Reklama

Reklama

Valachiho svědectví

  • Itálie Joe Valachi - I segreti di "Cosa Nostra" (více)
Trailer

VOD (1)

Joe Valachi, bývalý mafián, se ocitnul ve vězení. Rozhodne se stát hlavním svědkem v ostře sledovaném procesu s mafiánským bossem. Ve své výpovědi před kamerami postupně odhaluje celý svůj životní příběh, historii svého pádu do osidel mafie a zločinu… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Seti 

všechny recenze uživatele

Jak mi mohla tahle perla mého oblíbeného žánru tak dlouho unikat? Režie nebo scénář možná nejsou tak strhující jako u Kmotra nebo Mafiánů, ale vypovídající hodnota Valachiho svědectví je možná ještě větší. Rekonstrukce složité struktury a několik dekád probíhajících aktivit new yorské Cosa Nostry, natočená podle skutečných výpovědí korunního svědka, jenž porušil Omertu. Joe Valachi diváka postupně seznamuje se svojí cestou mafiánským světem, která je lemována těmi nejzvučnějšími jmény new yorského podsvětí a přibližuje charaktery, z nichž čerpali svoji inspiraci všichni slavní spisovatelé, režiséři ale i herní vývojáři zabývající se gangsterskou tematikou. Pro fanoušky naprostá povinnost. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Někomu asi filmy o mafii připadají hodně fajn, mě nebaví. Tady se navíc neděje nic než pár stříleček do nebránících se, a jedna chuťovka v Joeově podniku, kterou bych si kdykoliv rád odpustil. Hlavní postavy sledujeme asi 40 let, během niž se vizuálně změní asi o deset... Skvělý Švehlík a jinak věkově naprosto neodpovídající dabéři (Rous, David Prachař, Pantůček, Radovan Vaculík) na o generaci starší herce, a každý asi osmnáct postav. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje mafii jako sociální fenomén, ale je to více zápis svědectví než hluboká sonda. Ve 30. letech dvojčata WTC nestála a dobové veterány vedle křižníků 60. let jsou také lapsus. Charles Bronson je jako indián vždy ve své kůži. Problém je, že zde nemá roli Siouxe, ale mafiána, na kterého jeho klasický vrásčitý výraz čumákem do zdi narazivšího bulldoga jednoduše nestačí. O to víc vynikne skvělý Ventura ve vedlejší roli. Produkce: Dino De Laurentiis Company ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Netradiční Bronson, který ve středních letech své herecké tvorby dokazuje, že umí hnout brvou a že kdejaká herecká póza mu není cizí. Podpořeno chytlavým vyprávěním se zajímavým scénářem. Dokresleno chytlavou hudební linkou. To vše pasuje Valachiho na nadprůměr. Nadprůměr je to ale bohužel lehký, neboť film má spoustu slabých míst...Typickým příkladem jsou chaoticky poskládané sekvence, zavádějící diváka místy do "slepých uliček" nechápání..70% ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Zpocatku jsem mel za to, ze se konecne divam na konecne poradny film o mafii, ale nakonec to sklouzlo do stejne banality jako nejnadhonocenejsi film filmove historie - Kmotr. Ale jista mista byla podstane lepsi nez v Kmotrikovi. Jeste jsem se musel pousmivat nad vykradackou jiste ceske vyvojarske firmy ;]] ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Vo Francúzsku bol film uvedený pod názvom Cosa Nostra. (Jello Biafra)
  • Film se natáčel v New Yorku a ve studiích De Laurentiis v Římě. Natáčení začalo 20. března 1972. Scénář filmu vycházel z knihy „The Valachi Papers“ od Petera Maase, která je autobiografickou zpovědí Joea Valachiho (Charles Bronson). (classic)
  • V tomto filmu nejde o smyšlenou kriminální historku, nýbrž více méně o rekonstrukci, vytvořenou na základě svědectví jednoho z prominentních gangsterů, který se po svém zatčení v 50. letech ocitl v bezvýchodné situaci a během soudního přelíčení zveřejnil pravdu o činnosti organizace Cosa nostra uvnitř americké společnosti. Film se pohybuje na hranicích fiktivního thrilleru a jakési "kroniky". (Rosalinda)

Reklama

Reklama