Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Mrs.Bailey 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si matně tuhle pohádku z doby, kdy jsem byla ještě malý šprček a v žádném případě nelituju, že jsem si na ni našla znovu čas. Nejvýraznější stránkou filmu je určitě osobitý humor, protože takhle vtipnou Disneyovku jsem ještě neviděla :D! I příběh je skvělý, s neotřelými hrdiny, plný napínavých situací a nevtíravě podaného mravního ponaučení. Není král jako král si určitě zasluhuje větší pozornost než je mu věnována. "Hledali tě tu příbuzní." "A jak vypadali?" "Noo, takovej velkej silák a starší paní.. taková ee.. jak by si ji ty popsal?" -" Horší než dýmějový mor!" "Jo, přesně!" ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*TÝŽDEŇ BEZ DEPILÁCIE* Panovník Kuzco je azda jedna z najsebeckejších a najnarcistickejších postavičiek aké boli kedy vymyslené. Jednotlivec pre neho nič neznamená a ani mase ľudí, teda svojmu národu, nepripisuje žiadnu dôležitosť. Z ničoho si nerobí ťažkú hlavu až do momentu, kedy mu hlava oťažie pod náporom hustých lamých chlpov. Možno si poviete, že byť lamou nie je výhra, ale nebyť panovníkových neschopných a mierne prihlúplych protivníkov, alternatívou k lamiemu telu by bolo telo nehmotné. A určite je lepšie smrdieť zatuchlinou ako hnilobou. Na rozdiel od panovníka/lamy, u ktorého možno postupne pozorovať premenu k lepšiemu, sú všetky ostatné postavičky čiernobiele (avšak nakreslené farebnými ceruzkami): dobrosrdečný a spravodlivý Pacha, odporná a zlá Yzma, a hlúpučký Yzmin pomocník Kronk. Zábava je to však nevídaná. Verdikt v 1 vete: O lekcii slušného správania. 26.04.11 ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

A pak že Walt Disney už dávno nedělá skvělé animáky. Jak je vidět tak Není král jako král je důkazem ještě stále tlukoucího srdce 2D animovaného filmu. Velice vtipný a hlavně svižný děj, dělající si srandu z klišé moderního filmu, poučující nejmladší a pomrkávající na ty starší. Klobouk dolů, takovou zábavnou jízdu jsem opravdu neočekával. Příjemnou animaci (hlavně veverka, jaké to animované klišé) a skvělý výkon dabérů kazí jen trochu pomalý rozjezd a písničkový doprovod Toma Jonese. David Spade by měl seknout s herectvím a dát se na dráhu dabéra, to mu jde o mnoho lépe. Goodman už je jen třešničkou na dortu. Mým oblíbencem se však stal Patrick Warbutton v "roli" Kronka. Squeaky, uh, squeak, sqeaker, squeakin'. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem vůbec nevěděl, že nějaká taková Disneyovka existuje. Nesliboval jsem si od ní po přečtení synapse nic moc, ale nakonec mile překvapila typickým, ale zábavným příběhem, hravým, sarkastickým humorem, a v neposlední řadě charismatickými postavami na všech frontách. Zejména ke konci jsem se dobře bavil. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak dějově se to docela dalo, protože to je většinu času buddy movie, horší je všechno to ostatní. Většinou nesympatické postavy, hodně infantilní humor, druhá půlka je docela nudná, hlavní záporačka se do toho vůbec nehodí už jenom svým vzhledem a celkově mě ten film moc nezaujal. Spíš mi to přijde jako lehce podprůměrný animák, na který člověk brzo zapomene. Zajímavé, že čím víc "klasických Disneyovek" vidím, tím narážím na stále horší, asi bych si od nich měl dát pauzu. Hlavně ale teda nechápu, kde se tu vzal ten mýtus, že "to je pro odrostlejší" a že "se pobaví hlavně dospělí", jelikož pravda je úplně jiná, každopádně mě Není král jako král (což mi btw přijde jako lepší název, než ten originální, odkazující na předlohu, se kterou nemá pranic společného) fakt moc neuchvátilo. Jak píše uživatel flouny8, ničím to nevybočuje - snad jen tím, že to (naštěstí) není muzikál. Což sice je klad, ale pořád je to málo. Lepší 2* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Patrick Warburton improvizoval, keď jeho postava Kronk niesla vo vreci Kuzca. Práva na melódiu, ktorú si pri tom pospevoval, vlastní štúdio Disney. To ho prinútilo podpísať dokument, ktorým im tieto práva priznáva. [Zdroj: imdb.com] (Abiosis)
  • Pachove meno by sa dalo preložiť z Inkského jazyka ako "zem". (Astonko)
  • Hlavná postava Kuzco bola pomenovaná podľa hlavného mesta Inkov Cuzco (vyslovuje sa to rovnako). (Abiosis)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno