Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

Film si dělá na hodně místech srandu sám ze sebe a z různých nelogických zkratek, typických pro akční filmy, kterých si v záplavě děje kolikrát ani nevšimneme. Postavičky jsou vykreslené svižně a jednoduše, mají skvělou mimiku – obzvlášť pohledy Kuzca v lamí podobě nebo Yzmy v lidské. Český dabing je na vysoké úrovni, kromě titulní role Kuzca bych rád vyzdvihl Evu Holubovou v roli Yzmy – skuhrala a ječela celou dobu tak dokonale, že jsem ji poznal až po přečtení závěrečných titulků. Příběh je zabydlený spoustou roztomilých zvířátek od titulní lamy přes smečku jaguárů, krokodýly, velrybu až po geniální veverku, nabízející oříšek – ta jakoby vypadla ze Stopařova průvodce – posledního dílu Převážně neškodná. Je to film opravdu pro celou rodinu – děti objeví základní příběh a dospělí se budou pochechtávat spoustě vtípků, většinou dvojsmyslných, střídaných ve zběsilém tempu s gagy ve stylu němých grotesek. Máte se na co těšit. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Lama v hlavní roli. Nechápal jsem, proč má tahle disneyovka, o které jsem navíc nikdy předtím neslyšel, tak vysoké hodnocení. Teď už to vím. Po nevýrazném začátku, kdy se člověk diví, na co to vůbec kouká, přichází výborná a kultivovaná zábava (např. scéna v hospodské kuchyni opravdu trhá bránici). Na ne-pixarovskou animaci jsem si taky rychle zvykl a jako roztomilý bonus zde vystupuje i jedna veverka (co jiného, že?). ()

Reklama

Elio 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo překvapivě hodně zábavné. Poté, co jsem viděla Atlantidu i Ostrov pokladů, jsem tomuhle animáku moc šancí nedávala, protože předchozí jmenované sice nebyly špatné, ale nijak zvlášť mě také neoslnily. Tady mě ale čekal povedený soundtrack, pěkná animace a hlavně skvělý, chytrý humor, který docení pravděpodobně více dospělí než děti. Za mě super, akorát dlouhé a příjemné odpočinkové pokoukání. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Popri Dumbovi najlepší disney!!! Tá animácia má tak neskutočný groteskný a miestami sitcomovský potenciál až som chvíľami neveril vlastným očiam. Dynamike sa novodobý shrekovia, či doby ľadové zatiaľ sotva priblížili. A nejaké to nutné zlo vo forme toho vyžadovaného morálno emocionálneho precitnutia bolo naozaj iba formálne. Super! ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Dvacet let starý animák, o kterým jsem popravdě ani neslyšel, a Já na něj narazím náhodně, jen díky dětem, až teď! Stydím se, ale na druhou stranu jsem možná radši, že to přišlo až teď, pač s dětma to je hold jiné a má to lepší atmosféru. :-) Ideální rodinný film! Jinak teda i něco k filmu: Originální, nápadité, bláznivé a velmi vtipné... 90% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Hlavná postava Kuzco bola pomenovaná podľa hlavného mesta Inkov Cuzco (vyslovuje sa to rovnako). (Abiosis)
  • Pachove meno by sa dalo preložiť z Inkského jazyka ako "zem". (Astonko)
  • Vladárova nová tvár má za sebou naozaj dlhú a veľmi komplikovanú históriu vzniku. Pôvodne to mal byť veľkolepý animovaný film s názvom Kingdom of the Sun, mal ho režírovať Roger Allers a piesne k nemu mal zložiť spevák Sting. Celý tento proces je dopodrobna rozobraný v dokumente The Sweatbox (2002), ku ktorému sa ale nedá dostať oficiálnou cestou, pretože štúdio Disney sa dodnes snaží, aby ho nikto nevidel. (Macejko)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama