Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žít naplno, jenom tady a teď. Filmové zpracování slavného muzikálu ověnčeného Pulitzerovou cenou... Muzikál Rent měl premiéru v roce 1996 na Broadwayi a zaznamenal fenomenální divácký úspěch. Jedná se o netradiční rockový muzikál Jonathana Larsona, který volně vypráví příběh klasické Pucciniho opery Bohéma. Na broadwayských jevištích vydržel dlouhých dvanáct let a jako jeden z prvních představil na scéně homosexuální a bisexuální postavy. Mírně upravený děj představil v roce 2005 stejnojmenný film v režii Chrise Columbuse. Ten zachycuje život skupiny mladých kontroverzních umělců během jednoho roku v bohémské newyorské čtvrti East Village. Mladí vyděděnci se snaží přežívat ve zrádném světě peněz, drog a AIDS. V hlavních rolích se představila většina členů původního broadwayského obsazení, výjimku představují pouze Rosario Dawsonová a Tracie Thomsová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Falko 

všechny recenze uživatele

Moj oblubeny reziser rodinnych filmov Chris Columbus (SAM DOMA 1,2, MRS. DOUBTFIRE - OTEC V SUKNI alebo prve dve casti HARRYHO POTTERA) si odskocil na uplne iny zaner a to na narocny muzikal. Ja osobne obdivujem choreografiu pri muzikaloch, ako vsetky tance spolu so spevom musia do poslednej sekundy zapasovat spolu s hudbou. Pri muzikali ROCKY HORROR PICTURE SHOW som si oblubil alebo vytipoval jednu pesnicku a aj v tomto muzikali sa mi pacili asi tak dve. Tie ostatne boli na mna az prilis rockove, alebo sa mi jednoducho nepacili. Ale na druhej strane mal celkom pekny pribeh o mladych ludoch, ich problemoch s platenim najmu alebo s laskami, pricom sa film odohraval v priebehu jedneho roka od 24.12.1989. Pacil sa mi napr. tanec a spev na stole v restauracii, kde na moje prekvapenie si spomenuli i na Vaclava Havla. Rosario Dawson si zahrala aj vo filmoch KIDS, MUZI V CIERNOM 2, 25 HODINA, VITAJTE V DZUNGLI alebo v SIN CITY a Taye Diggs napriklad vo filmoch GO, DOM NA HAUNTED HILL, EQUILIBRIUM alebo CHICAGO... 10.07.2008 ________ Anthony Rapp - (Mark Cohen) +++ Adam Pascal - (Roger Davis) +++ Rosario Dawson - (Mimi Marquez) +++ Jesse L. Martin - (Tom Collins) +++ Wilson Jermaine Heredia - (Angel Dumott Schunard) +++ Idina Menzel - (Maureen Johnson) +++ Tracie Thoms - (Joanne Jefferson) +++ Taye Diggs - (Benjamin Coffin III) +++ Hudba: Rob Cavallo, Doug McKean, Jamie Muhoberac, Tim Pierce +++ Produkcia: Robert De Niro +++ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keď som v roku 2011 videl na ČT 2 záznam z posledného (behom 12. rokov bolo cca 4000 repríz) predstavenia kultového muzikálu Rent, bol to pre mňa obrovský zážitok. V tom megapríbehu bolo všetko, bol v ňom život. Svoje urobilo aj to, že šlo o záznam z derniéry, takže o to silnejší bol napr. neuveriteľný záver "525 tisíc minút". Potom život išiel ďalej, roky utekali a ja som so šokom zistil, že tú pecku v roku 2005 nakrútil Chris Columbus (Sám doma) ako normálny hraný celovečerák. Okamžite sa mi začali triasť ruky, zohnal som si ho... a bol som rozčarovaný. Miestami dokonca znechutený. Napriek rovnakým postavám, scénám a pesničkám to nemalo nič z toho skvelého záznamu, ktorý som v roku 2011 videl. Miestami bolo vôbec problém dopozerať to. Príšerne ma to iritovalo. Neviem prečo. Dal by som 20%, ale pridávam symbolických 20 navyše za výnimočnú predlohu. ()

Reklama

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Nemělo se to jmenovat spíš Špinavci, Socky, případně Nuly? Když zapomenu, že místo obdivu k zneuznaným umělcům jsem pod tlakem štítivého odstupu, který nastoupil hned po úvodní, a jediné zajímavé, písni (jsem tak úzkoprsá, že od muzikálu obvykle očekávám tak dvě, tři špičkové skladby) měla nutkání jít si umýt ruce antibakteriálním mýdlem a očistit kliky, nemohu pominout obsazení, ve kterém jsem ani za svitu baterky nenašla jedinou sympatickou postavu, nemluvě o vyčpělém pseudouměleckém koktejlu, namíchaném ze sociální kritiky a lásky všeho druhu... No a za tu šílenou bučící performanci bych Maureen nechala chcípnout hlady, prosím... ()

cab 

všechny recenze uživatele

Muzikal o skupine umelcu zijicich na pokraji chudoby v New Yorku v poslednich dekadach 20.stoleti. Pekna hudba i texty dohromady s jedinecnosti kazdeho jedince slibuje skvely zazitek, ale i pres urcitou kontroverzi se mi nedostal pod kuzi a velky pocet postav zabiji plynulost deje, i kdyz vice nez dvouhodinova stopaz dava dost prostoru. Za zkousku to stoji. 60% ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl muzikál, který by mě uchvátil především svými písněmi. Filmu Bohémové se to podařilo. Písně jsou ozdobou celého snímku a film neobsahuje jedinou průměrnou píseň. Síla textu a jednoduchost melodiky dokáží ze snímku udělat nezapomenutelný zážitek. Musím se přiznat, že mi Bohémové chvílemi připomínal další nedávný snímek, a to sice Shortbus. Narozdíl od Shortbusu ale Bohémy nezdobí jen velmi povedený hudební doprovod. Bohémové se svou tematikou zaměřují především na mezilidské vztahy a každodenní situace lidí na okraji společnosti (což stále není takový rozdíl od Shortbusu), jenže Bohémové disponují lepšími herci a především lepším scénářem, který nestojí na předpokladu, že film má za úkol především diváka šokovat. Dále bych chtěl napsat, že písně v Bohémech velmi dobře rozvíjí a posouvají vyprávění. Hudební čísla nepůsobí jako sled videoklipů, které sice zaujmou, ale snímek nikam neposouvají. Film tak působí velmi celistvě a především důvěryhodně a díky tomu tento film působí jako vynikající komorní drama. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (20)

  • Všechny scény se zhruba od poloviny filmu natáčely během jara a léta v New Yorku a San Francisku. Veškerý dech (kromě písně "I’ll Cover You") vycházející z úst herců byl přidán digitálně v postprodukci. (Matty)
  • Režisér Chris Columbus si střihnul cameo zoufalého řidiče. Přední sklo jeho auta je krátce po začátku filmu myto jakýmsi vagabundem. (Matty)
  • Postavy Ali, Gorgona, Pam a Sue z Podpory pro život jsou pojmenovány podle přátel tvůrce Jonathana Larsona, kteří zemřeli na AIDS. (Matty)

Související novinky

Další biografie na obzoru

Další biografie na obzoru

13.08.2008

Amerika posledních pár měsíců žije volbami a tím, že je tu dost reálná možnost, že se prezidentem momentálně asi nejmocnějšího státu na světě stane Afroameričan. Politika zkrátka hýbe celým USA a… (více)

Reklama

Reklama