Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Vskutku zvláštní snímek kombinující několik žánrů, ve výsledku je však nejdominantnější romantika (což potvrzuje i lehce čitelný konec). Jde vlastně o takovou pohodovou vztahovku s velmi zajímavou formou (je jasné, že ta nahota měla především nalákat diváky, naštěstí je však v symbióze s uměleckou duší hlavního hrdiny, takže nevyznívá tak moc lacině, jak by se mohlo na první pohled zdát; jinak samozřejmě zpomalovačky nebo úplné zastavení času=výborná kamera, střih + hudba), občasným humorem (třeba porušení snad všech pravidel při volání bejvalce, no vlastně i ten fotbal, který šije do amerických přehnaně heroických sportovních filmů o bandě looserů, kteří se zvednou a zvítězí), trochou životního filozofování (něco pro zaměstnání divákova mozku) a samozřejmě láskou (pro naplnění představ romantických duší). Příjemné oddechovka za slabší 4*. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ellis smíchal několik naivních životních mouder, které jsou v komedii o mladých lidech možná až nepatřičné a hromadu pubertálních vtipů, které v podání dospělých zase působí nepatřičně. Zdánlivě nesourodý mix však vytváří společně s časovými hrátkami a snílkům známou nespavostí kouzelnou atmosféru. Navíc plakát doslova klame tělem. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Lidé stráví spánkem až třetinu života (já možná i víc), což je docela dost, ale na druhou stranu je to nejlepší způsob, jak si dobít baterky. A tak musí být určitě nepříjemné trpět nespavostí. Převalovat se na posteli sem a tam. V noci bloudit prázdným městem, nebo vzít brigádu v místním supermarketu, kde se to podivnými lidmi, na kterých se asi také podepsal nedostatek spánku, hemží. Hned na úvod musím říct, že jsem od snímku který, už obalem láká na kozy, vůbec nic nečekal a možná právě proto jsem toho tolik dostal. Tohle zamyšlení se nad časem a krásou ženského těla mi naprosto sedlo do nálady i vkusu a tak jsem se skvěle bavil u krásného scénáře. Nechal se dojímat skvělými záběry při efektním zastavování času, protože tenhle snímek je skvělý jak po technické stránce tak po té vypravěčské, kdy má vtip, skvělou romantickou linku a hlavně má co říct. Atmosférou mi to trošičku připomínalo Nauku o snech. Filmu, který mě naplnil energií a optimismem, nemůžu dát jiné hodnocení a až budu jednou mít hodně špatnou náladu, tak už vím po jakém filmu sáhnout. ,,Nechceš zajít do mýho pokoje? Dáme si popcorn a sex."- ,,Ne." -,,Co? Ty nemáš ráda popcorn?" ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Svěží závan originality z nejkomerčnějšího možného prostředí supermarketu, kdo by to byl čekal. Cashback střídá poctivou melancholii s třeskutě suchým britským humorem, odvážnou nahotou s tradiční lovestory a myteriózní zápletkou a kupodivu z toho vychází poměrně chutný guláš kde se vše navzájem doplňuje. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy abych se přiznal moc nemusím, ale tady je to celé nějak zabalené do velmi příjemného humoru, který mi místy připomínal Clerks 2. Ale to asi nejvíce prostředím. Film táhnou hlavně ty drobnější postavičky v pozadí ať už se jedná o Kung fu borečka anebo o dvojici pošuků co se schovávají v regálech popřípadě prodávající kosmetiku ve tvaru pánského přirození. Šéf marketu je poctivý slizoun. Romantická část Bena a Sharon uteče jako voda. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Na konci filmu se zastaví čas a všichni lidé jsou strnulí. V následujícím záběru, kdy se pohne jenom Ben (Sean Biggerstaff) a Sharon (Emilia Fox), jsou ovšem lidé jinak. Například žena vlevo je blíž a má jinak upravené vlasy, žena napravo od Bena (Sean Biggerstaff) má jiný výraz na obličeji apod. (dan.pacino)
  • Sean Ellis napsal scénář za sedm dní. Natáčet se začalo o šest týdnů později, kdy byli k dispozici všichni účastníci natáčení krátkometrážního snímku, který je základem filmu. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy se Ben (Sean Biggerstaff) koukne na noční stolek a na digitálních hodinách je 4:08, vedle noční lampy lze spatřit jen šálek. V dalším záběru o 3 minuty později je ale v pozadí i porcelánový medvídek. (dan.pacino)

Reklama

Reklama