Reklama

Reklama

Kirkův přítel Gary Mitchell se promění v božskou bytost. (SkyShowtime)

Recenze (43)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní pilot Klec byl výborný, ale já přesto na Kirka nedám dopustit a proto se mi tento pilot líbil o dost více než ten první. Shatner hraje svou postavu dobře, největší hvězdou je ovšem stejně Leonard Nimoy. A že tam ještě nebyl doktor McKoy, to mi ani tolik nevadilo. A teď kpříběhu - byla to moc zajímavá a výborná epizoda. Zajímavý příběh, slušné triky, velká dávka napětí i zábava. Star Trek jak má být, tomuto pilotu nemám co vytknout. 100%. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Docela slabé, viděl jsem restaurovanou verzi, čili efekty byly skoro úžasné, než jsem si uvědomil, že sleduji restaurovanou verzi. Zápletka byla o ničem. Není to až tak vina Star Treku, jako spíš to, že podobnou zápletkou oplývá snad každý sci-fi seriál alespoň v jednom díle, takže to divákovi už dnes nic nepřináší. Byl bych snad i schopen odpustit tu přílišnou studiovost, kterou jinak prostě nějak nemůžu akceptovat, ale to, že na náhrobku bylo napsáno James R. Kirk místo James. T. Kirk, to prominout skutečně nejde. Roddenberry, na cos myslel? ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní epizoda TOS ve skutečnosti vysílaná až jako třetí, která porazila The Cage a Kirk a spol. tak získali křeslo na Enterprise. Z hlediska celého seriálu slabý průměr, dějově horší než The Cage, ale posádka prostě lepší než Pikeova. Spock je jediná postava v obou pilotech, ale ještě nemá finální vzhled a chování. To platí i o uniformách. Velmi mladý Scotty se jen mihne a McCoy ještě chybí. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Síce sa to už viac približuje Star Treku, ktorý tak dobre poznáme (najmä vykreslenie Spocka), no oproti Cage je to predsa len o level horšie. Najmä prvé dve ukecané tretiny uzavreté v plastových kulisách Enterprise zívajú nudou. Na konci dôjde aj na akciu a dokreslenú panorámu vzdialenej planéty a to už je kvalitná campy zábava. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|90%| Skvělá epizoda. Musím opět pochválit, že na tu dobu, bylo vše natočeno vzhledem k nízkému rozpočtu a nulových technik perfektně. Jako neříkám, že vše bylo nějak vypilované k nejvyšší dokonalosti, ale přesto nemůžu nic po této stránce vytknout. Skvělá herecká sestava, myslím tím postavově i, že každý herec měl zajímavou postavu a charakter. Nejvíc se mi líbila amtosféra, bylo zde cítit napětí mezi postavami atd. To se v dnešní době a v novodobých filmech nestává pokaždé už. William Shatner má své nezapomenutelné charisma, ostrý a má velkou autoritu. Druhý mě zaujal herec Spocka a hlavně Spockova velmi zajímavá postava. Efekty byly staré, ale splnily svůj účel - s tím jsem problémy neměl. Příběh byl v tomto případě jeden z nejlepších. Nepředívatelnost, velké napětí, hlavně při finální scéně, kdy jsem absolutně nevěděl jak to dopadne a to jsem přemítal asi 3 možnosti a nakonec se tak stalo jinak, což je pochopitelně dobře. Hudba byla standartní. Ještě bych vypiloval více nápadů, páč toto mohlo mít o něco větší potenciál, ale to už je vedlejší. O akci v tomto případě vůbec nejde. Porucha lodi nebo akčnější finále - to je celé, mě zaujal příběh, postavy, atmosféra a nápady. Myslím si, že v tomto případě nemá cenu abych to nějak déle rozebíral. Mě to bavilo, takže nakonec tu pátou hvězdu s čistým svědomím dávám. Stará klasika to prostě je. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "Where No Man Has Gone Before" bola vysielaná ako tretia, preto je niekedy označená ako S01E03. (koba)
  • Když se v záběru objeví náhrobek určený pro kapitána Kirka (William Shatner), lze na něm spatřit jméno James R. Kirk, nikoliv James T. Kirk (T – Tiberius). (Lorge)
  • Po pilotním díle málem Gene Roddenberry postavu Scottyho vyškrtl, protože si nemyslel, že je v seriálu inženýra zapotřebí. Přemluvil ho Doohanův agent Paul Wilkins. (mirliflore)

Reklama

Reklama