Reklama

Reklama

Bosé nohy v parku

  • USA Barefoot in the Park (více)
Trailer

VOD (1)

Střešní okno netěsní. Sousedi jsou trochu blázni. Samá komická setkání. První byt Paula a Corie má k dokonalosti daleko a jejich čerstvé manželství k ní také nemá zrovna nejlblíž! Jsou zamilovaní, ale každý je zcela jiný! Paul je upjatý, Corie impulzivní. Těšte se na jiskření, ke kterému dochází při střetu protikladů! Komedie Neila Simona v hlavních rolích s Jane Fondou, Robertem Redfordem a Mildred Natwickovou (nominace na nejlepší herečku ve vedlejší roli, 1967). Zjistíte, že není nic lepšího, než Bosé nohy v parku! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Paule, víš, jak se zahřívají Eskymáci?" "Jdou spát do hotelu." Komedie Neila Simona mají většinou realistický půdorys a na něm je postavená cvokárna. Tak je to i v případě jeho nejslavnějšího opusu. Novomanželé Bratterovi se ubytují v bytě, který se má stát romantickým hnízdečkem lásky, dokud nevyjde najevo, že se nachází v pátém patře bez výtahu, ve stropě je díra jako pěst, nefunguje topení a dům je plný magorů, pobíhajících volně bez dozoru. Manželství prochází zkouškou ohněm... A my tu máme jásavě barevnou komedii s nádhernými dialogy (Fondová: "Paule, pojďme udělat něco vzrušujícího a bláznivého." Redford: "Vrátím se dřív z práce a navzájem se potapetujeme."), řádícími herci a řadou překvapení. Třeba když dorazila Mildred Natwicková v roli upjaté matky, čekal jsem obvyklou etudu na téma "konzervativní tchyně se naváží do zetě", ale její vedlejší zápletka směřuje úplně jinam a pro Mildred a Charlese Boyera jsou to nejkrásnější role, v jakých jsem je dosud viděl. A tak je to se vším. 100 % ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Než jsem se propusinkovala půlhodinovými líbánkami, tak to chvilku dalo, ale jinak mohu jen konstatovat, že vidět Roberta s Jane v konverzační komedii, kde jeden je hot a druhý čehý, je naprostá lahůdka. Ovšem mimo tyhle dvě filmové hvězdy tam perlila maminka nevěsty a tak trochu střihnutý soused Victor. Přemýšlím, kteří dva mě zaujali více? A ten byteček byl okouzlující...... koupelna a ložnice pochopitelně vedly prim a to nepíšu o takové prkotině jako je schodiště:-) ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Bosé nohy v parku jsem viděl v ostravském divadle před tolika lety, že se mi to ani nechce počítat, ale pořád si pamatuju, jak dobře jsem se tehdy zasmál. Tento film se mi až do dneška stále vyhýbal, a to byla škoda. Znovu jsem se výborně bavil se škrobeným límečkem Paulem a ztřeštěnou Corie v jejich téměř prostorném bytě skoro v přízemí, a stejně jako v divadelní hře jsem i tady ocenil příchod Victora a Ethel, kteří posunuli děj i humor správným směrem. Snímek jistě nebyl žádným úžasným uměleckým počinem, ale jako konverzační komedie funguje i po těch letech skvěle. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie! Hlavné postavy sú geniálne zahrané a hláškujú jedna báseň (a to aj zo súčasného hľadiska, kdežto z 67eho)! Popravde pár hluchých miest, teda... presnejšie povedané len jedno a dosť rozsiahle, mi napovedalo, že film nad 3 odo mňa nemôže dostať, ale bravúrny záver (a vožralý Redfordov výstup) mi nedovolil nedať 5. Vskutku som už videl nejedného komika hrať vožralu, ale v živote ma nikto nepobavil tak ako on... U mňa jednoznačné potvrdenie, že od starej hollywoodskej školy by sa malo mnoho súčastníkov učiť. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Chyběla jsem ti dnes?“ - „Ne.“ - „Jak to, že ne?!“ - „Protože jsi mi osmkrát volala. Ani doma s tebou tolik nemluvím.“ Ani 8 telefonátů za den ovšem nemusí odhalit, zda má manželství šanci na přežití, protože co když ti 2 nemají vůbec nic společného…Takhle, čekal jsem, že se slušně pobavím, ale až tak? Jde o luxusní romantickou komedii, která se opírá o situační komiku, dialogové výměny, hlášky, milou romantiku (fungující chemie mezi postavami) a také příjemnou, ztřeštěnou atmosféru. A ústřední čtyřka se předhání ve svých výkonech, válí hlavně matka v podání Natwick a překvapil mě naprosto přesný Redford (krom Podrazu jsem s ním totiž nic dalšího komediálního neviděl, jen vážnější kousky, a to musím časem napravit). Škoda, že směrem ke konci je film trochu nahořklý (a Corie docela nesnesitelná), za to půl hvězdy dolů, ale jinak obrovská spokojenost a slabší plný počet navrch. „Kam jdete?“ - „Chci zemřít ve své posteli.“ - „Co jim mám říct?“ - „Vymysli si nějakou mazanou výmluvu. Řekni Corie, že nejsem její matka.“ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Když Corie (Jane Fonda) dává zmuchlané noviny do ledničky, láhev, kterou tam dala dříve, je pryč. (anezzik)
  • Mildred Natwick (Ethel Banksová) a Herb Edelman (Harry Pepper) se objevili ve stejných rolích i v divadelní verzi Bosých nohou v parku (v letech 1963-67). (D3VIL)

Reklama

Reklama