Reklama

Reklama

Hlubinná hvězda šest

Trailer 2

Obsahy(1)

Jedenáct členů posádky výzkumné základny "Deep Star Six" žije už půl roku hluboko pod hladinou moře. Několik z nich se vydává na průzkum do záhadné podmořské jeskyně a zmizí beze stopy. Obrovský neznámý tvor zaútočí na základnu a vážně ji poškodí. Zásoby kyslíku se zmenšují a ti, kteří jsou ještě naživu, musejí o svůj život bojovat. (Guild Home Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (101)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Příšera byla povedená, takže je škoda, že se v záběru vyskytla tak dohromady dvě minuty za celý film. Všechno ostatní je sotva průměr, kdy tu třetí hvězdičku přidávám tak možná za to, že prostě mám rád podmořské filmy, ponorky a podobně, protože jinak si člověk na tento snímek za týden ani nevzpomene. 50% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Až tak špatný to přece nebylo? Hlavně když to obvykle dávaj kolem třetí hodiny ráno, kdy nemůžu spát a nikde jinde nic jinýho není. Jen mi trošku vadila smrt jistého zbabělce, jenž se bez dekomprese nechal vynést na hladinu. Vím, že by umřel, ale určitě ne ve spršce krve. Ono to vypadá v televizi líp, než kdyby sebou jen zatřepal, jak by mu bublinky kyslíku vysrážely v koronárním systému a dolezly do mozku, ale přeci jen. Člověka to trošku zarazí. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

No osmdesátkové béčko jak vyšité. Viděl jsem mnoho lepších, ale i horších hororů z té doby. Tady je vše jasné od začátku, karty jsou rozdány, postavy rozděleny na symaptické, nesypamtické a zbytečné, monstrum je podle známého vzoru neviděného se více bojíme dlouho skrýváno a když se objeví, stojí to zato. Takže docela fajn film s uvěřitelnou posádkou, ale neuvěřitelnými blbostmi jako příšera která zničí celou ponorku, ale vleze se do místnosti velké jako můj obývák. Takže tři. EDIT: Po druhém shlédnutí solidní spád, ale mizerní herci a celkem špatné efekty. Hodnocení ponechávám. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Srovnávat se stejně starou geniální Propastí samozřejmě nelze, ta je o několik levelů výš, ale nabízí se srovnání se stejně starým Leviathanem. A je to zhruba plichta. Něco se mi tu líbilo víc. Třeba nádherně mizerné oldschoolové triky jsou naprosto odzbrojující a vyvolávají nablble shovívavý úsměv. I postavy jsou vesměs sympatičtější, životnější, o něco méně ploché, i když člověku chvíli trvá, než se v nich zorientuje. Něco je nastejno (slušná béčková výprava), něco zase horší (méně atraktivní zápletka, überhappyend). Nejlepší postava: záporácký zbabělec Snyder. Nejhorší postava: hlubinné monstrum (je především k smíchu). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ve stejné době, kdy vzniká úžasná Propast a o něco lepší než Deep Star 6 Leviathan, natáčí Cunningham variaci na filmy o mořských monstrech. Podmořské záběry jsou věrohodné, stanice i ponorky působivé. Velice pěkné je proplouvání podmořskou jeskyní doprovázené atmosferickou hudbou. Po vzoru Čelistí a původní verze Vetřelce z roku 1979 je monstrum ukázáno vždy jen krátce a v rychlých střizích. To podněcuje fantazii a zvyšuje napětí. Samozřejmě si divák může tipnout, kdo zařve (snad jen pořadí se špatně určuje) a kdo přežije. Nebudu řešit, že pokud by se hlubinný tvor vynořil rychle na hladinu, dopadne jako člověk bez dekomprese, jelikož závěr je prostě milý. Potěšilo, že se film obešel bez vět typu: Já se vrátím! Nikdy tě neopustím! Zachráním tě! V kině mě to bavilo o něco více, ale ani po letech jsem zklamán nebyl. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Pôvodný zámer na film dostal Sean S. Cunningham už v roku 1987, kedy ho napadlo, že toto bude prvý film, ktorý vyjde v sérii pripravovaných sci-fi/akčných filmov pod vodou. V samotnom roku vydania (1989) vyšli tak hneď ďalšie tri známe filmy s podobnou tematikou: Leviathan, Priepasť, Vládci hlubin. (Arsenal83)
  • Podmorské scény boli natočené na Malte, v Rinella Tank vo Fort Ricasoli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama