Reklama

Reklama

Bosé nohy v parku

  • USA Barefoot in the Park (více)
Trailer

VOD (1)

Střešní okno netěsní. Sousedi jsou trochu blázni. Samá komická setkání. První byt Paula a Corie má k dokonalosti daleko a jejich čerstvé manželství k ní také nemá zrovna nejlblíž! Jsou zamilovaní, ale každý je zcela jiný! Paul je upjatý, Corie impulzivní. Těšte se na jiskření, ke kterému dochází při střetu protikladů! Komedie Neila Simona v hlavních rolích s Jane Fondou, Robertem Redfordem a Mildred Natwickovou (nominace na nejlepší herečku ve vedlejší roli, 1967). Zjistíte, že není nic lepšího, než Bosé nohy v parku! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

mortak 

všechny recenze uživatele

Výchova americké ženušky jako divadelní sitcom. Komedie vyprávějící o měšťácích v divadlech pro měšťáky jsou populární po celém světě (v ČR je v nich mistr Vinohradské divadlo - na hry typu Brouka v hlavě se sjíždějí zájezdy z celé republiky) a jejich cílem je nejen bavit, ale taky vychovávat. Neil Simon zvládá žánr perfektně - do základní osy (žena neví, co chce, ale nepřestane, dokud to nedostane) jsou vpleteny komické situace (schody, cable a delivery guy) a one crazy person (Victor). Dohromady to dává poučení: manželství je jako dobré jídlo, neboť potřebuje správně namíchat indegrience - "Proper a Dignified" (Redford) a spice (Fonda). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Bosé nohy v parku jsem viděl v ostravském divadle před tolika lety, že se mi to ani nechce počítat, ale pořád si pamatuju, jak dobře jsem se tehdy zasmál. Tento film se mi až do dneška stále vyhýbal, a to byla škoda. Znovu jsem se výborně bavil se škrobeným límečkem Paulem a ztřeštěnou Corie v jejich téměř prostorném bytě skoro v přízemí, a stejně jako v divadelní hře jsem i tady ocenil příchod Victora a Ethel, kteří posunuli děj i humor správným směrem. Snímek jistě nebyl žádným úžasným uměleckým počinem, ale jako konverzační komedie funguje i po těch letech skvěle. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno to nie je bohvieako dejotvorné, ale tu ide predsa o hlášky (a že niektoré sú nesmrteľné) a o trefné životné a partnerské postrehy. Možno budete rozmýšlať, či by to ostalo iba pri obyčajnej chrípke, ak by na vás v noci padal sneh, alebo ak by ste zaspali ožratý v noci v parku. Ale vlastne je to v pohode, pretože bolo iba -5C. Redford s Fondovou tu predstavujú jeden z najpohladnejších párov aké v showbyznise kedy boli a keďže sa k sebe skvele hodia a parádne to medzi nimi iskrí, o to viac vyniknú tie bonmoty a vypointované dialógy. Trochu mi to štýlom humoru pripomenulo Nebožtíkov, čo prajú láske. Len je otázne, koľko chlapov by to s trochu prehnane hystericky napísanou postavou Fondovej vydržalo 6 dní v jednej hotelovej izbe. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Charles Boyer otevírá rádoby dveře a praví: Vítejte v restauraci pro gurmány! . Samozřejmě každý si pod pojmem gurmánství představí něco jiného, jenže v tomto pajzlu je narváno k prasknutí, zahulíno až kdo ví kam, místo krevet se tady podávají...raději nechtějte vědět co a navíc po desáté hodině tu paní domácí předvádí bříšní tanec, kterým se snaží zákazníky vzrušit. A zatímco tchýni Ethel a jejímu zeťákovi (dokonalý Robert Redford) padají úsměvy směrem ke středu země, novomanželka Corie vstupující jako poslední do místnosti se začne neskutečně zubit. Co na tom, že jim jejich nový byt velikosti koše na prádlo přivádí jenom starosti. Co na tom, že jim tam fučí studený vítr, netopí topení a navíc každý kdo je chce navštívit, musí si přibalit do batohu kardiostimulátor ( to víte, páté patro udělá své..). Prostě tutý ženský v podání neskutečně brilantní Jane Fondové už nemůže tenhle den nic překvapit. Hlavně, že podávají v této putice pořádný lomcováky na zlepšení nálady. A právě tou svojí otevřeností a dívání se na svět z té lepší stránky, má pro mě její postava povzbuzující účinky. Ona všechno bere, tak jak to leží- běží a pokud se přeci jen něco najde, ona si z toho vždycky vybásní pozitivum. Ano, v závěru i ona začne ztrácet nervy, ale i přesto je to pořád ta bohémka. Bosé nohy v parku jsou...vlastně nejsou tou typicku americkou komedií. Je v ní něco víc. Ty vybroušené dialogy a skvostní herci převyšují ostatní komedie té doby o půl hlavy. Hlavně tou svou vtíravostí a vtipností si vás určitě stejně jako mě tento film získá. Nemluvě o písni, kterou si bude Fondová pobrukovat, když bude na šrot.... 90% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Anebo spíš dobrých 70%. Robert Redford je parádní a je škoda, že v budoucnosti komedie moc nevyhledával. Zato Jane Fonda mě místy nudila i iritovala zároveň. Cca. první tři čtvrtě filmu se nesou v zábavné konverzační rovině, posledních patnáct minut už je pak mírně "potřeštěných" a přál bych si, aby to ke konci vyústilo jinak. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Když Corie (Jane Fonda) dává zmuchlané noviny do ledničky, láhev, kterou tam dala dříve, je pryč. (anezzik)
  • Film bol natočený v New Yorku, USA. (Arsenal83)
  • Původní divadelní hra je inspirována prvním manželstvím jejího autora Neila Simona. (D3VIL)

Reklama

Reklama