Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (143)

kareen 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám hell fucking day! Jen pro vyznavače toho nejčernějšího šibeničního humoru, všem ostatním hrozí nebezpečí těžké deprese. Filmová výzva 2016 ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Nevšedná filmová poviedka na tému "všedný deň plný smrti". Silný tragikomický príbeh, brutálna akcia, humor černejší ako noc a excelentný Brendan Gleeson – vynikajúci kraťas Six Shooter obsahuje všetky tieto najcharakteristickejšie mcdonaghovské znaky a je dôkazom toho, že raz za čas dostane Oscara aj taký film, ktorý ma skutočné gule. "Oh, Jesus... What a fokin day!" (8/10) ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Syrový, mrazivě chladný a brutálně vtipný kraťas. Takhle nakombinovat film dokáže snad jenom Ir. McDonagh už v tomto kraťasu naznačil, že se v něm ukrývá obří potenciál a úžasná tvůrčí schopnost. Jen doufám, že současnou frekvenci jeden film za 4 roky autor trochu zrychlí. Gleeson se tradičně ukazuje ve výborné světle kdo mě neskutečně překvapil je mladík Conroy. Six Shooter ukrývá v necelé půlhodině to, co nedokáže odvyprávět většina dlouhometrážních bijáků. Nemůžu jinak než za 5*! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Martin McDonagh prostě dokáže zaujmout, ať už je to krátký film nebo dlouhý. Tady si chvíli říkáte, o čem to vlastně bude, co se z toho může vyvrbit dobrého, ale pak jen až do konce zíráte na to, co se tu děje. A je to opět herecky i scenáristicky skvělé, navíc je to sakra drsné, ale přitom pořád niterné, emotivní. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

"Proč, co se stalo dneska...? Jo, ty myslíš tvoje žena a teď ta surfařka po vagónech.“ 5 hviezd za 27 minút ()

Moena 

všechny recenze uživatele

"What's the best part about death baby jokes? They never get old." Tolik černýho humoru v jedný půlhodince jsem snad ještě neviděl. Někdo nedokáže natočit kvalitní film, ani když máš k dispozici město, miliardu dolarů a stovku herců a komparzistů a někomu stačí vagón a čtyři lidi. Po tomhle ty geniální Bruggy prostě přijít musely. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

pro mě snad lepší 2 hvězdičky. Tento styl anglického, teda irského drsného humoru mi nesedl a navíc na kraťas to bylo k******y dlouhé. Prostě špatný den i pro mě. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Aaah sheep. Tohle byla bomba, která vybouchla hned na začátku a exploze trvala 27 minut. Typický McDonagh. Mrtvé děti, mrtví dospělí, vulgarity, humor, drama, pointa a Irsko. Opět skvělý. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Má to něco do sebe (i přes tu krkolomnou pointu), ale irština a Brendan Gleeson to pozdvihují na lepší hodnocení. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodné dílo, ale přesto má k dokonalosti filmu V Bruggách daleko. Černý humor se milíbil, ale jeho dávkování už nikoliv a chyběla zde nějaká slovní přestřelka nebo silný dialog, kterým Bruggy oplývali, žel zde byli ,,pouze'' silné monology. Herci byli dobří a konec taktéž vydařený. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Po V Bruggách mě moc zajímala krátkometrážní prvotina pana McDonagha. Jak už to tak u kraťasů bývá, tak to na plné hodnocení nestačilo, ale příběh to byl dost zajímavý a díky skvělé režii také koukatelný. Škoda jen, že se to nemohlo rozrůst do celovečeráku, protože ten potenciál tam určitě byl. 80% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Trochu cerneho humoru neni nikdy na skodu a tento kratkometrazni film ubehne velmi rychle. Slusne herecke vykony, nijak bych ale tento snimek neprecenoval. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Irský humor bude zřejmě ještě sušší než anglický. "Jesus, what a fucking day!" aneb na chudáka spadne i záchod...75% ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Po In Bruges mi oskarový McDonaghův kraťas přišel na velmi stejné úrovni. Takový jeden velký den blbec. Akorát nálepka komedie je trochu zavádějící. McDonaghův "humor", pokud se to tak dá nazvat je z oblasti velmi černých až morbidních, kde už se stírá hranice mezi humorem a vážnou věcí. A každý to pak může vidět jinak. Osobně mi ale tento styl velmi sedí a snad McDonagh po In Bruges ještě něco natočí. 8/10 ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Plnění bobříka upřímnosti cestou funebráckym vlakem do Dublinu. Reklama na zemědělské výstavy, kterou do polohy komedie posouvají dvě hlavní herecké postavy a režijní přímočarost. " ****in´ awful !" ()

Reklama

Reklama