská vojska, se v Bokoru schovávaly zbytky vojsk Rudých Khmérů, a to až do roku 1990. Kromě Ai Pointeu se v ruinách města natáčely i závěrečné scény filmu City of Ghosts (2002) (Raztubyl)

Reklama

Reklama