Reklama

Reklama

Tři pohřby

  • USA The Three Burials of Melquiades Estrada (více)
Trailer

Celovečerní debut oscarového herce Tommyho Lee Jonese byl černým koněm canneského festivalu. Film nakonec dostal dvě velké ceny – za mužský herecký výkon a za scénář. Ten k filmu napsal Guillermo Arriaga, dvorní scénárista Alejandra Gonzáleze Iňárritua. Jeho scénáře k 21 Gramům i Amores Perros se vyznačují časovými skoky a stejný postup Arriaga uplatnil i zde. Drama se odehrává v Texasu na pomezí USA a Mexika. Místní rančer Pete Perlina (T. L. Jones) zaměstnává na svém ranči jistého Estradu (J. C. Cedillo). Jednoho dne se Estrada nedostaví do práce. Jeho tělo se najde v pustině, pohřbené v mělkém hrobě. Místní šerif nemá Mexikánce zrovna v lásce a tak pohřbívá Estradu v chudáckém hrobě, aniž by cokoliv začal vyšetřovat. Rančer Pete si ale osedlá spravedlnost a najde viníka – člena pohraniční stráže Nortona (Barry Pepper). Pete ho unese a přinutí, aby Estradu z hrobu vykopal a naložil na mulu. Všichni tři se pak vydávají na cestu za řádným pohřbem do Estradovy rodné vesnice na druhé straně hranice. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $5,027,684Tržby Celosvetovo $12,038,000Tržby za predaj DVD v USA $5,907,709 //počet predaných kusov 353,015║ zo začiatku to vypadalo na dosť zmätenú vec tými dejovými prelivmi ale postupne to začalo dostávať zmysel a nakoniec sa z toho stala celkom slušná dráma s dobrými hereckými výkonmi, tak trošku škoda že o niečo viac nevyfarbil charakter toho nešťastného Melquiadesa, mohli sme mu to o niečo viac baštiť /60%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Rozhodně neobvyklý příběh o chlapském přátelství (něco nad čím stále nepřestávám žasnout a i závidět) a o muži, který dlouho neměl klid ani v hrobě. Ale mě především ve filmu zaujala charakteristika postav, která není vůbec tak jednoznačná, jak to vypadalo na počátku velkého putování. A která se odkrývá velmi pozvolna. Vlastně vše se vleče ve velmi poklidném tempu jen s prvky podivného humoru, v nádherné přírodě u mexických hranic. Tommy Lee Jones určitě nezklamal ani jako herec ani v roli režiséra, ale mě nadchnul především scénář. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones zrající jako víno dokazuje, že mu není cizí ani režie. V roli starosvětsky zatvrzelého kovboje Petea se rozhodne dodržet slib svému zavražděnému příteli, tedy, že mu zajistí pohřeb v jeho rodném Mexiku. V cestě dokazující skutečné přátelství mu dělá nedobrovolně společnost přítelův vrah, ochránce zákona Norton. Neobvyklé (až bizarní) povídání s kvalitními hereckými výkony i slušným scénářem. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatný, výrazně netradiční film, který si bezesporu vystopuje a uloví svého diváka. Poetika ohromná, Tommy Leeho mám rád a jeho postava neobvyklého mstitele mu navíc sedla na výbornou. Jenže na druhou stranu to příběhově trošku skřípe a postrádal jsem něco jako drajv. Ke shlédnutí doporučuju, ačkoli úplně odvázanej z toho taky nejsem... ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mi to Cormacka McCarthyho, a to je asi důvod, proč se mi to zase tolik nelíbilo - mně ta ucouranost nevadí, ale když je vyvážena hlubokou myšlenkou. Tady šla myšlenka určitě kolem, ale bohužel se nepřiblížila na víc než 100 yardů. Zbytek je jen poušť, melancholický Tommy a hnijící Melquiades. Jo, a pak taky skvělej Barry Pepper - jednu hvězdičku pro každýho. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Značná část záběrů filmu byla pořízena na ranči samotného režiséra filmu Tommy Lee Jonese. (ČSFD)
  • Mexický scenárista Guillermo Arriaga napsal scénář ve španělštině. Tommy Lee Jones jej sám přeložil do angličtiny. (ČSFD)

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama