Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Akira777 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsme neměl rád Skinnera, ani De Vil, měl jsem z nich strach, na druhou stranu jsem miloval štěňata. Tak jsem se rozhodl, že to znovu zkouknu po letech a..... je to pořád skvělý. Snímek navíc podtrhuje nádherné skladby, a upřímně kdybych někdy měl děti, vím že tohle bych jím určřitě pouštěl. U filmu jsem se celkem i zasmál, navíc pořád mi ty štěňata přišla roztomilá, musím však také říct, že se mi líbil herecký výkon Glenn Close, která hrála De Vil, byla tu fakt dosti démonická a taky musím říct, že tady byl i český dabing hodně povedený (pustil jak originálně, tak o pár dní později s dabingem, pro srovnání). Celkem mě však rozesmívá, že filmu z roku 1961 český dabing udělal z jednoho psa fenu, ten se jmenuje Štístko (Lucky), avšak v tomhle filmu už bylo pohlaví dáno správně v českém dabingu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je odpočinkový rodinný film, který mám hodně rád. Vlastně s filmy 101 dalmatinů (mám teď na mysli kreslený i zfilmovaný příběh) mám spjatu svou vůbec první návštěvu kina v životě. Mohlo mi tehdy být asi pět nebo šest let, když mě rodiče poprvé vzali do kina, a bylo to právě na kreslený film 101 dalmatinů. Takže od té doby mám k tomuto příběhu pozitivní vztah, a nezáleží na tom, jestli to je animované nebo zfilmované. Každopádně má slabost pro "pruhované příběhy" mi nedovolí jít pod tři hvězdičky. Asi to je tím, že mám rád psy, asi tím, že dalmatin je má vysněná rasa, kterou bych rád vlastnil, anebo je to jen tím, že mám rád pejsky, ale tenhle příběh mě dostal. Přistihl jsem se dokonce, jak mi několikrát během filmu tečou slzy dojetí, a to jen na základě pohledu kamery do psích očí. Já mám prostě pejsky rád a mám pro ně slabost. A tak dávám tři hvězdičky s konstatováním, že se rád na tento film kdykoliv podívám znovu. ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Neškodná podíváná, která se hned po koukání vypaří. Glenn Close vypadá psychopaticky, ale pro mě to není záporačka v pravém slova smyslu. Dětičky potěší pohled na stovku dalmatinů, ovšem já na roztomilá zvířátka nejsem. Takže je to taková průměrná komedie, kterou prozáří pan Weasley a doktor Laurie v mile netypických rolích. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

V detstve som mal tento film veľmi rád, pretože okrem zaujímavého a miestami zábavného deja, som vždy pociťoval voči psom ako zvieratám osobité sympatie. Lenže keď som tento film nedávno znova videl, až také nadšenie ako v detstve som logicky nepociťoval, skôr naopak. Ale aj za nutnej dávky nostalgie nechám aspoň tri hviezdy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film už tak dobrý jako jeho animovaný předchůdce není. Jasně je tu kupa pěkných psů, uhrančivá a hlavně zlomyslná Glenn Close a několik povedených humorných scén. Tahle rodinná podívaná neurazí, ale ani zrovna moc nenadchne. Přece jenom bych dal raději přednost animáku, když už bych si musel vybrat. Takže i já se přikloním k průměrnému ohodnocení…50% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Počítačová hra s dalmatíncami v hlavnej úlohe s Cruellou ako hlavným záporákom na základe úspechu filmu skutočne vyšla. V roku 1997 Disney vydal hru "101 Dalmatians: Escape From DeVil Manor" na počítač a finálny level má presne tú podobu, ktorá je odprezentovaná vo filme. (matthew.17)
  • Šest z původních patnácti štěňat se jmenují Lucky, Jewel, Dipstick, Fidget, Two Tone a Whizzer. (HappySmile)
  • Glenn Close (Cruella) trvala na tom, aby všechny kožešiny viděné ve filmu byly umělé napodobeniny. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama