Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Juto 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o rodinnú zábavu, ktorá by mala poštekliť rodičov a rovnako tak aj deti. Tento animák je veľmi odlišný od akéhokoľvek iného animáku od Disneyho. Film je naozaj non-stop veselá komédia s jedinečným humorom. Aj štýl, vizuálny aj príbehový, sa líši od akéhokoľvek iného predchádzajúceho filmu od Disneyho, čo je v tomto prípade pozitívna vec. 8/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Štýl kresby pôsobí určite staršie ako na rok 2000, a to berte ako pochvalu. Ja mám tento klasický Disney štýl animákov stále veľmi rád. Prvá polhodina vlastne nič moc. Od momentu v kuchyni, kam sa chrlili objednávky, sa rozbehla akcia a vyrypovanie ako keby vystrihnuté z Looney Tunes. Hlavný problém celého filmu je ale ten, že som sa vôbec nenamotal na postavy. Vzhľadom na dnes už hriešne krátku minutáž nemôžem nejako extra brblať. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Ne tak hezký animák, ale o to originálnější a vtipnější. A samozřejmě nechybí morální poučení, kterak se král v lamu proměnil a naučil se myslet i na ostatní. Líbily se mi náznaky sarkasmu, jako například vztah mezi přestárlou čarodějnicí a přihlouplým svalovcem Kronkem a další narážky, které pochopí dospělí a dětská mysl zůstane čistá. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu pro mě kultovní záležitost, i když jsem film nikdy neviděl. Asi hlavně protože jsem vždy viděl něco jako trailer na tento film předtím než jsem se díval na Přestávku na DVD. Ale nikdy jsem tento film přesto neviděl. Celkově vzato jsem hned ze začátku věděl, že hlavní postavu budu ze srdce nenávidět. A to se i vyplnilo, bylo jasné, že se nakonec napraví a to se i stalo, ale stále vím, že to pro mě byla jedna z nejotravnějších postav jakou jsem kdy v Disney nebo celkově jakémkoliv filmu viděl. Pořád jde v rámci humoru o jeden z nejlepších a nejzábavnější kousek od Disney. A tím pádem je zde za mě spokojenost. ()

towstit 

všechny recenze uživatele

Absolutne spickovy animak . Tolko vtipnych momentov, hlasok a situacii na tak kratkej stopazi nenajdete. Videl som film viac krat a zakazdy som sa dokonalo zabavil. Vsetky postavy su tak perfektne vyprofilovane za tak kratku dobu. Slovensky dabing je dokonaly. Zo starych 2D Disneyoviek ta najlepsia, nepochopim jej slabu popularitu. Toto si zacnem pustat vzdy ked mam zlu naladu. 100 % ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Pachove meno by sa dalo preložiť z Inkského jazyka ako "zem". (Astonko)
  • Soundtrack mal pôvodne zložiť Marc Shaiman, ale tvorcovia neboli s jeho prácou spokojní a na poslednú chvíľu najali Johna Debneyho. (Macejko)
  • Patrick Warburton improvizoval, keď jeho postava Kronk niesla vo vreci Kuzca. Práva na melódiu, ktorú si pri tom pospevoval, vlastní štúdio Disney. To ho prinútilo podpísať dokument, ktorým im tieto práva priznáva. [Zdroj: imdb.com] (Abiosis)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama