Reklama

Reklama

Hvězdná srážka

  • Itálie Scontri stellari oltre la terza dimensione (více)
Trailer

Obsahy(1)

Z trestanecké planety jsou propuštěni vesmírní pašeráci Akton a Stella Star (Caroline Munro). Sám Císař je omilostnil, aby se vydali na nebezpečnou cestu - mají vypátrat úkryt zlotřilého vévody Zarth Arna a najít loď ve které ztroskotal jediný císařův syn (David Hasselhoff). V doprovodu šéfa galaktické policie Thora a robota Ella navštěvují planetu amazonek, planetu ledu a planetu neandrtálců, zatímco se schyluje k rozhodujícímu střetu mezi Císařem a Zarth Arnem... Svérázný příspěvek italské kinematografie k žánru space opery volně kopíruje scénář Hvězdných válek Nové nadějě, ne však jejich technické provedení a tak vyznívá značně béčkovitě a roztomile naivně. (Ertai)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

film z kategórie ODPAD/***** - tomuto snímku nemôžete dať iné hodnotenie ako minimálne alebo maximálne, s tým, že ani jedno, ani druhé nie je myslené a brané vážne. Mladý Hasselhoff vo svojej prvej "veľkej" filmovej úlohe a (!) Christopher Plummer (!) spolu so sexi Stellou Star, ktorá predvádza plejádu sexi kostýmčekov, to je totálny trash, ultrabéčko, edwood sa musí radovať; ak by sme to chceli predsa len rozobrať - je to nechutné plagiátorstvo Hviezdnych vojen! Ale ako rozptýlenie na piatkový večer navyše s originálnym a vtipným simultánnym dabingom v rámci Ozvien festivalu otrlého diváka v A4 to padlo ako veľmi príjemná zábava! ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009 Nemyslím si, že HVĚZDNOU SRÁŽKU lze hodnotit buď odpadem nebo plným počtem, přičemž oba ortely jsou ekvivalentní, protože se nejedná o trash, u kterého je určující míra zábavnosti, nýbrž o camp. Určité "campy" kvality jsou přítomny od kostýmů po rekvizity až k hudbě a hereckým výkonům, čímž se filmu daří mnohem lépe přenést na diváka pocit, že sleduje stará a naivní seriálová dobrodružství na pokračování, než tomu tak bylo u Lucase, a kombinace sci-fi prvků s až harryhausenovským dobrodružstvím sice nefunguje, ale dostatečně ozvláštňuje onu "hrdou pokleslost". (Cozzi je zodpovědný za HERKULA a SINDIBÁDA SEDMI MOŘÍ, a tak se není čemu divit.) Škoda toho, že hlavní důvod, proč většina otrlých diváků film zhlédne, je přítomnost Davida Hasselhoffa, s jehož objevením se na plátně zábavnost i kouzlo klesá. 5/10 ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si doplnil vzdělání a podíval se na tenhle neskutečně boží biják. Starcrash vznikl rok po Hvězdných válkách, a je to jejich neuvěřitelně pitomoučká vykrádačka. Ale je tak spontánně naivní a švihlá, že se okamžitě stala kultem. Je to vesmírná pohádka, ve které Caroline Munro běhá po vesmíru v kožených plavečkách (jen na ledovou planetu si vezme legíny), po boku má neustále dobře naladěného disko blonďáka, a posléze se k nim přidá kocourek David Hasselhoff. Film jede jak pila, jedna šílenost střídá druhou, a do toho tam poletuje ve svém plášti "maniak" Joe Spinell, kterej vypadá jakoby si odskočil z Arabely. Vesmírné amazonky, oživlé obří sochy, sranda robůtci, laserové meče, modýlky raketek, no prostě krása nesmírná. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak nestydatý plagiát StarWars až je zábavný. Původně jsem dal 3*, ale dnes musím ještě jednu přihodit. Neuvěřitelně barevný vesmír ('hvězdy bílé, žluté, červené, modré...), nekonečné záběry na plující kosmické koráby (to já prostě miluji, ale chápu, že někdo se u toho sežere nudou), honičky, výbuchy, souboje, padouch, Impérium, povědomá destrukce robota, světelný meč, obří chodící socha (že by pocta Argonautům?), pralidi (2001:Vesmírná odysea?), amazonky a prsatá Caroline Munroová, co pobíhá většinu filmu po vesmíru polonahá (nahá bohužel ne). Roztomilé, naivní a pro mne fajn. ()

zelvopyr odpad!

všechny recenze uživatele

Film byl vyroben jako experimentální lék proti zácpě. Je až nápadně podobný Star Wars, včetně všeho, nicméně na parodii trochu málo... takže to není ani trochu vtipné. Kromě toho se zde používá co se hodí z mnoha dalších stylizovaných filmů jako Barbarella či 2001: Space Odyssey, akorát zas přes spoustu snahy nevtipně. Všichni herci jsou pojati jako pornoherci (Munro jako domina, Gortner jako hoša) a přehrávají, ale bohužel to spíš otravuje. Dal bych hvězdu za výpravu, interiéry a exteriéry, zvukové efekty a hudbu, ne úplně nepodobnou filmům, které zrovna toporně napodobuje (ale zase stylem, který není pozitivní)... ale nedám, protože mi to svědomí nedovolí. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Roger Corman, producent spoločnosti New World Pictures, sa rozhodol tento film distribuovať, aby zistil, čí je na filmovom trhu dopyt po nízkorozpočtových hviezdnych operách. Vyzerá to, že bol s dopytom spokojný, pretože sa pustil do realizácie vlastnej verzii Hviezdnych vojen –  Battle Beyond the Stars (1980). (beso74)
  • Christopher Plummer sa v jednom interview priznal, že úlohu vo filme prijal, aby si mohol zadarmo pozrieť Rím. (beso74)
  • Do finálnej podoby filmu sa nedostala scéna s dinosaurom. Aj keď ju natočili, nakoniec ju nepoužili. (beso74)

Reklama

Reklama