Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Hodně originální, svižná a vtipná disneyovka, v rámci novější produkce jedna z nejlepších. Je super jak pro děti, pro které je tam nejedno mravní ponaučení podané chytrou formou, tak i pro dospělé díky spoustě skrytých narážek a vtípků. No a jako bonus krásná, pro Disneyho filmy typická, kreslená animace Hodně silné 4 hvězdičky. (Blu-ray, orig.) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

A pak že Walt Disney už dávno nedělá skvělé animáky. Jak je vidět tak Není král jako král je důkazem ještě stále tlukoucího srdce 2D animovaného filmu. Velice vtipný a hlavně svižný děj, dělající si srandu z klišé moderního filmu, poučující nejmladší a pomrkávající na ty starší. Klobouk dolů, takovou zábavnou jízdu jsem opravdu neočekával. Příjemnou animaci (hlavně veverka, jaké to animované klišé) a skvělý výkon dabérů kazí jen trochu pomalý rozjezd a písničkový doprovod Toma Jonese. David Spade by měl seknout s herectvím a dát se na dráhu dabéra, to mu jde o mnoho lépe. Goodman už je jen třešničkou na dortu. Mým oblíbencem se však stal Patrick Warbutton v "roli" Kronka. Squeaky, uh, squeak, sqeaker, squeakin'. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a značně netradiční animák, vůbec na dnešní dobu a na Disneyho! Vcelku zbytečných písní naštěstí nebylo mnoho, za to podstatně více (a mohlo být ještě více) bylo výborného Kronka. Prakticky na každou jeho scénu jsem se postupem času těšil víc a víc a snad i zažíval momenty, kdy smích přišel dřív než vtip. Co dodat, snad jen, že hlasy postav jsou taktéž dokonalé... výborné výkony a stejně tak výborný výběr herců. 80% ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Táto rozprávka ma uchvátila pred vyše 20timi rokmi, keď som ju ako dieťa sledoval na kazete pri každej návšteve našej krstnej. A uchvátila ma aj pred pár týždňami, keď som si ju ako dospelý pozrel po rokoch znova. Nenudí to ani minútu, je to zábavné, je to pre každú vekovú kategóriu a ma to ten najgeniálnejší slovenský dabing, aký si len viete predstaviť. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najujetejšia disneyovka. Frekvencia šialených gagov sa s blížiacim záverom plynule zvyšuje a spolu s nimi aj úroveň zábavy. A to je jedine dobre, lebo na začiatku som sa moc nebavil, medzi postavami nebola žiadna vyložene sympatická a animačne je to tiež priemerné. Vo finále ale napokon solídny animák, ktorý nie je len pre deti. 7/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Pachova žena Chicha je tehotná. Podľa komentára na DVD je to prvýkrát, kedy bola nejaká Disneyho postavička zobrazená v takomto stave. (Abiosis)
  • Vladárova nová tvár má za sebou naozaj dlhú a veľmi komplikovanú históriu vzniku. Pôvodne to mal byť veľkolepý animovaný film s názvom Kingdom of the Sun, mal ho režírovať Roger Allers a piesne k nemu mal zložiť spevák Sting. Celý tento proces je dopodrobna rozobraný v dokumente The Sweatbox (2002), ku ktorému sa ale nedá dostať oficiálnou cestou, pretože štúdio Disney sa dodnes snaží, aby ho nikto nevidel. (Macejko)
  • Hlavná postava Kuzco bola pomenovaná podľa hlavného mesta Inkov Cuzco (vyslovuje sa to rovnako). (Abiosis)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama