Reklama

Reklama

Ray Keene (John Cusack), otec na výletu s dospívajícím synem, se snaží předat nájemného zabijáka Franka Cordella (Morgan Freeman) spravedlnosti. Bohužel však musí spojit síly, aby unikli vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř? Režisér Bruce Beresford a herec Morgan Freeman spolupracují již podruhé, po oscarovém Řidiči slečny Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

emo 

všechny recenze uživatele

Musím sa bez mučenia priznať, že ma zlákal obal dvd. Jedná sa o thriller, v hlavných úlohách John Cusack a Morgan Freeman - what could possibly go wrong? Je toho dosť. Počnúc slabým scenárom plným klišé, cez maximálne neinovatívnu réžiu až po nevýrazné herecké výkony (vrátane titulného dua). Kontrakt je jednoducho ďalší film, ktorý vyslovene patrí do požičovne a hodí sa akurát na jedno pozretie... ()

Lancer odpad!

všechny recenze uživatele

Film, kde každý zvoral, co jen mohl. A nepůsobí to jako legračně špatný film. Bere se to vážně a člověk jen zírá, proč tam hrají tihle herci. Kdyby snad měl někdo pochybnosti, tak i výběr písně do titulků byl totálně tragický. Místo písně, čistě filmová hudba, tedy spíše dramatické zvuky, když už by nás měl film ukolébávat k spánku? Holt jde o důkaz, že Morgan Freeman není zárukou kvality a že žádný herec nikdy nemůže být... BTW: Beresford dělal Řidiče slečny Daisy...snad proto Freeman přivolil točit s tímhle režisérem. Ach jo! ()

Reklama

Mat21 

všechny recenze uživatele

Frank Carden se živí odstraňováním "překážek pokroku". Vyjádřeno jinými slovy, je nájemným vrahem vysoce postavených osob. Jedna ze zakázek ho zavedla do státu Washington, kde se nachomítne k dopravní nehodě a upadá do bezvědomí. Jeho pravá totožnost je identifikována a coby velmi nebezpečný muž je federály převážen do vězení. Na to již čekají Frankovi komplicové, při nevydařeném pokusu o osvobození však auto končí v řece a Franka pohltí dravý proud řeky. Jeho zachráncem se stane Ray, který se se svým synem Chrisem vypravil do divočiny kempovat a vylepšit rodičovský vztah. Charakter Rayovi však nedovoluje přenechat Franka jeho gangsterům, raději by ho odevzdal spravedlnosti. Útěk napříč divočinou, hustými lesy a hlubokými kaňony s nájemnými žoldáky v patách tak může začít. ● Největší slabinou filmu Kontrakt je právě prostředí, ve kterém se většina filmu odehrává. Honička v lese má určitě svůj náboj, nicméně trvá-li její stopáž hodinu, stereotypnost se začne přejídat. I s touto ocelovou koulí u nohy si však myslím, že tvůrci naložili s filmem bravurně, dokázali využít obrovský herecký potenciál hvězdné dvojice Morgan Freman & John Cusack a ve snaze vyhnout se hluchým místům dosadili dostatek rušivých elementů: pád vrtulníku mezi stromy, půvabnou Sandru či ledovcové koryto. ║21.7.2009║ ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Cusack se synem na výletě proti bandě vycvičených bývalých vojáků. Přežít se to dá, protože právě pro Cusacka mám i přes ten jeho nečuch na filmy docela slabost a Freeman by udělal dobrý film i z Babovřesk. Škoda, že se režie nechopil někdo víc znalejší žánru, potenciál tady i přes tu béčkovost byl. ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Nakonec ani přítomnost Freemana a Cusacka nedokázala z tohoto filmu udělat nic extra. Zajímavá byla snad jen deštivá noc se slízáním hory. Pronásledovatelé jsou vskutku neuvěřitelní, bývalí vojáci a mají problém slézt pár šutrů. Nejsou schopní v noci přepadnout chatu s hlavními hrdiny, jednoduše nedokážou udělat nic co bych od vycvičených vojáků čekal. Pár zajímavých hlášek film nezachrání. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Major Frank Carden (Morgan Freeman) vyleze promáčený z řeky, je celý mokrý. Hned v dalším záběru je ale jeho sako zcela suché. (Pepinec)

Reklama

Reklama