Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický střet eskymáckých tradic a zhoubného vlivu západní civilizace. Eskymácký lovec Agaguk se vzbouří proti svému otci, šamanovi Krůmakovi, a proti vlivu bílé civilizace, která přináší jen nenávist, hrabivost, alkohol a pomalu ničí tradice, v nichž vyrůstaly celé generace eskymáků. Když zabije bílého obchodníka Browna, je vyobcován z kmene a vydá se do mrazivých pustin, doprovázen dívkou Igijúk a otcovou kletbou v podobě bílého vlka. Situace se ještě vyhrotí, když se ve vesnici objeví policista Henderson, odhodlaný vyšetřit obchodníkovu smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemný a pohodový dobrodružný film na sobotňajší večer. Ponúka síce jednoduchší príbeh, avšak ktorý je plný zaujímavých a napínavých scén - napr. lov veľryby, alebo hneď na začiatku súboj s medveďom... Tiež pekne predostrel celú plejádu negatívnych charakterov na jednej či druhej strane, ktoré sú tu už od nepamäti - hamižnosť, vierolomnosť... ale tiež vôľu niečo na tom zmeniť a postaviť sa čelom nepriazni osudu. Skrátka vziať svoj život do vlastných rúk a zariskovať. Agaguk zvolil síce tŕnistú a náročnú cestu, ale myslím, že urobil veľmi dobre. Navyše zo snímku sálala príjemná mrazivá atmosféra a oko sa sem-tam potešilo pohľadom na nejakú peknú prírodnú scenériu. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Mladý L.D. Phillips a skúsený Toširo Mifune predvádzajú severské divadlo, na ktoré sa dobre pozerá. Dobrých sparingpartnerov im robia ostrieľaný D. Sutherland a mladá Jennifer Tilly, ktorá sa nám v jednej scéne ukáže aj hore bez. Príbeh nie zlý, ale asi som očakával trochu viac. Každopádne sa mi "zamlouvali" viac postavy - hlavne polokomická postava Mifuneho čoby inuitského náčelníka a Sutherlada čoby inteligentného policajta - ako samotný príbeh, ktorý sa v pár málo momentoch dotýkal aj žánru fantasy. Možno to chelo aj viac zo života a zvykov Inuitov. Hodnotenie: 65% ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Povedený dobrodružný snímek, k němuž jsem přistupoval po nepříliš pozitivních kritikách s jistou nedůvěrou, avšak tu brzy vystřídalo zjištění, že ne vždy se kritizovaný film musí zavrhnout již před shlédnutím. Myslím, že Stín vlka se tvůrcům vyvedl dosti slušně a každý, kdo má rád trochu toho dobrodružství, si tady celkem přijde na své. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Drsný film o dvou velkých láskách, rodičovské a milenecké. Obě jsou zpočátku nezřetelné a projevované spíše jako touha vlastnit a ovládat, ale postupem času se projeví ve své ryzosti. Vše je okořeněné překrásnou přírodou Kanadského severu a atmosférickou hudbou. Pozoruhodné jsou herecké výkony, zejména titán japonského filmu Toshiro Mifune září v každém záběru, Donald Sutherland je skvělý jako vždy a Jennifer Tilly je prostě nádherná. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Vcelku podařený dobrodružný snímek z prostředí eskymáků. Film na pozadí jednoduché dějové linie dává nahlédnout do života tohoto osobitého národa. Nechybí nádherné záběry kanadské přírody. Scénář není nikterak originální, ale špatný taky ne a má celkem logické vyústění. Určitě záležitost hlavně pro fanoušky žánru. Z herců mě nejvíc zaujal Toshiro Mifune v jedné ze svých posledních rolí. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama