Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne sa jedná o môj najobľúbenejší animovaný film. Film je svojím spôsobom výnimočný, pretože bol normálne natáčaný a potom bol zanimovaný. Naozaj zaujímavý film a to nielen vizuálnym spracovaním. Po vzhľadovej stránke je celý čas na čo sa pozerať - prepracovanie do animovanej podoby dodáva unikátny komiksový rozmer, skvele dotvárajúci výsledný dojem. Príbeh núti premýšľať, herci sú super, proste veľmi vydarené dielo. Vedel by som si predstaviť aj pokračovanie. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je dosti zajímavým experimentem. Nevím, jak se tento způsob natáčení nazývá, zkrátka se - podle mě - jedná o to, že jsou herci zabíráni pomocí senzorů a asi i kamer a v počítači potom následně "přemalováni" (něco podobného jde i s fotkami ve photoshopech) a vypadá to strašně fajn. Mastné vlasy Keanu Reevese či stylový Robert Downey.. to je to, co z A Scanner darkly dělá něco víc. Pak je tady příběh (dle románu Philipa K. Dicka), který je dosti složitý a hodně ukecaný (zkrátka opravdu knižní). Připadalo mi, že sami autoři si s látkou moc nerozuměli, ale nakonec to celé jakž takž ukočírovali, ale nic strhujícího z toho ve finále nevyšťavili..škoda. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Vynikající sci-fi sonda do života totálně vygumovaných feťáků a tajných agentů kteří aby mohli proti drogám bojovat se těmito feťáky musí stát. A skvělé je že i přes novátorskou technologii kterou je film natočený a která z filmu dělá vizuálně úchvatnou záležitost je v něm opravdu nejdůležitější příběh a psychika postav a veškeré efekty a digitální kouzla stojí až v pozadí a jen dodávají filmu punc originality a jedinečnosti. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Poměrně originální spojení dvou velkých témat budoucnosti - masivní drogové závislosti a Velkého bratra. Skvěle vizuálně zpracováno, "sestříháno" a podmalováno hudbou. Jakmile děj infiltruje každodenní život "skupiny feťáků, stává se z filmu podmanivě elegantní psychojízda (žádná velká akce, ale o to silnější detaily). Tohle bohužel neplatí o zbytku, který o atmosféričnost tak typickou pro F.K.Dicka v řadě scén přichází a v podstatě spadá někam k průměru. Navíc zde chybí jistý prvek závěrečné gradace, který u podobných filmů divák očekává spolu s pointou. Jako celek určitě ne víc než těch 75%, které film na csfd momentálně má. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé zpracování, které není samoúčelné. Hrané by to být opravdu nemohlo (nebo mohlo, ale to by asi film byl o něco dražší). Občas jen trochu utahané, možná místy nepochopitelné, ale smysl to dává. Halucinace jsou naprosto skvělé a třeba scéna s mnohookatou obludou je opravdu mrazivá. Jen jsem si říkal, jak by film dopadl, kdyby ho natáčel Gilliam (který o látku zájem projevil). No ale Linklater to udělal po svém a myslím si, že můžeme být všichni spokojeni. 80% (plus osobních 5% navrch, páč mám slabost pro drogové filmy). ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Český distribútor sa z opatrnosti rozhodol neuviesť film do kín. (Greenpeacak)
  • Předloha filmu je částečně autobiografická. Philip K. Dick v jednom rozhovoru prohlásil, že vše z Temného obrazu opravdu viděl. (Xeelee)

Reklama

Reklama