Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Krásně se na to kouká, vizulní stránka je skutečně originální! Ale jinak je to takové plytké, povrchní, rychlé a najednou to skončí! Tady jde skutečně jen o formu a nebýt to výjimečné po téhle stránce, byla by to přímo ptákovina! Přitom příběh vypadal hodně zajímavě, kdyby se trochu víc propracoval (asi jako v knize)....Asi nejlepší části filmu jsou jsou debaty o ničem (převody na kole, šroubek v motoru...) mezi zfetovanými pošuky Harrelsonem a Downeyem jr! Je to zábavný film, ale mohl být sakra lepší!7/10 ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé zpracování, které není samoúčelné. Hrané by to být opravdu nemohlo (nebo mohlo, ale to by asi film byl o něco dražší). Občas jen trochu utahané, možná místy nepochopitelné, ale smysl to dává. Halucinace jsou naprosto skvělé a třeba scéna s mnohookatou obludou je opravdu mrazivá. Jen jsem si říkal, jak by film dopadl, kdyby ho natáčel Gilliam (který o látku zájem projevil). No ale Linklater to udělal po svém a myslím si, že můžeme být všichni spokojeni. 80% (plus osobních 5% navrch, páč mám slabost pro drogové filmy). ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka je propracovaná, že kolem sebe doslova zadupává vše ostatní. Herecké obsazení je skvostné, ale příběh sám o sobě tak působivý není a hodně dokáže nudit. A právě to nevšední zpracování a Linklaterův novátorský přístup jsou tím nejlepším, co tenhle vymoděný snímek přináší. Ale děj je podle mě vždy důležitější, než působivý vizuál. A tady to dějově docela vázlo. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to viac ako kniha, pretože už som vedel, do čoho idem. Kniha ma skôr plynule srala, čo spravila nakoniec až záverečná pointa. Pritom sa určite jedná o vizionárske dielo, lenže aby som si ho užil som cítil, že by vonku museli byť 90.te roky a ja by som mal byť ezo-sci-fičkar a počúvať Sepulturu. Pritom na iné Dickove veci som vždy dával päť hviezdičiek. Tá forma tomu sedí. Linklaterovská animácia vyzerá jak video z GTA-čka, a Winona a Downey jr. do toho skvele zapadajú. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Substance D. D znamená Debilita, Deziluze a Dezerce. Nebo Definitivní smrt..... . Jestli jsem kdy u některého filmu napsal, že se v něm moc mluví, tak tady se mele o sto sex. Dokonce jsem musel vzdát titulky, protože mi unikala vizuální stránka, která je vyjímečná. Asi by to chtělo znát předlohu. Šlo to trošku mimo mě. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Pri bližšom pohľade si môžete všimnúť, že okolné prostredie nie je na rovnakej kvalitatívnej úrovni animovaného spracovania hercov, čo v niektorých chvíľach ostro kontrastuje. (Greenpeacak)
  • Předloha filmu je částečně autobiografická. Philip K. Dick v jednom rozhovoru prohlásil, že vše z Temného obrazu opravdu viděl. (Xeelee)

Reklama

Reklama