Reklama

Reklama

Silent Hill

  • Francie Silent Hill (více)
Trailer 1

Rose, která má smrtelně nemocnou dcerku, se chopí poslední šance a vydá se za starou léčitelkou. Bohužel však zabloudí do tajemného a opuštěného městečka jménem Silent Hill, kde nakonec svou holčičku ztratí. Rose se při jejím hledání stále hlouběji zaplétá do ponuré historie města, které je mrtvé jen na první pohled. V temných koutech totiž něco číhá… a nemá to zrovna dobré úmysly. Silent Hill je ve světě počítačových her jednou z nejpopulárnějších herních sérií survival hororů, do níž patří např. i Resident Evil. Silent Hill však nestaví na zombies a roztrhaných vnitřnostech, mnohem raději diváka straší po vzoru klasických japonských hororů a představuje mu monstra jak z deníčku nejslavnějších kubistů. Výsledkem je vysoce originální herní koncept, který učaroval i Rogeru Avarymu (scénárista Pulp Fiction), který se rozhodl sepsat scénář, s podporou autora původní hry, Akiry Yamaoky z Konami. Silent Hill režíruje Christophe Gans, zodpovědný za Bratrstvo vlků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 090)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Abych mohl komentovat 5 hvězd, budu muset napsat poměrně zásadní SPOILER, jinak nemá komentář smysl. Pro někoho, kdo sklouzne jen po rovině zápasu s příšerkami jako z videohry (no právě), na víc než 3 hvězdy to bude těžko. Nicméně, pokud pochopíme vlastně jedinou základní zápletku, je situace a scénář prostě nádherný... a to totiž, že jsou Sharon i obě ženy (stejně jako obyvatelé Silent Hillu) mrtvé.                                                                                                                                                                      To je důvod, proč se světy manžela a policie s nimi míjejí, i když jsou na stejných místech, proč je počasí jiné, proč se nemohou vrátit, dokud si v očistci nevybojují svůj osud (dokonce na jakási boxem inspirovaná, odpočítávaná kola).                              Hodně se mi líbí dvojí, nebo dokonce trojí "archetyp" matky s dítětem: Sharon je vlastně totéž dítě, a Rose je role matky, která pro dítě, navíc adoptované, udělá cokoli bez ohledu na sebe. Naproti tomu Anna vlastní dítě hnusně zradí a nechá umučit, jen aby neutrpěla sama. (A možná policistka má být žena, která dítě mít nemůže, jen po něm velmi touží).                                                       Dojalo mě neschematické rozuzlení tohoto... matka je pro dítě bohem... Zcela zapadá i do církevního / sektářského pomatení, které v závěru běsní.... prostě.... proti kdejaké akční sračce výjimečně intelektuální film. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat pořádný horor. Takhle má vypadat pořádná herní adaptace. Christophe Gans by měl režírovat už jen adaptace, očividně by mu to šlo o několik tříd lépe, než 'kolegovi' Bollovi. Příběh je vyprávěn pomalu a atmosféra houstne každou přibývající minutou. Padající popel, siréna, tma... Radha Mitchell je neuvěřitelně sexy, kéž by to oblečení měla dvoudílné :-) A vůbec, celé herecké obsazení se nadmíru povedlo. Snad až na Kima Coatese, který mi tu moc neseděl. Hudební stránka je perfektní, na stejné úrovni je pak i ta vizuální. Efekty jsou velice nadprůměrné a ani krví se tu nešetří. Geniální konec je už pak třešničkou na dortu. Nechávám si hvězdičkovou rezervu pro tu nejlepší adaptaci všech dob :-) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Domů, domů! SILENT HILL !! Je tedy čas vydat se na cestu!.... Bavila mě vizuální stránka se zajímavou kamerou. A parádní zvuk! Díky zpracování si vobčas opravdu připadám jako ve hře a navíc mě to podpráhově nutí si ji zahrát. Seděl mně vypravěčskej styl, protože jsem ochotnej přimout postupný odhalování tajemství na úkor krve (dočasně!) a nesmyslnejch vražd. A za odměnu se mi dostalo pravdy... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Dost slušná atmosféra a prostředí, spletitý příběh, kde se pořád naznačuje nějaké řešení, aby nakonec bylo dost krkolomně a zdlouhavě objasněno na konci, pro mě osobně zcela nepochopitelný příběh policisty a manžela hlavní hrdinky a dost nesympatická Radha Mitchell. Předloha podle počítačové hry je ve filmu hodně znát, ale vcelku to nevadí, jen ta závěrečná část byla taková jiná a příliš k celému filmu nesedla. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kdy už ti naivní rodiče přestanou s adopcí malých holčiček s podivnou minulostí? :-) Film jsem viděl před mnoha lety v kině a jediné co si pamatoval, bylo, že jde o docela slušný horor, a tak mě přepadla zvědavost, jak na mě zapůsobí opětové zhlédnutí. Pravda, začátek (kulku do hlavy distributora za tu jeho "smrtelně nemocnou dcerku") začíná zatraceně dobře. Tajemno, napětí, atmosféra, přesně v takové míře jak to mám u výborného hororu rád. Jenže, jak zde píšou i někteří další, s každým odkrytím "skutečnosti" tyto prvky slábnou a stejně tak divákovo pohlcení filmem, a to až do té míry, že ho osudy hlavních hrdinů přestanou zajímat, lekačky lekat, bubáci strašit, sirény vyvolávat nepříjemný pocit stísněnosti. Jediné co sílí je potřeba pokropit olovem skupinku náboženských fanatiků a neustále zdrhající holčičce přistřihnout nožič...pardon, křídla. Od návštěvy Temna jsem o snímek úplně ztratil zájem a monolog hlavní hrdinky uprostřed fanatiků jak na divadle mě upřímně rozesmál...co mi smích zarazilo, byl ale úplný konec, jistě, už návštěva manžela v Silent Hillu "to" naznačila, avšak stejně závěr působil jako by byl vystřižený z úplně jiného filmu (hru jsem nehrál, takže žádného vysvětlení se mi nedostalo). Díky vcelku nadupané technické stránce to bude ještě průměr. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (31)

  • Ve státě Pensylvánie leží městečko Centralia, které potkalo stejný osud jako Silent Hill. Uhlí tam v podzemí hoří už od 60. let až dosud (2022). (Paganus)
  • Poté, co je policistka (Laurie Holden) upálena, vidíme její ohořelé tělo, jak je připoutané k žebříku. To by se ale nemohlo stát, protože provazy, kterými byla připoutána, by shořely a tělo by spadlo. (Duoscop)
  • Mladá herečka Jodelle Ferland si v tomto filme strihla hneď tri úlohy, a to Sharon, Alessu a dievčatko prevtelené v podobe temnoty. (T2)

Související novinky

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

31.08.2012

Videohry jsou obrovský byznys, který se zisky vyrovná filmovému. Hollywood se proto úporně snaží něco z toho vytřískat. Už dlouhá léta. Bohužel, nedaří se. Kvalitní herní adaptace sečtete na prstech… (více)

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama