Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sue Charltonová je ambiciózní reportérka pracující v New Yorku pro Newsday. Letí do Austrálie, aby mohla udělat reportáž o Mickovi Dundeem alias krokodýlu Dundeem, který přežil útok velkého krokodýla. Za poplatek ji Mick vezme na místo, kde se s predátorem střetl. Sue přiletí do Walkabout Creeku, kde ji přivítá Mickův partner Walter, s nímž Mick vlastní malou cestovní kancelář. S Mickem se Sue setká až v místní hospodě, kde zjistí, že to není žádný gentleman. Přesto ji dokáže uchvátit tím, jak umí uspat býka, zabít hada nebo zahnat opilé muže střílející v džungli klokany… Mick vezme Sue do džungle. Putují spolu přírodou a Mick si ze Sue neustále utahuje, proto se rozhodne jít dál sama. Když si Sue napouští vodu do lahve, napadne ji krokodýl. Mick ji naštěstí celou dobu sleduje a predátora zneškodní. Sue je Mickovi vděčná a sblíží se spolu. Po výpravě v džungli ho Sue vezme do New Yorku, aby mu ukázala jiný svět... Mickovi se New York velmi líbí – hlavně proto, že zde žije tolik přátelských lidí pohromadě. Zdraví všechny kolemjdoucí, ptá se, z jakého jsou kmene, spí pouze na zemi a neustále má za opaskem svůj velký nůž. Richard, přítel Sue, si z Micka u večeře utahuje tak, že se Mick neudrží a praští ho. Pak jede do baru, kde se báječně baví. Potká tu prostitutky, kterým lichotí, a poté řídí auto opilého taxikáře, avšak na druhé straně silnice, než je v New Yorku zvykem. Další den stráví ve společnosti Sue, která ho začíná víc než obdivovat. Fascinuje ji, že se ničeho nebojí a dokáže ji ochránit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (354)

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Krokodýla Dundeeho zná asi každý můj vrstevník, protože nebyl zatížený ničím špatným, co by mu bránilo se dostat za železný plot. Jde o romantickou dobrodružnou komedii, která má sympatické herce a divácky nenáročný příběh. I po letech baví a příjemně zpestřilo jedno odpoledne za což si své čtyři hvězdičky zaslouží. Při té příležitosti jsem ho zvládnul i s jeho pokračováním, které nepřináší nic nového, ale nekazí mu moc image. Je zajímavé, že ústřednímu zamilovanému páru to klape i v životě a jsou spolu dosud, proto je v obou filmech to jiskření autentické. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů u kterých nás nezajímá kvalita režie, kamery a herců. Uchvacuje nás však jemným humorem a neustále překvapujícím dějem. Lovec krokodýlů se dostane do blázince velkoměsta a my pozorujeme jeho svérázné chování. "Krokodýl Dundee" byla první komedie tohoto typu a ty jiné na podobné téma mu nesahají ani po kotníky. Pro mě je to prostě kultovní film již od dětských let. A to nejen že mám slabost pro všechno co se týče Austrálie, ale kvůli již zmíněným komediálním situacím, kterých je zde požehnaně, dobrým hláškám ("Přežít se na tom dá, ale jinak je to pěknej hnus.") a také kvůli Lindě Kozlowské, která je po čertech krásná ženská. U protinožců se zas až tak moc filmů netočí, ale něčím podobným jako je tento se nemusejí stydět. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Svěží oddechová komedie, která si svou nezměrnou popularitu jistě zaslouží. Prolínání dvou úplně odlišných kultur je možná téma více než okoukané, ale pořád nabízí pro scénář tisíce nových cestiček. Tady je navíc všechno podpořeno sympatickou postavou Paula Hogana, která je dokonale bezprostřední, když srdečně zdraví všechny kolemjdoucí a roztomile natvrdlá, když z okna hotelového pokoje vykřikuje, k čemu že slouží bidet. Krásně natočený happyend a nádherné prostředí Austrálie všechno jen podtrhuje a dělá z téhle romanticky laděné taškařice dost možná nejvtipnější australský film vůbec (až po Hledá se Nemo, samozřejmě...). :D 80% ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Trochu lepší než druhý díl, ale i tak to komediální bomba zrovna není. Přeci jenom konfrontace dvou protikladných prostředí tu byla mnohokrát a v tomhle případě není vytěžena úplně na maximum (ve zkratce řečeno, Hogan je až příliš uměřený než aby se Dundee neokoukal na víc jak tři zhlédnutí). Každopádně závěrečný happy-end vyšel skvěle. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, na které jsem vyrůstal už od dětství (jak na filmu, tak na sérii). Všechny díly (tenhle určitě) jsem viděl aspoň 20x a nikdy jsem se nenudil. Příběh je poměrně jednoduchý, ale i tak funguje, jelikož je na něj nabalena hromada legendárních gagů, které si nejen díky všem těm parodiím nelze nezapamatovat. Ano, příběh je jednoduchý, vtipy jednoduché též, ale komu by to vadilo? Film má naprosto úchvatnou kameru (jak už v austrálii, tak v NY), kterou doprovází pořádná stylová hudba (ať už jde o australské bubny či americkou ujetou počítačovou muziku). Film též skvěle ukazuje na rozdíly ve společnosti (o pokrytectví atd.), na rozdíly měšťáků a vesničáků, a... ale, víte vy co? V tom se nic extra složitého hledat nesmí:) jen se přiznám, že si chvílemi připadám jako sám Mick Dundee, když přijedu do města:) ,,Micku, přišla mi ta fotka s tebou! Vypadám skvěle!'' ()

Galerie (50)

Zajímavosti (39)

  • Paramount před uvedením na americký trh dal film k rozboru marketingovému oddělení a to vystřihlo asi 7 minut scén. (Trainspotter)
  • Paul Hogan (Mick Dundee) účinkoval i v několika reklamách zaměřených na obyvatele USA, v nichž propagoval Austrálii. Spíše než o lásku k vlasti ale šlo o vypočítavý marketingový tah k budoucímu filmu. Stejně tak účinkoval v Británii v reklamě na australské pivo. (Trainspotter)
  • Lindu Kozlowskou (Sue Charlton) doporučil tvůrcům Dustin Hoffman. Roli dostala i přes odpor odborů australských herců. Ti požadovali obsazení někým nadějným z Austrálie. Newyorčanka si štáb, který ji zvolil dokonce i čestnou Australankou, získala mimo jiné tím, že odmítla žvýkat napodobeninu jídla a přežvykovala skutečné nevábné jamy z buše. (Trainspotter)

Související novinky

První ročník festivalu Aussie Film Fest

První ročník festivalu Aussie Film Fest

27.11.2014

Austrálie exotická a atraktivní: to je Australský filmový festival „Aussie Film Fest". Zahajující 1. ročník proběhne v Praze v Kině Lucerna jako dvoudenní přehlídka 28. – 29. listopadu. Praha má v… (více)

Reklama

Reklama