Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brooke a Gary se do sebe zamilovali a koupili si byt, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. Mohli by, kdyby se záhy nezačali nenávidět. Záminkou pro ukončení jejich společného života se stala jedna z mnoha banálních partnerských hádek. Problémem je, že nádherný byt, který si pořídili, patří oběma a ani jeden se z něj nechce vystěhovat. Když jejich hádky dosáhnou vrcholu, přítel jim doporučí, aby byt prodali. Uplyne pár měsíců po rozchodu a oba se náhodou setkají na ulici. Vymění si pár zdvořilostních frází a opět se rozcházejí. Jejich pohledy se střetávají a lehké úsměvy v jejich tvářích hovoří za vše - vzájemná náklonnost ještě nevyprchala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (363)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatický snímek, který příjemně uteče. Není to ani avizovaná komedie ani nějaké vztahové drama, je to tak něco uprostřed - chvílemi vtipný, chvílemi smutný příběh konce jednoho vztahu. Rozchod není špatná záležitost, ale také ničím nevyniká. A konec? Jakkoli to scénárista asi myslel dobře a chtěl se vyhnout šablonovitosti, na mě to působí tak nějak rozpačitě. Občas by člověk asi přeci jenom radši viděl klasické klišé než neurčité rozuzlení. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rozchod ako taký, sa dá vziať z viacerých pohľadov a pokiaľ nechcete depresívny film, plný právnikov a sporov o majetok, určite je toto kvalitná voľba. A možno si to tvorcovia ani neuvedomovali, no aj keď boli vyhrotené situácie pomerne zábavné, neraz lizli aj kúsok drámy. Dokonca to podľa mňa aj pomohlo. Odkláňa sa tým úplne ohratému klišé, rovnako ako koniec. No a samozrejme tejto ultraľahkej pohodovke pomohli aj herci. 80%. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Co se dá čekat od romantické komedie, jenž svůj děj jednoduše vlepí do svého názvu a ve které hraje Cole Hauser(tenhle týpek se začíná stávat symbolem slabého průměru)?? Máme co dělat s další klasickou, klišovitou a melancholickou pohádkou s emočním finále a závěrečným happy-endem?? Přiznám se, že jsem nečekal nic jiného a to i přesto, že herec s iniciály VV je šoumen každým coulem a většina jeho filmových postav nenudí. I Jenniffer Aniston je zárukou celkem nenáročné a pohodové zábavy a navíc si podobnou roli vyzkoušela s Jimem Carreym....Nicméně mýliti se je lidské a dopředu říkám, že ačkoliv jsem se hrozil příliš dlouhé(alespoň na žánr romantická komedie) stopáže, film plynul svižně bez jediného výraznějšího zaváhání, nenudil a co víc, působil mnohem reálněji než cokoliv jiného. Po úvodních titulcích následuje dlouhá scéna, kterou možná mnozí muži velmi dobře znají, je suprově zahraná a jediným problémem je to, že titulky nestíhají kulometnou mluvu Vince Vaughna. Laťku, kterou tahle scéna nastavila, ve filmu už nic nepřekoná, a přestože v několika místech má snímek tendenci ke klišovitosti spadat, pořád je to jiné kafe. A je to především tím, jaký vztah si mezi sebou Vince a Jennifer ve filmu vytvořili....Možná Gary Grobowskimu v duchu nadáváte, jaký že to je zabedněnec, ale přemýšlejte - není to alespoň trochu reálné?? Svoji roli zahrál Vince Vaughn velice přesvědčivě, stejně tak Jennifer Aniston. A ačkoliv se to jmenuje Rozchod!, čekáte happy-end?? K určitým nápravám chování dojde, ale není přeci jenom pozdě?? Právě finální pasáž dodává filmu šmrnc a nazvěte mě třeba melancholickým strejdou od vedle, ale stejně vybírám políčko se čtyřmi hvězdami...52 miliónů dolarů(rozpočet)/203 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Rozchod! je z těch filmů, kterému víc než cokoli škodí ona romanticko komediální nálepka, protože to není ani na slzy, ani na uválení v kotrmelcích, ale mě je sympatický právě tím, že ve své podstatě skutečně hodně připomíná partnerský život. Muž si chce zahrát hru, kulečník, zapařit s kámoši, žena chce uklizený byt, pohodu a hlavně přesný počet citronů. Teorie o Venuši a Marsu v praxi. Myslela jsem, že sbírání ponožek a povalujích se hadrů je ženským národním sportem jen u nás a ono ne, to mě potěšilo. A spoustu dalších zjištění jako třeba, že i když má každý rád něco jiného, může to fungovat, když si ti dva dají šanci, takže věta z kámošových úst "přiznej si, ta holka neměla šanci" vystihla mnohé. Kdyby se do scénáře vloudilo trochu Allenovského sarkasmu, byla by to výborná komedie, kdyby se naopak mírně "ochladilo", viděla bych to na Nicholse. Nic z toho se nestalo, ale to stěžejní, čemu rozumím a líbí se mi to, to tam je a plánuju si, že někdy (až posbírám ponožky, umyju nádobí, naaranžuju citrony .... ) si to zase s chutí pustím. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Gary Grobowski se seznámí s Brooke Meyersovou. Zamilují se do sebe, koupí si byt a začnou spolu žít. Záhy se ale ukáže, že jejich zájmy jsou zcela odlišné. Záminkou pro ukončení jejich společného života se stane jedna z mnoha banálních hádek. Brooke a Gary se rozhodnou, že se každý vydá svou vlastní cestou. Potíž je ale v tom, že nádherný byt, který si pořídili a zařídili, patří jim oběma a ani jeden nemá vůli se z něj vystěhovat. V rámci žánru je dobře, že tvůrci přišli s nějakým neotřelým vykreslením vztahu dvou lidí, který má něco i z reálného života. Není tak úplně jisté, proč spolu vlastně byli, protože abstraktní pojem láska je v mém případě vnímání tady podáván spíše jako sexuální přitažlivost, než cokoliv jiného, ale následně film ukázal spoustu situací, které se klidně v běžném životě milostných párů můžou odehrát. Jako nejrealističtější považuji konec, respektive závěrečné setkání, kdy mezi párem vzniklo odcizení. Hlavní protagonisté Jennifer Aniston a Vince Vaughn zvládli svoje role docela dobře, ačkoliv netvořili zcela oslnivý pár, co k sobě padne jako stvořený. V rámci žánru jde však o počin, který zvolil několik inovativních postupů v ději, a to se stává v případě romantických komedií zřídka. Tahle moc cukru nespotřebovala. 70% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (10)

  • Rozchodová komedie stála Universal 52 milionů, a už během prvních třech dnů promítání (2. – 4. 7. 2006) vydělala na první příčce neočekávaných 39,1 mil. dolarů. Celkový obrat se v USA vyšplhal na 118,7 milionu. (imro)
  • Přestože Jennifer Aniston a Vince Vaughn hráli rozhádaný pár, během natáčení se naopak dali dohromady. Románek jim ale dlouho nevydržel. (xjane)
  • Jedná se o čtvrtou hereckou spolupráci Vince Vaughna a jeho kamaráda, režiséra Jona Favreaua. (Edgerton)

Reklama

Reklama