Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sue Charltonová je ambiciózní reportérka pracující v New Yorku pro Newsday. Letí do Austrálie, aby mohla udělat reportáž o Mickovi Dundeem alias krokodýlu Dundeem, který přežil útok velkého krokodýla. Za poplatek ji Mick vezme na místo, kde se s predátorem střetl. Sue přiletí do Walkabout Creeku, kde ji přivítá Mickův partner Walter, s nímž Mick vlastní malou cestovní kancelář. S Mickem se Sue setká až v místní hospodě, kde zjistí, že to není žádný gentleman. Přesto ji dokáže uchvátit tím, jak umí uspat býka, zabít hada nebo zahnat opilé muže střílející v džungli klokany… Mick vezme Sue do džungle. Putují spolu přírodou a Mick si ze Sue neustále utahuje, proto se rozhodne jít dál sama. Když si Sue napouští vodu do lahve, napadne ji krokodýl. Mick ji naštěstí celou dobu sleduje a predátora zneškodní. Sue je Mickovi vděčná a sblíží se spolu. Po výpravě v džungli ho Sue vezme do New Yorku, aby mu ukázala jiný svět... Mickovi se New York velmi líbí – hlavně proto, že zde žije tolik přátelských lidí pohromadě. Zdraví všechny kolemjdoucí, ptá se, z jakého jsou kmene, spí pouze na zemi a neustále má za opaskem svůj velký nůž. Richard, přítel Sue, si z Micka u večeře utahuje tak, že se Mick neudrží a praští ho. Pak jede do baru, kde se báječně baví. Potká tu prostitutky, kterým lichotí, a poté řídí auto opilého taxikáře, avšak na druhé straně silnice, než je v New Yorku zvykem. Další den stráví ve společnosti Sue, která ho začíná víc než obdivovat. Fascinuje ji, že se ničeho nebojí a dokáže ji ochránit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (352)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct odpočinkový, oddechový film. Ale vykládejte to břišním svalům, předním pilovitým svalům a bránici, které jsou díky četným vtipným situacím a hláškám téměř v neustálé permanenci. Jak se vypořádat s džunglí jménem New York, kde je třeba mít se na pozoru i na eskalátorech a jak přežít v muzeu fauny a flóry s názvem Severní teritorium, kde jste i během dopolední přestávky na pití v ohrožení života dvoumetrákovým krokodýlem?? Mike a Sue by mohli vyprávět. Jisté je to, že tolik parádních scén plynoucích z konfrontace člověka s neznámým prostředím jsem dlouho neviděl. Paul Hogan působí přesvědčivě a věřím, že každý zkoušel někdy jeho uklidňovací trik. Linda Kozlowski jej příjemně doplňuje, dále připočítávám chytlavé hudební tóny, perfektní původní dabing a skvěle napsaný, i když předvídatelný konec (melancholik, který věří na osudovou lásku, jejíž sílu byl dal najevo klidně i před zraky stovek svých spoluobčanů, se zajíkne blahem). 8,8 miliónů australských dolarů(rozpočet)/328 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerna komedia podtrhnuta skvelymi hereckymi vykonmi, hudbou a scenarom. Imponuju mi filmy odohravajuce sa v kadejakych zapadakovoch na druhom konci sveta. K zlepseniu dojmov tiez napomaha hlavny protagonista, pre ktoreho je velkomesto jednou vacsou problematickou dedinou :) Spotrebujte na doplnenie energie. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná komedie z australské buše a newyorského velkoměsta. V mých mladých letech jedna z nejlepších. Paul Hogan jako Krokodýl Dundee je správný týpek, který je na jedné straně parádně suverénní a na druhé skvěle humorný. Humor je tady silná stránka, vždy zabere ve správný čas a na správném místě, takže z toho vzejdou neuvěřitelné scény. Peter Best navíc zkomponoval velmi slušný soundtrack. Prostě kultovka jak vyšitá. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsou typické americké komedie mého děctví a tak k tomuto i těmuto podobným filmům mám jisté citové pouto. Neznám snad člověka co by tento film ještě neviděl a tak si myslím, že je zbytečné něco o něm vykládat. Jen to, že tehda se opravdu podařilo zkloubit humor s dobrodružstvím a přitom to nevyznělo trapně. Výborná rodinná komedie, na kterou se můžu podívat kdykoli. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem tento film milovala a mám ho moc ráda pořád, je to taková nostalgie. Pro mě ideální kombinace dobrodružné romatické komedie. Obě části filmu - první v australské buši a ve Wakabout Creeku i druhá v New Yorku jsou skvělé a zábavné. Ustředí dvojice je parádní, je na nich vidět, že se měli moc rádi i v reálu. :) Nejlepší jsou Mickovy hlášky jako...Cestovní kancelář ''Nikdy nikdy'' - ''Nikdy s náma nechoďte nebo se nikdy nevrátíte.'', "Jeď po správný straně silnice, ty pelikáne!" nebo ''To není nůž - Tohle je nůž'' :) Musím pochválit taky výbornou hudbu, podle jejichž prvních tónů film okamžitě poznám. Jednoduše na tento filmový hit osmdesátých let o svéráznem australském dobrodruhovi nedám dopustit. :) https://www.youtube.com/watch?v=vb7SFIxiTTQ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (39)

  • Původně John Cornell s Paulem Hoganem (Mick Dundee) přijeli do USA bez obchodních poradců. Přesvědčili však Paramount k odprodeji práv na americkou distribuci. Studio následně vynaložilo finanční prostředky na propagaci ve stejné výši, jaké byly použity na výrobu. (Trainspotter)
  • Ve 25. minutě se objeví narážka na seriál Skippy (od r. 1968). (Duoscop)

Související novinky

První ročník festivalu Aussie Film Fest

První ročník festivalu Aussie Film Fest

27.11.2014

Austrálie exotická a atraktivní: to je Australský filmový festival „Aussie Film Fest". Zahajující 1. ročník proběhne v Praze v Kině Lucerna jako dvoudenní přehlídka 28. – 29. listopadu. Praha má v… (více)

Reklama

Reklama