Reklama

Reklama

U konce s dechem

  • Česko Bez dechu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Richard Gere se představuje jako zlodějíček Jesse, který v kradeném autě narychlo opouští Las Vegas a na cestě do Los Angeles zastřelí policistu. Pomalu se kolem něho začíná stahovat kruh, ze kterého není úniku a vyvolává jen další zločiny... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Visáč 

všechny recenze uživatele

Rovnako dobré ako Breathless od Godarda. Zachováva si to ten voľnomyšlienkarský feel originálu, ale má to silnejšiu pop-kultúrnu rezonanciu cez citácie z komixov, rockabilly soundtrack a odkazy na filmy. Kaprisky je v porovnaní s Jean Seberg detská liga a hraje hlavne telom. Zato Gere ide v roli excentrického pošuka na plný plyn a dáva spomenúť na svoju podobne ujetú kreáciu z Brooksovho Looking for Mr. Goodbar. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Osudem remaků obvykle bývá, že nedosáhnou na originál, ale občas jsou i výjimky. V tomto případě nestačilo v tomto filmu ani skvělé herecké duo Richard Gere, Valérie Kapriská. Snaha zopakovat a vsadit na předešlý úspěch originálu se vždy nevydaří, alespoň v mém případě se to nepovedlo. Nic naplat původní dvojici z originálu Paul Belmonda, Jean Seberg nelze prostě nahradit. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Oproti francouzskýmu originálu mi tohle přišlo o něco svižnější a děj je víc souvislej bez nějakejch nesmyslnejch odboček. Na druhou stranu to postrádá tu atmosféru Paříže z přelomu 50. a 60. let a Richard Gere nesahá Belmondovi ani po kotníky. I když Belmondo v originálu taky nepředváděl zrovna životní výkon. Oba filmy jsou ve výsledku úplně jiný, ale (ne)líbily se mi asi tak stejně. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Existuje vůbec nějaký dobrý americký remake evropského filmu? Vždy mne napadne, že už je na tom Hollywood dost špatně, když musí vykrádat náměty jinde. A pravidelně je překope a přízpůsobí masovému vkusu diváctva (tedy zprasí) tak, že to volá o pomstu. Tohle vypadá jako nepovedená parodie původního filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Godardov originál nepovažujem za žiaden dôležitý umelecký počin, ale to je vec názoru. Keď som dávnejšie videl jeho americký remake, tak som ani nevedel, že Godard niečo podobné natočil. Chcel som iba vyskúšať, či sa dá na tento Gereho film pozerať. Bolo to dosť na hrane a nekvality tohto filmu vychádzali nie z neschopnosti natočiť solídny remake, ale z neschopnosti scenáristu a režiséra vtiahnuť diváka do zmysluplného príbehu, ktorý by 20 rokov po jeho vzniku nepôsobil smiešne. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • V původním francouzském filmu U konce s dechem (1960) je hlavní hrdina Francouz a dívka Američanka, v tomto remaku je tomu naopak. Role Moniky (Valérie Kaprisky) převzala příjmení Poiccard od hlavního hrdiny Michele (Jean-Paul Belmondo) z původního filmu. První verze se odehrává ve Francii v Paříži, remake v USA v Los Angeles. (Namaste)

Reklama

Reklama