Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

heyda 

všechny recenze uživatele

Film, který hledí na krásu asi tak jako český bulvár (krása = hezký obličej, dlouhý vlasy, velký prsa a dokonalý zadek), mě teda příliš neoslovuje. Nechápu tak vysoké hodnocení. To, že je film zpracován velmi originálně z něho ještě automaticky nedělá super zábavu. 1 hvězda za hudbu, 1 hvězda za sympatickou Emilii Fox. That´s all... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, a to nejsem zrovna fanda pomalu plynoucích "uvažujících" filmů, ale tenhle mě teda dostal. Výborný herecký tandem a jejich charaktery, krásná a konečně pořádně využitá Emilia Fox, další talent Sean Biggerstaff, což je sympaťák už od pohledu a ani nemusí nic říct. Pak je tu sem tam nějakej ten britskej vtípek, o což se stará hlavně svérazná dvojka (později trojka - schválně kdo ve znalci kung-fu poznal "young Masbatha" z Ospalé díry?) nočních posluhovačů a praštěnej šéf - ačkoliv ten se mi asi líbil nejmín, byla to jen obyčejná karikatura. Povedla se rovněž hudba a kamera a všechny ty zpomalené záběry - navíc většinou skvěle osvětlené. Monology hlavního hrdiny nepostrádají smysl a divák o nich skutečně začne přemýšlet, což je to hlavní, takže ještě po skončení snímku ta myšlenka v hlavě zůstává. Dlouho jsem se Cashbacku vyhýbala a jsem nakonec ráda, že jsem si ten zážitek tak šetřila. Nemůžu než doporučit, a to všem, zaručený zvedač nálady. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vizuálne originálny, nápaditý a zaujímavý snímok, ktorý je obsadený radom zaujímavých postáv. Na film sa pekne pozerá (obzvlášť mužskému obecenstvu) ale napriek tomu mi v ňom niečo chýbalo. Ale aj tak nevšedný zážitok. Filmu síce chýba humor a neradil by som ho teda medzi komédie ani omylom, ale čo mu nechýba je romantika a také ľahké erotično. Vo filme sú reálne zážitky prestrihávané s retro spomienkami, čo sa mi páčilo. Film má však aj miesta, ktoré nielen že nudia ale aj dosť hnevajú, napríklad futbalový zápas bol úplne od veci a vôbec mi to tam nesedelo. Inak to ale ušlo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po častých reprízach na Film+ som si konečne našiel čas a musím povedať, že ma film milo prekvapil. Skvelú atmosféru prebdených nocí a zastaveného času výborne skrášľuje hudba podobná tomu, čo často skladá T. Newman. Vnútorný hlas hlavného hrdinu nás sprevádza takmer celým filmom a ja mám pre takýto hypnotický prístup slabosť. Odvážnejšie scény mi vôbec neprišli úchylné, skôr ich vnímam ako fascinácia chlapca ženským telom a jeho krásou. Každý chlapec si určite prešiel takýmto obdobím. Tá atmosferická časť, kde Ben spomína na svoje prvé lásky mi prišla najlepšia. Humorná stránka filmu tiež pobaví (cukrík z úst do úst) , ale tá pokojnejšia ma brala viac. Za zmienku stojí i romantická scéna s hudbou od Frankie goes to hollywood - The power of love . Je to už dávno, čo takto známa skladba, tak dokonale sadla do filmu. Pobaví i pár odkazov na slávne filmy a celkovo treba uznať filmu kvalitu i kus originality. 80%. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Začátek rozvine tak slibnou linii příběhu, trochu mi připomínající část o nespavosti z Klubu rváčů (obzvlášť v momentě kdy usne, tam chybí jen věta: Babies don´t sleep this well), vše je podáváno neotřepanou formou, což přitáhne. Ale ten konec, to byla zas taková Amerika, že mi u posledního polibku, rádoby vybroušeného moudrými slovy jako diamant do tvaru briliantu, chyběla akorát americká vlajka. Bižuterie ale moc hezká, pro ten krásný začátek dávám 75%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy je Sean (Shaun Evans) v koupelně a drží v jedné ruce časopis, lez spatřit u zrcadla krémy a kromě jiného i zubní kartáček. Poté, co položí časopis, tam vše zůstane, jen zubní kartáč zmizí. (dan.pacino)
  • V jednom ze záběrů, kdy Ben (Sean Biggerstaff) kreslí jednu z nahých zákaznic obchodu, jde vidět, že mrkne, i když je zastavený čas. (TheSpearCZ)
  • Šéf supermarketu Jenkins (Jay Bowen) během svých motivačních řečí použije několik odkazů na filmy Gladiátor (2000) nebo Heat (1995). (Zdroj: LFŠ) (ynot)

Reklama

Reklama