Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý policista John Shepherd je nyní vyhledávaným soukromým detektivem. Zabývá se zejména pátráním po pohřešovaných osobách. S žádostí o pomoc se na něj obrátí Elizabeth Tellerová, neteř známého brusiče diamantů Isaaca Tellera. Isaac je již starý, dávno už nebrousí. Veškeré znalosti předal Elizabeth. Stále je ale vyhledávaným konzultantem. Jednoho dne zmizí. John a Elizabeth se pustí do pátrání a vyjde najevo, že byl Isaac v koncentračním táboře i s celou rodinou, o kterou tam přišel. Pracoval jako brusič diamantů a podařilo se mu přežít. Po válce si změnil jméno a odstěhoval se do Ameriky, kde pokračoval v práci brusiče. Minulost ho ale dostihla i zde. Bývalý důstojník SS Speerman si nechá na zakázku ukradnout v Egyptě takzvaný Aaronův náprstník, ve kterém jsou kromě jiných vzácných kamenů i dva obrovské nevybroušené diamanty. Jediný člověk na světě, kterému je ochoten vybroušení těchto skvostů svěřit, je právě Isaac. Dá ho tedy unést a pod pohrůžkou neteře ho nutí brousit. Isaac se snaží práci zdržovat... (TV Prima)

(více)

Recenze (49)

malylada 

všechny recenze uživatele

Velkým mínusem filmu je spletitý a nudný scénář kolem nacistů, diamantů a dohromady to moc nedává smysl. Příliš dialog na úkor akce, ale aspoň potěší, že Norris není tentokrát nahrazován dvojníkem a celou akci zvládne sám. Určitě po sérii Prezidentův muž je to o dost lepší kousek. Když přivřu oko nad tím, že v tomto filmu táhne Norrisovi na sedmdesát, tak to ty dvě hvězdy urve......3/10 ()

imf 

všechny recenze uživatele

Těžce vydřené dvě hvězdičky... Chuck Norris se sbírkou jizev, o kterou by mělo zájem i pražské Národní muzeum, honí nacistické pohlaváry, diamanty velké jako pěst a švýcarského taekwondistu, který si střihnul vedlejšák v Matrix Reloaded. Mohla to být celkem zábava, nebýt televizního looku, zmateného scénáře, ve kterém se věci řeší samospádem, a... Chucka Norrise. Sice je v lepší formě než Seagal a Van Damme dohromady, ale už to není ten Chuck Norris, který nutí vesmír neustále expandovat... všechno a všichni před ním totiž ve strachu utíkají. Zkuste to taky, až zahlédnete Cuttera ve vaší oblíbené videopůjčovně. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chuckova labutí píseň, kromě pozdější malé účasti v Expendables se na to tímhle filmem vlastně vyfláknul a musím říct že udělal dobře. Je důležité zachovat si nějakou soudnost a to Chuck, přestože nehrál ve skvělých filmech, ale často ve spíše průměrných, uměl. Musím říct že v jeho filmech je na něm jednoznačně vidět skromnost, snaha i dobrý charakter, kdy se často staví bez váhání na stranu utlačovaných, aby potrestal nepravost a zlo bylo potrestáno. Z jeho filmů budu mít vždy nejraději Nezvěstné v boji nebo Delta Force. Cutter: 30% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som si pustil tento film, tak som hneď na začiatku trocha zneistel. Kombinácia brakovej filmovej spoločnosti Nu Image a klišoidne zosmiešňovaného herca Chucka Norrisa ma mala pripraviť na nehorázne lacnú somarinu. Ale nedal som sa odradiť a nepodľahol som predsudkom. Zároveň som však vypol moje tradičné silne kritické vnímanie a zmiernil prísne hodnotenie. Tým pádom som sa pri snímku "Krvavé diamanty" celkom dobre pobavil. Chuck Norris stvárnil úlohu súkromného detektíva Jacka Shepherda, ktorý sa nemazná so žiadnym gaunerom, čo sa mu postaví do cesty. Mláti ich hlava nehlava, a popri tom trúsi drsné hlášky. Tak napríklad: Jedného zákerného tlustoprda vyhodil zo zatvoreného okna na druhom poschodí, a keď sa ho pýtali prečo to urobil, tak len mykol plecom a s kľudom povedal, že tam bol zlý vzduch, tak vyvetral. No nie je ten Chuck borec? ** ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tohle těžké béčko mohlo dopadnout i hůř. Když si vezmeme, že hlavní roli hraje pětašedesátiletý herec, který vypadá sice sešle, ale ještě přijatelně a sem tam se s někým pomlátí tak, že to vypadá docela reálně, klobouk dolů. Ale konec s chválením, příběh o brusiči diamantů a jeho svěřenkyni, které dostihne minulost a bývalý nacista, jenž chce vybrousit drahé kameny, není sám o sobě nijak přitažlivý. A nenapraví to ani bývalý polda Norris, který v prvních záběrech pěkně prodrbe jemu svěřenou záchrannou akci (prostě přijde pozdě), pak hodinu pátrá a hledá stopy, až se konečně ve finále střetne s hlavním nacistovým poskokem, dostane přes držku, a přesto vyhraje. Film je plný hloupých řečí, scén i záběrů. Jediné, co stojí za řeč, je slušný dabing a dvě celkem ucházející karate scény. Přesto všechna čest tomuto akčnímu veteránovi, že ještě povstal z popelu a natočil cosi jako film. Na druhou stranu - představa, že do tolika let jako Chuck se budou na našich obrazovkách prohánět Seagal či Van Damme, není vůbec povzbudivá. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Filmové štúdiá si projekt pohadzovali ako horúci zemiak. Trvalo desať rokov, kým sa dostal do produkcie a scenár bol za ten čas prepísaný minimálne päťkrát. (m.a.t.o.)
  • Rozpočet: 6 000 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa v novembri 2004 v meste Spokane, Washington, USA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama