Reklama

Reklama

Hvězdná srážka

  • Itálie Scontri stellari oltre la terza dimensione (více)
Trailer

Obsahy(1)

Z trestanecké planety jsou propuštěni vesmírní pašeráci Akton a Stella Star (Caroline Munro). Sám Císař je omilostnil, aby se vydali na nebezpečnou cestu - mají vypátrat úkryt zlotřilého vévody Zarth Arna a najít loď ve které ztroskotal jediný císařův syn (David Hasselhoff). V doprovodu šéfa galaktické policie Thora a robota Ella navštěvují planetu amazonek, planetu ledu a planetu neandrtálců, zatímco se schyluje k rozhodujícímu střetu mezi Císařem a Zarth Arnem... Svérázný příspěvek italské kinematografie k žánru space opery volně kopíruje scénář Hvězdných válek Nové nadějě, ne však jejich technické provedení a tak vyznívá značně béčkovitě a roztomile naivně. (Ertai)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

raimi 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si doplnil vzdělání a podíval se na tenhle neskutečně boží biják. Starcrash vznikl rok po Hvězdných válkách, a je to jejich neuvěřitelně pitomoučká vykrádačka. Ale je tak spontánně naivní a švihlá, že se okamžitě stala kultem. Je to vesmírná pohádka, ve které Caroline Munro běhá po vesmíru v kožených plavečkách (jen na ledovou planetu si vezme legíny), po boku má neustále dobře naladěného disko blonďáka, a posléze se k nim přidá kocourek David Hasselhoff. Film jede jak pila, jedna šílenost střídá druhou, a do toho tam poletuje ve svém plášti "maniak" Joe Spinell, kterej vypadá jakoby si odskočil z Arabely. Vesmírné amazonky, oživlé obří sochy, sranda robůtci, laserové meče, modýlky raketek, no prostě krása nesmírná. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kupodivu mě to nepobavilo tak moc jak jsem čekal, přestože David Hasselhoff se světelným mečem, úchylně hláškující roboti a triky jak z doby kamenné jsou samozřejmě geniální. Jenže ne dost geniální na to aby udržely bránici na pokraji exploze po celou dobu takto debilně natočeného trashe, a k tomu jejich pseudoparodické výstupy neustále přerušují nekonečné, odporné a pohříchu nevtipné vesmírné dogfighty. 5/10 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak nestydatý plagiát StarWars až je zábavný. Původně jsem dal 3*, ale dnes musím ještě jednu přihodit. Neuvěřitelně barevný vesmír ('hvězdy bílé, žluté, červené, modré...), nekonečné záběry na plující kosmické koráby (to já prostě miluji, ale chápu, že někdo se u toho sežere nudou), honičky, výbuchy, souboje, padouch, Impérium, povědomá destrukce robota, světelný meč, obří chodící socha (že by pocta Argonautům?), pralidi (2001:Vesmírná odysea?), amazonky a prsatá Caroline Munroová, co pobíhá většinu filmu po vesmíru polonahá (nahá bohužel ne). Roztomilé, naivní a pro mne fajn. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Ach ja som úplne zabudol na tento krásny space brak! Náhodou som na to teraz narazil a hneď mi svitlo - však ja som to už videl! ale asi tak pred pätnástimi rokmi niekde na nemeckej stanici alebo vhs-ke. Krásna spomienka na detstvo - vtedy ma určite ohúrili tie nespočetné prelety vesmírnych ľodí a celková dobrodružnosť STARCRASH. Dnes je to samozrejme považované za neskutočný shit - odpad a ja s tým súhlasím, ale na druhej strane nechápem ako sa niekto môže nad jeho shitovosťou pozastavovať a nadávať naň! ... však je to taká prča! a hrá tam David Hasselhoff ! a sú tam neandertálci, amazonky, debilný vojvoda Zarth Arn, roboti, hrozné kostýmy a efekty, tupé dialógy a toporné herecké výkony!!! (Hajzelhoff je bezkonkurenčne najhorší). Odporúčam všetkým, ktorí ešte len objavujú krásu filmového odpadu - zožeňte si to v čo možno najhoršej kvalite (ja som napríklad mal VHSrip, ktorého zdrojom bola asi páska ktorú znásilnilo mnoho kórejských vhs prehrávačov, výsledkom čoho bol skákajúci obraz, šumenie, zrnenie a občas sa to úplne zaseklo - no proste ako keby som sa preniesol do čias, keď som v podobnej kvalite pozeral pirátske nahrávky s huhňavým simultánnym dabingom) a naplno si vychutnajte tento legendárny film. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Je čas na trochu robotího šovinismu! Chvílemi legrační vykrádačka Hvězdných válek, která je ve většině ovšem pouze nudná. Není to tak moc WTF jako Turecké hvězdné války, u kterých většinu filmu člověk jenom nevěřícně zírá - tohle se dá pobrat docela dobře a tím se i nudit. Hvězda Stella vypadá cool a sexy, ale místo drsné kočky, co si nedá nic líbit, bohužel dostaneme další nánu, kterou ze všeho někdo musí vysekat (včetně Davida Haselhoffa). Aspoň že ten vesmír je tak hezky barevnej. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Producenti filmu neprejavovali prílišnú ochotu dovoliť hudobnému skladateľovi Johnovi Barrymu pozrieť si tento film pred tým, ako k nemu spraví hudbu, báli sa, že by sa mohol od filmu dištancovať. (beso74)
  • Prvým, kto bol oslovený, aby spravil hudbu k filmu, bol Ennio Morricone. Ten však ponuku odmietol. (beso74)
  • Postava menom Akton mala byť pôvodne stvárnená ako smiešny mimozemšťan. Jeho predstaviteľ, Marjoe Gortner, však odmietol byť počas natáčania obmedzovaný nejakým nadmerným make-upom. (beso74)

Reklama

Reklama