Reklama

Reklama

Na počátku 40. let věřili nacisté, že okultismus skrývá tajemství věčného života… Projekt profesora Wirtha zatáhl nevinné lidi do smrtonosné hry. Po několika desetiletích se na stopu podivného experimentu dostávají dva bratři. Netuší ovšem, jak děsivé věci skrývá minulost. Jejich pátrání se brzy změní v boj o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (175)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Začátek docela navnadil a když bratři vzali z neobjasněného důvodu farmu na kopečku útokem, vypadalo to na solidní thriller. Určitě to bylo rozjetý víc než dobře... Rázem se z toho ale stala taková blbost, která se stávala scénu od scény ještě větší a větší pitomostí, že jsem měl dost velký problém s tím, abych to vůbec dokoukal. To se mi zatím stalo fakt jen párkrát, abych k tak dobře rozehranýmu filmu začal o pár desítek minut později cítit takovou nechuť. I když to má chvílemi celkem slušnou atmosféru, tak ten nápad a příběh je tak idiotský, že tenhle film nemůžu ani náhodou ohodnotit víc než jednou hvězdou. 30% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

7, 6, 5, 4, 3 herci(ů) pronásledováno a postupně požíráno SS mumií, která se dle účelu scény chová buď jako strategický génius nebo jako totální "ženské zevní rodidlo vulgárně na čtyři". Efekty místy jako z roku 1939 (hořící uň). Téma nacistického okultismu a ševcovský mistr na režiserské židli, to by jeden řekl, že se z toho dá vytřískat kulantnější filmeček... ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Schumacherova kariéra připomíná horskou dráhu, tudíž jsem zpočátku byl k Town Creek hodně skeptickej. K mýmu překvapení jsem se ale bavil od začátku do konce. Ten příběh je nehoráznej úlet, to bez debat, ale nějakou vyšší mocí to jakžtakž funguje. Prostředí odlehlý farmy, jejíž obyvatelé skrývají děsivý tajemství, si mě docela získalo, zvlášť když přihodíte pár krvavých cákanců a WTF srandu typu masožravýho koně v kuchyni. Největší výhrou ale bylo obsazení Fassbendera, který si svou roli nacistickýho zombie pekelně užíval. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Kristovanoho, co to bylo??? Opravdu nevím kde začít ... Nacistické hrátky s okultismem jsme už v horrorech měli tisíckrát a pokaždé to skončilo stejnou trapárnou, nechápu tedy, proč do toho děda Joel opět lezl. Plešatý nazi-démon by ale sám o sobě na průser nestačil, stále jsem doufal ve zbytky vkusu a filmařského umu, které by ještě mohly rachtat v té šedivé hlavě. Nic nerachtá, ticho a pusto. Schumacher na stará kolena natočil svůj první ryze BÉČKOVÝ horror, s povinnými trapnými efekty a maskami, hrůzostrašným "uaaargh" (takhle si démoni ulevujou, když jim někdo zabouchne dveře) a celou plejádou amatérských přešlapů a nedodělků. Děj nemá žádnou strukturu, všechno se to náhodně mlátí hlava nehlava, což ještě zhoršuje nudná kamera a střih, slabé herecké výkony a doslova dementní chování všech postav. Ke konci jsem se už neovládal a nahlas si opakoval mantru "cotokurňaje" - až do závěrečného monologu Pana Přeživšího, který toto dílo definitivně pasoval na filmové WTF roku. Říká se mi to těžko, ale Schumacher už je asi mimo hru. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hardcore béčko, ktoré by nezaujalo ani v rade After Dark Horrorfest, je rovnako nezmyselné ako aj nezaujímavé a o nejakej hororovej atmosfére si tvorca môže nechať zdať. Zabudnutiu vhodnú záležitosť ani tentokrát svojím hereckým výkonom nepotiahol Dominic „zmýlil som si povolanie“ Purcell, ktorý je v každom filme len Dominic Purcell. A špecialisti na triky si asi tiež povedali, že takouto kravinou sa netreba veľmi zapodievať a tak i jediná zaujímavá scéna (tá s koňom v dome) vyznieva do stratena. Schumacher väčšiu blbosť ešte nenatočil, to je istá vec. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Natáčalo sa v Rumunsku (Bukurešť). (elanius)
  • Režisér Joel Schumacher a scenárista David Kajganich sa vážne pohádali o zmenách, ktoré chcel vo filme urobiť Schumacher. Podobná situácia sa udiala aj pri natáčaní filmu 8MM so scenáristom Andrewom Kevinom Walkerom.
    Finálne slovo mal nakoniec Schumacher, ktorý sám prepísal časti scenára. (elanius)

Související novinky

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Reklama

Reklama