Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silný životní příběh se odehrává na pozadí drsné scenérie hor se vším, co je pro střední Slovensko typické – patriarchát, pytláctví, rasová nesnášenlivost, krádeže dřeva, ale hlavně ukazuje velkou soudržnost rodiny, víru, přátelství a lásku. Pokoj v duši je příběhem Tóna (Attila Mokos), který se po pěti letech vrací z vězení, kde si odseděl trest za krádeže. Přijíždí do rodné vsi a zjišťuje, že mnohé věci se změnily: s manželkou (Helena Krajčiová) se odcizil, pětiletého syna vlastně nezná, nemůže najít novou práci… Jeho přátelé z dětství – kněz Marek (Jan Vondráček) a podnikatel Peter (Robert Więckiewicz) se mu snaží pomoci v návratu do normálního života, ale mají své vlastní problémy a trápení. Tóno zoufale hledá východisko ze své situace. Šanci mu nakonec jako jediný dá majitel místní železnice, strojvedoucí Smejkal (Jaromír Hanzlík), který jako jeden z mála netrpí předsudky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (197)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím a nevybavuju si, že bych viděl nějaký čistě Slovenský film, vzniklý po revoluci a tak jsem se na Pokoj v duši vcelku těšil. Jen bych ten pokoj v duši té hlavní postavě skutečně přál. Život si totiž nedělá servítky a tak ani tady jsem neměl možnost vidět nějaký uslazený příběh plný příjemných chvilek, protože tohle byl krutý, pravdivý příběh ze života. Jen škoda toho, jak byl natočený, teda, úplně normálně. Místa, kde jsem měl vytejkat jsem spíš roztejkal a tak to šlo dál. Přiznám se, že bych nechtěl bejt v jeho kůži, ale projít si tímhle očistcem stejnak musí každej, i když třeba nějak jinak, mě to teda zatím stačilo v tomhle filmu. Nechci přemýšlet nad tím, že ten skutečný očistec mě teprvá čeká. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Konečne som išiel do kina na slovenský film. Osobne som čakal, že to bude ovela horšie. Samozrejme, že aj ja som počul pesničku, ktorou nás naše rádiá kŕmili už dosť dlho, pieseň je naozaj pekná. Ale aj moc pekného niekedy prejde do niečoho čo otravuje. Prekvapilo ma vypredané kino. A prekvapil ma aj film. Tvrdo nám ukázal v čom to žijeme, pripomenulo mi to slová piesne inej kapely " kto je sviňa ten prežije". Naozaj je to tak?? Krásna príroda okolo Čierneho Balogu je balzam na duši. Celkom kvalitný film....80%. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pokoj v Duši má obrovské šťastie a producenti môžu ďakovať predovšetkým Jane Kirschner a jej (fakt podarenému!) songu, ktorého sila však neustálou rádiovou rotáciou tiež stráca. Nielen dobrý marketingový ťah, ale je to aj najsilnešia súčasť filmu, spolu s prírodou a prostredím. To ostatné je typicky slovenské! Stereotypný námet, konanie a kŕčovitá psychológia postáv...Skratkovité, pár momentov totálne povrchných, trochu zbytočných, slovník ako spred 5O. rokov, vyústenie -ach jaj...Podporujem a prajem slovenskej kinematografii, ale už by aspoň raz mohla slovenská kinematografia dopriať mne:) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Strasne slabucky je scenar k filmu : kriminalnik, co sa chce zaradit do zivota ..... to fakt asi nevieme vymysliet dobre a kvalitne scenare ? Kde su casy Vlcich dier, Svaka Ragana? ...... Herecke vykony hladat v tomto filme patri do sveta sci--fi, k tomu kopa chlapskych kecov a dristov o nicom. Aspon, ze priroda je krasna .... 7 % ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Prvý dojem bol filme bol pomerne neutrálny. Až postupne sa to rozložilo, a to čo film zanechal v mojom vnútri začalo pôsobiť. Nie že by mal film až takú výbornú pointu, ale skôr o tom, že je o nás. A celé je to podané tak jednoducho a zároveň realisticky a emotívne. Som nesmierne rád, že sa naša filmová tvorba začína rozbiehať. K tomu krásna a poetická pieseň Janky Kirschner, jednoducho musím zaokrúhliť trochu neobjektívne nahor. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (23)

  • Herec Attila Mokos se musel pro hlavní postavu Tóna naučit střílet z opravdové pušky. (Sufferer)
  • Film mal na slovenské pomery nadštandardný rozpočet - 49 miliónov korún. (Smok)
  • Film mal premiéru 26.1.2009 v Brezne v kine Mostár. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno