Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této epizodě kriminální minisérie čeká na Jana Kanyzu v roli majora Bohuslava vyšetřování tří vražd, které spolu zpočátku zdánlivě nesouvisejí… Vyšetřující tým opět doplní kapitánka Mazancová (V. Cibulková). Ve svém bytě byl nalezen slepý drogový dealer Hes, který kdysi zavinil smrt mladé dívky. Její matka, paní Arnoštová (S. Stašová), si právě odpykává trest, neboť se mu pomstila a způsobila jeho slepotu. Druhou mrtvolu objevují kriminalisté doslova po kouskách, části těla zabalené do igelitu nalézají v řece i jinde a trvá dlouho, než zjistí totožnost mrtvého muže. A poslední, kdo se stal obětí vraždy, byla jedna velmi zvídavá sousedka. Do případu je vtažena i dcera majora Bohuslava, vozíčkářka Lenka (K. Březinová). Co spojuje mrtvé a jak spolu souvisí vraždy, spáchané na různých místech a v různou dobu? I když se tento případ podaří dvojici kriminalistů vyřešit, velkou radost z toho nemají. Totiž, jak říká kapitánka Mazancová, pachatelem byl zpočátku slušný člověk… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (49)

Trucker odpad!

všechny recenze uživatele

Detektivní hovadina připomínající nesmyslnou koláž samoúčelných vulgarit, psychopatického chování, neustálého volání přes mobil a všudypřítomného kouření cigaret, které jako kdyby se marně pokoušelo evokovat dobu 80. let, kdy v detektivkách kouřili všichni a téměř pořád, ale tak nějak to tam mělo svoje kouzlo, zatímco zde to je vyloženě otravné. Kromě toho by mě zajímalo jakého šílence z řad tvůrců napadlo, že policajtka bude v takové tělesné kondici, že po vylezení několika pater po schodech bude funět jako stoletý traktor (který ujel po třech kolech ze šroťáku) a bude se v křečovitém předklonu přidržovat zábradlí, což je taky výjev, který se zde několikrát opakuje a při třetím a dalších opakováních už je opravdu trapný. Za zmínku stojí ještě poslední čtvrthodina, která už jenom roubuje další a další trapně-zhovadilé situace na to, co už divák do té doby přetrpěl - prostě se ještě muselo přihodit pár shnilých brambor na tu hromadu kompostu. Zřejmě bylo na poslední chvíli (asi tak pár hodin před uvedením tohoto veledíla do distribuce) ještě nutné prodloužit stopáž. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Poslední detektivka ze série o majoru Bohuslavovi - po zcela debilním druhém filmu se vrátili tvůrci ke scénáristovi Šulcovi a výsledkem je alespoň mírně podprůměrná detektivka. Kanyza sice celou dobu vypadá, jak kdyby si k filmu odskočil z natáčení Hospody, ale vrátila se Mazancová v podání Cibulkový a je to obrovský plus. Jednak jí to sluší (což poznamená v úvodu filmu i výrostek Hugo... teda Kotek) a druhak byla jediná celou dobu rozumná. Milostná linka je tradičně špatná (major se chová jak ješitnej debil) a během vyšetřování případů je pplk. Kadlec celou dobu otravnej svojí nesmyslnou nedůvěrou ve svojí vlastní podřízenou. Ale přesto to tak nějak celý v rámci možností funguje a happy endu se dočká i dcera na vozíčku. ()

Reklama

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Opravdu slabá detektivka. Překalkulovaná, zmatená, nepravděpodobná. Vztahy velmi krkolomné. Pošťuchování mezi Kanyzou a Cibulkovou bylo rovněž na škodu. Schmitzer se také moc nepředvedl. Jeho postava byla zejména v poloze militantního milovníka zvířat velmi nevěrohodná. Herečka představující invalidní dceru velmi nevýrazná, na úrovni neherce. Asi nejlepší výkon: Simona Stašová a René Přibil. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

K tomu, abych se podíval na epizodu kriminální mini série Všichni musí zemřít z roku 2005, jsem využil volný večer na naší letní dovolené, kterou jsme strávili v hotelu Zelené údolí nedaleko Karlových Varů. Na začátku jsme se seznámili s mým oblíbeným hercem Janem Kanyzou v roli majora Bohuslava, který vyšetřoval tři vraždy, které spolu zpočátku zdánlivě nesouvisely a ve vyšetřujícím týmu byla ještě kapitánka Mazancová (Vilma Cibulková). Vše se začalo odvíjet, kdy byl ve svém bytě nalezen slepý drogový dealer Hes (Karel Basák), který kdysi zavinil smrt mladé dívky. Její matka, paní Arnoštová (Simona Stašová), si právě odpykávala trest, neboť se mu pomstila a způsobila jeho slepotu. Druhou mrtvolu objevovali kriminalisté doslova po kouskách, části těla zabalené do igelitu nalezli v řece i jinde a trvalo dlouho, než zjistili totožnost mrtvého muže. Byl to transvestit Koníček (Tomáš Pavelka). A poslední, kdo se stal obětí vraždy, byla babka Štruncová, která si myslela, že si vydíráním vraha přilepší k důchodu a nechá si opravit střechu na svém domku. Našli ji na schodišti v parku a nejdříve to vypadalo, jako by uklouzla na schodech, ale nejasnost v tom, co babka z vesnice dělala v Praze, a posudek soudního lékaře (René Přibyl) o ranách na hlavě nahrávaly možnosti, že jde o sériového vraha. Do případu byla vtažena i dcera majora Bohuslava, vozíčkářka Lenka (Kateřina Březinová). Byla sice soběstačná a dostala se do situace, kdy i ji vrah navštívil u ní na chalupě. Co mrtvé spojovalo a jak spolu souvisely vraždy, spáchané na různých místech a v různou dobu, to si nechám už pro sebe. Každopádně se tvůrcům filmu povedlo mne docela zaujmout a celý průběh vyšetřování byl pro mne docela zajímavý. I když mi bylo jasné, kdo byl tím trojnásobným vrahem, přesto jsem se těch 82 minut nenudil. Z dalších rolí bych ještě uvedl policejního psychologa Žáčka (Václav Postránecký) a dalšího člena týmu vyšetřovatelů nadporučíka Kotíka (Tomáš Valík). Suma sumárum, detektivní snímek Všichni musí zemřít ode mne získal tři zemřelé hvězdy ***. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Začalo to takto, známá dvojka Mádl-Kotek hráli s dalším chlapcem oblíbenou dětskou hru na šest ŠIKANA a kapitán Mazancová (V.Cibulková) zasáhla a dostala vynadáno od svého šéfa (M.Stropnický), že použila pouta a Kotka přivázala k popelnici: A vy jste si chtěla zahrát na spravedlivého šerifa. Ano, zvolila jsem tu jemnější variantu. Taky jsem jim mohla vokázat kozy, jak mě výslovně prosili … Major Bohuslav a kapitán Mazancová vyšetřují vraždy v dalším dílu krimi. Policejní Dr. (R.Přibil) měl tuto hlášku, když kpt. Mazancová zadýchaně vyběhla schody a nabízí jí cígo : Nikotin z rukou lékaře je snad lék ! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • V bytě zavražděného drogového dealera Hese (Karel Basák) je možné vidět zarámovaný plakát s motivem seriálu Akta X (od r. 1993). (navabaca)

Reklama

Reklama