Reklama

Reklama

Krvavé divadlo

  • Velká Británie Theatre of Blood (více)
Trailer

Obsahy(1)

V Londýně řádí sériový vrah, který se zaměřuje na vraždění divadelních kritiků. Jeho vražedné metody jsou inspirovány Shakespearovými hrami. Podezření padá na egoistického herce Edwarda Lionhearta (Vincent Price). (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

hladass 

všechny recenze uživatele

Příběh o kritiky neuznávaném herci Shakespearovských her, který, ač má být mrtvý, se znovu objevuje na scéně, aby každému z kritiků naposledy v jejich životě zahrál jednu z Shakespearových her... Musím uznat, že příběh je poměrně jednoduchý, ale plný černého humoru a někdy až bizarních postaviček... Samozřejmě všechny postavy zcela válcuje Vincent Price, který je v roli Lionhearta, jakožto vždy, naprosto úžasný a svou roli si, jako velký milovník Shakespearových her, očividně zcela užívá... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Vincent Price jako shakespearovský herec, jehož reputaci zničila banda divadelních kritiků. Považován za mrtvého se po čase vrací, aby se pomstil. Skvělá jízda, ve které Vincent inscenuje s pomocí bandy věčně opilých bezdomovců pro každého kritika rafinované srmtící představení vrcholící smrtí přesně v rámci jedné z rolí, za kterou byl kritiky pomluven. Krvavá komedie a téměř "one man show", ve které Vincent stříbá bizarní převleky od Šajloka po hipísáckého kadeřníka a báječně si svou pomstu užívá až do tragického finále. Bavil jsem se před lety, a stejně jsem se bavil i nyní. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vincent Price si roli nepochopeného a společností zatraceného shakespearovského herce zahrál na výbornou. Není se čemu divit, že tato role patří k jeho nejoblíbenějším. Není to ovšem jediné, co tento snímek vyhrazuje z řady tuctových vyvražďovaček sedmdesátých let. I námět a repliky jsou velmi originální a celkově film plyne velmi rychle. Postavy jsou sympatické a snímku také přispívá umělá teatrálnost, která dokresluje onu hororovou divadelní atmosféru, kterou obsahuje tenhle velmi dobrý film s mým nejoblíbenějším hercem. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Údajně mrtvý, kritiky zneuznaný herec výhradně shakespearovských rolí se vrací na scénu, aby se pomstil všem, kteří jeho herecké výkony vždy zatracovali. Kolovrátek vražd se roztáčí, k tomu nám Vincent Price recituje Shakespeara. No, námět špatný není, jen je to trochu dlouhé, ubral bych tak dva, tři kritiky… ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Asi som videl iný film. Za mňa teda sklamanie. Pravdaže Vincent Price je skvelý a nečudujem sa, že je to jeho obľúbený film. Konečne si mohol zahrať Shakespeara. Žánrovo je to ako akýsi proto-slasher zaujímavé a fanúšikovia Shakespeara to určite ocenia, ale film nemá žiadnu atmosféru, žiadne tajomno, je vlastne len rutinným sledom scén, kde v každej zabije Lionheart iného kritika podľa inej divadelnej hry Williama Shakespeara. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • V průběhu filmu se Vincent Price zamiloval do herečky Coral Browne a nakonec se s ní oženil. (Chatterer)
  • Natáčelo se v Londýně a jeho okolí. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama