Reklama

Reklama

Vesmírný lovec: Dobrodružství v Zakázané zóně

  • USA Spacehunter: Adventures in the Forbidden Zone (více)

VOD (1)

Odstartujte napínvé kosmické dobrodružství s Peterem Straussem jako galaktickým námezdným lovcem, kterého ohrožuje mechanický šílenec. Píše se rok 2136 a Wolff (Strauss), který zachytí nouzový signál souhlasí s tím, že zachrání tři překrásné mladé ženy z planety zachvácené morem. Když jsou ale ženy uneseny “pochopy“ zvrhlého Overdoga (Michael Ironside), napůl člověka a napůl stroje, který ovládá celou planetu, Wolff startuje a vydává se na divokou, urputnou honbu plnou nebezpečí a fantazie. Postaví se nejrůznějším monstrům a mutantů, a okolnosti ho nakonec svedou dohromady s Niki (Molly Ringwald), odvážnou tulačkou, která souhlasí s tím, že ho doprovodí do Overdogova království železného šrotu. Wolffovy hrdinské činy v Zakázané zóně jsou nabité nadpřirozenou napínavostí a takovými zvláštními efekty, které každého zaručeně oslní. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (45)

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Skvost. Jeden z řady filmů, které jsem viděl jako kluk a pak dlouho hledal. A našel. Derivace Hana Sola zachraňuje tři ztroskotané pozamšťanky na Mad Maxovské planetě. U toho hláškuje a dějou se tam uplně random cool věci. Má to osmdesátkovou hudbu a vizuál jako ze šroťáku. Je potřeba psát dál? Pecka. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Přiznaně brakový pokus o syntézu Star Wars a Mad Maxe do velkolepé dobrodružky mohl vyústit v super biják, kdyby měl krapet lepší scénář a režii. Na druhou stranu nedošlo ale ani na nějaký zoufalý provar z ranku italských či filipínských kopírek oněch popkulturních milníků, nýbrž prostě na solidní žánrovku, která je asi právem většinou polozapomenutá, nicméně o to náruživěji vyzdvihovaná svými fanoušky. Ivan Reitman, který je neadekvátně asociovaný pouze se svými mainstreamovými komediemi, navazuje v hrané podobě na svůj předchozí producentský počin v oblasti labužnické adorace pokleslých heroických příběhů. Stejně jako v "Heavy Metalu" zaštítil vědomě šestákovou sci-fi dobrodružku, která nikterak nezapírá své inspirace a má vynikající výpravu i dostatek vlastních nápadů, aby rozplesala srdéčko nejednoho fandy posapokalyptických bijáků. Sice film nezapře, že na jeho výpravě, kostýmech a scénografii se příslušní profíci vyblbli o poznání více, než dokázal zúročit scénář i režie v jednotlivých scénách, ale tím spíš konkrétní dostaveníčka na téhle postapo planetě nadchnou svou opulentní i přímočarou brakovostí, ale také dojmem propracovaného světa, který by mohl skýtat nespočet dalších eskapád. ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Totální píčovina s dost trapnejma maskama (všichni ti obyvatelé planety, bože kdo dělal masky), otravným hlavním hrdinou, který se snaží napodobovat Indyho, záporákem, u něhož nechápete, že ho už někdo jiný dávno nesvrhl a nic moc sexy Molly Ringwald (její čas teprve přijde). Suma sumárum klasické béčko, které bych možná měl i trochu rád, kdybych ho viděl v dětství. Jenže neviděl, takže víc než dvě hvězdy si to rozhodně nezaslouží. A zdejší hodnocení 63%? WTF? Když to srovnám s jinými filmy, které mají podobné hodnocení, tak musím žasnout. Pro mě tak 35%. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Sci-fi ze začátku osmdesátých let, které výpravou, kostýmy atd. připomíná Mad Maxe. Občasní chlupáči a gumáci zase připomínají Návrat jediho. Film to není uplně k zahození, hudba je výborná, na svou dobu slušnej rozpočet je na filmu vidět, ale dneska už je prostě starej. Ovšem kdybych to viděl v době, kdy to vysílala tv Nova (v roce 1995), tak bych k tomu asi měl trochu kladnější vztah. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Tuhle planetu zbožňuju." Klasická postapokalyptická sci-fi z osmdesátek. Slabší scénář se snaží utáhnout diváka na atmosféře. Kosmická planeta plná mutantů, divných lidí a špinavého šrotu. Triky a efekty po letech působí dost rozpačitě. Líbil se mě ale vykonstruovaný tyranský cyber vládce Overdog. Peter Strauss v hlavní roli je sympatický. Fanoušek tohoto žánru by neměl vynechat. 6/10 ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama