Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je zvláštní a pozoruhodný film, který jsem viděl už podruhé a s nímž jsem naprosto spokojený. Samozřejmě, že nebýt úžasného, neobvyklého a originálního námětu, tak bych asi tenhle film tak vysoko nehodnotil, ale právě ten námět z filmu dělá něco výjimečného. Přitom stačilo tak málo, a to sice že se s hlavním hrdinou rozejde jeho dívka a on začne trpět nespavostí a volný čas navíc využije tak, že si začne vydělávat na nočních směnách v supermarketu. Velice jednoduchý nápad, ale zároveň nápad, který funguje. Jistě, samozřejmě to lze považovat za tak trochu mysteriózní nebo fantasy námět, protože neznám nikoho, kdo by vydržel několik týdnů nespat, a stejně tak neznám nikoho, kdo by dokázal zastavit čas, což je specializace hlavního hrdiny. Ale když na to jako divák přistoupím, tak si pak celý film úžasně užívám a ani chvilku jsem se nenudil. Tohle je zkrátka jeden z těch filmů, které jsou originální, neotřelé a sympatické. A velice tomuto filmu pomáhá herecký výkon Seana Biggerstaffa, kterého už jsem viděl hrát jak ve filmu Zimní host, kde předvedl úžasný dětský herecký výkon, tak v prvních dvou dílech Harryho Pottera, kde hrál sympatického kapitána nebelvírského famfrpálového družstva. Zde znovu dokazuje, že má nesporný herecký talent a já už se těším na jeho další role. Cashback u mě tedy získává pět hvězdiček. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

strasne mily nenapadny film. kazdou minutou som ocakaval kedy to vsetko upadne do nejakej trapnejsej roviny, ale cuduj sa svete ono to vyborne bavilo az do zaverecnych tituliek. zaner je tazko presne urcit pretoze si divak uzije tak komedialnych pasazi ako aj vaznejsich dramatickych, ktore vyznievaju skor ako dojak. vsetko to vsak ma potrebnu inteligenciu a je vidiet, ze za tymto pocinom stoji schopny clovek. urcite stoji za pozornost!!! ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Vskutku zvláštní snímek kombinující několik žánrů, ve výsledku je však nejdominantnější romantika (což potvrzuje i lehce čitelný konec). Jde vlastně o takovou pohodovou vztahovku s velmi zajímavou formou (je jasné, že ta nahota měla především nalákat diváky, naštěstí je však v symbióze s uměleckou duší hlavního hrdiny, takže nevyznívá tak moc lacině, jak by se mohlo na první pohled zdát; jinak samozřejmě zpomalovačky nebo úplné zastavení času=výborná kamera, střih + hudba), občasným humorem (třeba porušení snad všech pravidel při volání bejvalce, no vlastně i ten fotbal, který šije do amerických přehnaně heroických sportovních filmů o bandě looserů, kteří se zvednou a zvítězí), trochou životního filozofování (něco pro zaměstnání divákova mozku) a samozřejmě láskou (pro naplnění představ romantických duší). Příjemné oddechovka za slabší 4*. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých snímků britské produkce. Opravdu originální námět. Skvělé, vtipné a příjemné herecké obsazení a opravdu nadupaný soundtrack. Obal DVD je opravdu zavádějící. Když jsem ho viděl poprvé, tak jsem si myslel všechno možný, jen ne to, že mě tento snímek tak mile překvapí. Stopáž je optimální, nenudil jsem se a až na pár trhlinek to je skvělý počin, kterému nechybí vtip, romantika, dramatičnost a to celé pod rouškou mysterióznosti. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Michelle Ryan je ten typ dievčaťa, do ktorého sa bláznivo zamilujete. Chytí vás za srdce a nakoniec ho rozpolí, rozseká, rozdrví. Muži mojím slovám porozumejú na celej čiare. Stačí pozrieť na nasledujúcu foto http://www.celebszz.com/45863-2/michelle-ryan-14.jpg . Do tých krásnych, ale diabolských črtov tváre. Niečim podobným ako Ben si prejde pravdepodobne každý. A tam začína príbeh. Kráča od umeleckej vizuality až po klasickú romancu. Od nahých ženských až po spánkové problémy. Máme všetkého všade. Občasné záseky dejovej línie z celkového dojmu príliš neuberajú, pretože na mňa film zapôsobil tak milo a prívetivo, že sa k nemu určite raz vrátim. Vlastne možno..:) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy se Ben (Sean Biggerstaff) koukne na noční stolek a na digitálních hodinách je 4:08, vedle noční lampy lze spatřit jen šálek. V dalším záběru o 3 minuty později je ale v pozadí i porcelánový medvídek. (dan.pacino)
  • Vzhledem k omezenému rozpočtu jsou všechny triky ve scénách, kdy se Ben (Sean Biggerstaff) pohybuje zastavený časem, vytvořeny pouze pomocí kamery, nehybných herců, provázků a skleněných desek. Výjimkou jsou záběry v závěru filmu, kdy hlavní postavy procházejí zastavenými sněhovými vločkami. Zde byla použita animace. (ynot)
  • Představitelka dospělé Natálie Janine-May Tinsley je skutečnou profesí striptérka. Autoři hledali ženu podobnou představitelce malé Natálie Nelly Lyster-Smith, která byla obsazena jako první. Režisér Sean Ellis uvedl, že to byl náročný úkol a bylo zapotřebí projít mnoho striptýzových barů. (Zdroj: LFŠ) (ynot)

Reklama

Reklama