Reklama

Reklama

Americké monstrum

(neoficiální název)
  • USA Q (více)

Obsahy(1)

Aztécký bůh Quetzalcoatl ohrožuje New York v podobě obrovského létajícího ještěra. Na střeše mrakodrapu Chrysler se usídlí monstrum a drsně začíná zabíjet místní obyvatelstvo. Po jeho stopách mu jdou M. Moriarty (The Stuff) a neméně známý D. Carradine (Kung-Fu: Legenda pokračuje). Asi nejpůsobivější scéna se odehrává na střeše onoho mrakodrapu (že by další X-tá pocta King Kongovi?), kde nestvůra ze vzduchu likviduje členy ozbrojeného komanda jednoho po druhém. Tento film byl jeden čas uváděn na satelitním vysílání pod názvem "American Monster". Jde o nízkoropočtový film se stop-motion triky, které jsme mohli vidět o rok dříve v Souboji Titánů. (gwangi)

(více)

Recenze (17)

PKD 

všechny recenze uživatele

Tohle Cohena očividně bavilo více, než ten nešťastný Salem. I když si na special quest star Quetzalcoatla v plné parádě počkáte dobrých 85min.+bejbátko, což může býti pro někoho zkouškou trpělivosti. Já jsem se bavil, takže v mém př. ani ne. Objeví se zde mimo klasického Cohenovce M.Moriartyho (který mě zde připadal velmi hubený a s jakousi počinající pleškou, čehož jsem si v jiných mistrových počinech nikdy nevšiml:) i několik dalších známých tváří. Včetně Billa, který zde byl a nebyl. Po shlédnutí...pochopíte. Zkrátka, tohle už byl Cohen, jak ho znám. Pokud by ovšem neměl hl. protagonista napsanou tak divnou roli, u které jsem nevěda, zda se mi má líbiti, či tu postavu s chutí vylískat, šel bych možná i na 4. Paleček nahoru za ten klasicky B 80tkový konec. Akorát netuším, co tím chtěl autor říci, páč většinou jeho filmy něco o něčem sdělují. Tohle je ale s velkou pravděpodobností, jen odpočinkový úlet. Už vidím ten remake.:))) ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Kvůli několika opravdu velkým nelogičnostem v ději nemohu jít s hodnocením víš než na 3*. 1.: Jak je možné, že si nikdo z obyvatel New Yorku nevšimne velkého poletujícího monstra nad městem? 2.: Jak to, že policii nenapadne hledat hnízdo na střechách nejvyšších budov, jestliže nějaký mizerný zlodějíček, který nikdy neopustil N. Y. tvrdí, že ví, kde má ono monstrum hnízdo i s vejcem a chce za to milión dolarů, přičemž mizí především dělníci z výškových budov a z nebe padají části lidských končetin? Je škoda, že si tvůrci filmu nepohlídali průběh děje důsledněji, protože příběh zajímavý je a i po jiných stránkách film kvality určitě má. Takhle mi z toho vychází sice zábavné béčko, ale podruhé se na to nejspíš již nepodívám. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Průměrný osmdesátkový béčko a celkem zábavný levný monster film. Neměl jsem po pravdě o jeho existenci vůbec tušení. Na doporučení vegetola.mp jsem se k tomu dostal a určitě nelituji. Pobavil jsem se slušně má to všechno co má podobný film z podobné doby mít. Po trikové stránce je to na tenhle druh snímku naprostá špička, jenom velká škoda, že ta příšera je na scéně jenom minimálně a pokud zrovna neničí okolí, tak je to dost velká nuda z mega stupidními dialogy kterou bohužel ani ta atmosféra doby ve které to vzniklo nevytrhne.50% ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,MNE JE ĽAHŠIE ZAVRAŽDIŤ DÁKE MONŠTRUM, NEŽ NEJAKÉHO BOHA." __ Tento mnou dlhoočakávaný film sa mi podarilo vidieť v slabej VHS kvalite so nepríliš vydareným jednohlasným českým dabingom, kedy prekladateľ často predkladal nemecký text neúplne a voľne. Práve takáto skutočnosť výrazne poznamenáva celkovú kvalitu videného a v budúcnosti by som si film radšej pozrel s titulkami. Celkovo ide o námetovo nevšedné a istým spôsobom veľkorysé béčko, ktorého nedostatky sú jednak v slabšom scenáristickom rozvití dvoch vedľajších dejových línii (krádež diamantov a vražedný kult), a takisto v nižšom rozpočte, kvôli ktorému je akcia pomerne málo atraktívna. V priaznivejšom prípade by som si vedel predstaviť zapojiť napr. do záverečnej konfrontácie s ,,Q" - namiesto lacnými samopalmi vyzbrojených policajtov - armádu, kde by mali zastúpenie aj vrtuľníky. Stop-motion animácia je na pomerne slušnej úrovni, v tej dobe a za daných podmienok nešlo trikovú zložku spracovať vo výrazne lepšej kvalite. Napriek všemožným spomínaným výčitkám a nedostatkom (absencia policajnej logiky ako spomína v 2. bode užívateľ ,,pepua" alebo prekvapivo nevýrazný David Carradine) je ,,Q" béčkom, ktoré si dokáže získať divácke sympatie. (64. hodnotenie, 9. komentár k filmu) ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Menej ohyzdnejšie triky robil dokonca aj Karel Zeman v 50. rokoch. Toto bola čistá tragédia a strop estetickej odpornosti. Aj by sa dalo viac-menej odpustiť, no ani neviem kedy a či vlastne vôbec som za posledné roky videl po dejovej stránke väčšiu debilinu ako Q. Nadprirodzená entita opereného hada aztéckeho pôvodu menom Quetzalcoatl sa usídlila v strešných útrobách ikonického newyorského art deco skvostu menom Chrysler Building, ktorého veľkosť je skoro taká ako veľkosť kopuly samotného mrakodrapu, podotýkam. Tento operenec dni-noci lieta ponad ulice Manhattanu a jeho obyvateľom pravidelne každodenne odhrýza hlavy a/alebo ich odchytáva do svojho hniezda. Samozrejme, ako inak, nikto nič nevidel. Okrem, prirodzene, okrem nášho hlavného hrdinu, bývalého feťáka, ktorému z toho úplne jeblo. V pozadí taktiež úraduje aj aztécky kult, ktorý vykonáva rituálne vraždy, no film samotný sa mu venuje menej ako ja v tejto vete, takže tu to utnem. Tejto príbehovej stupidite však môžem vďačiť za faktor, kvôli ktorému som film videl opakovane – je preplnený zábermi z výšky, najmä preletovými, na celý Manhattan a jeho mrakodrapy, ale aj interiérov lobby Chrysleru. Ako dôvod postačilo. Čo ma ale najviac mrzí – až teraz zisťujem, že existuje aj Shout! remaster, ktorý vyzerá vynikajúco, čo znamená len jedno – že toto hovno si budem musieť pozrieť aj do tretice... (x / x) (x) (x) (12.10.2023) (3.11.2023) ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama