Reklama

Reklama

Ray Keene (John Cusack), otec na výletu s dospívajícím synem, se snaží předat nájemného zabijáka Franka Cordella (Morgan Freeman) spravedlnosti. Bohužel však musí spojit síly, aby unikli vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř? Režisér Bruce Beresford a herec Morgan Freeman spolupracují již podruhé, po oscarovém Řidiči slečny Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Mat21 

všechny recenze uživatele

Frank Carden se živí odstraňováním "překážek pokroku". Vyjádřeno jinými slovy, je nájemným vrahem vysoce postavených osob. Jedna ze zakázek ho zavedla do státu Washington, kde se nachomítne k dopravní nehodě a upadá do bezvědomí. Jeho pravá totožnost je identifikována a coby velmi nebezpečný muž je federály převážen do vězení. Na to již čekají Frankovi komplicové, při nevydařeném pokusu o osvobození však auto končí v řece a Franka pohltí dravý proud řeky. Jeho zachráncem se stane Ray, který se se svým synem Chrisem vypravil do divočiny kempovat a vylepšit rodičovský vztah. Charakter Rayovi však nedovoluje přenechat Franka jeho gangsterům, raději by ho odevzdal spravedlnosti. Útěk napříč divočinou, hustými lesy a hlubokými kaňony s nájemnými žoldáky v patách tak může začít. ● Největší slabinou filmu Kontrakt je právě prostředí, ve kterém se většina filmu odehrává. Honička v lese má určitě svůj náboj, nicméně trvá-li její stopáž hodinu, stereotypnost se začne přejídat. I s touto ocelovou koulí u nohy si však myslím, že tvůrci naložili s filmem bravurně, dokázali využít obrovský herecký potenciál hvězdné dvojice Morgan Freman & John Cusack a ve snaze vyhnout se hluchým místům dosadili dostatek rušivých elementů: pád vrtulníku mezi stromy, půvabnou Sandru či ledovcové koryto. ║21.7.2009║ ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý podpriemerný krimi-thriller, v ktorom tvorcovia odkukali od iných podobných filmov snáď všetko. Potenciál hlavných hercov absolútne nevyužitý (divím sa, prečo vlastne do toho filmu šli). Záver filmu ľahko odhadnuteľný. Za tú jednu hviezdičku stála asi len ta pársekundová scéna s veveričkou.... ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Nájemní vrahové. Jaksi dost otravné téma. Amerika, země nájemních vrahů. Jak jinak. Ruce si tu podávají italská mafie, Japonská, čínská ruská a do toho spousta amerických pracháčů, kteří radši nechají zastřelit svojí manželku nebo manžela, než by se dělily o mejetek. Tyto snímky už jen tak pouštím kolem, zrychleně, aby neztratil úplně kontakt s dobou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nenápadný thriller, o to víc ovšem mile překvapí.. Pokud tedy divák nemá přehnaná očekávání. Tvůrce Řidiče slečny Daisy Bruce Beresford se hodně průměrné látky chopil se sobě vlastní inteligencí a řemeslnou jistotou, nevydírá, nepřekvapí, ale drží se poměrně slušného tempa a jednoduše moc nezklame. Což je s ohledem na jednoduchý děj docela milé překvapení. Funkční je také obsazení (co si budeme vykládat, hvězdná svítivost Johna Cusacka slábne, Morgan Freeman zase dlouhodobě není nejpečlivější při výběru rolí), sympatické prostředí podpořené kamerou Dante Spinottiho a několik akčnějších pasáží. ()

Lichty odpad!

všechny recenze uživatele

Hrát zde místo Cusacka Dolph Lundgren a Freemanovu roli by nahradil třeba Vinnie Jones, uvažoval bych o třech hvězdičkách a užíval si charismatu obou hlavních hrdinů. Tedy abyste mě špatně nepochopili, Freeman s Cusackem mají herectví na mnohem vyšší úrovni, ale do hlavních rolí tohoto "überbéčka", kde se nešetří salvami ze samopalů, dementními rozhovory a naprosto nereálnými scénami, by se prostě hodil někdo, kdo by jej posunul na hranici zábavnosti. Tato vážná struna ovšem posílá film do hlubokého odpadu! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Major Frank Carden (Morgan Freeman) vyleze promáčený z řeky, je celý mokrý. Hned v dalším záběru je ale jeho sako zcela suché. (Pepinec)

Reklama

Reklama