Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na papíře vše vypadalo jako zlom v mém vnímání celého seriálu. Atraktivní a dost možná dosud nejaktuálnější téma, v hlavní roli moje milovaná Bryce, jako její bratr sympaťák James Norton, za kamerou spolehlivý Joe Wright - a přesto zůstávám zklamaný. Nemám totiž rád příběhy, ve kterých je ústřední charakter trestán za chyby, které neudělal a v jejich důsledku pak vláčen čím dál ohavnějším bahnem. Z Nosedive tak místo nezapomenutelné podívané zůstává jen pocit permanentního vytočení. ()

Peter.Coney 

všechny recenze uživatele

"Neznáte mě, takže vám to líto není, jenom vám je to nepříjemný, protože jsem na vás vyvalila rakovinu, ale to je v pohodě." Co se epizoda snaží říct je jasný a mohl bych o tom dlouhosáhle mluvit, ale ocením to i jako návod jak si dobrovolně přivodit depky. Dovádíme naše mozky do takovýho sociálního vězení, který nás jednou dost možná masivně reálně uvězní nebo zabije. ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se nás ale kurva hodně týká už. Sice se ještě nehodnotíme (i když..), ale kolik lidí se kouká na liky na Instagramu, na sledující apod. No jo i já koukám, jaký čísla tam mám, a po týhle epizodě jsem si to tak nějak všechno uvědomila. Navíc to vypadá, že do Číny už to pomalu přichází, takže tady je fakt jen otázkou času, kdy to bude i u nás. Snad jediný, co mě tady fakt sralo byla ta předvídatelnost, už na začátku jsem prostě věděla, jak to skončí, takže plot twist se tentokrát bohužel nekonal. Hodnocení: 8/10 (Btw myslí si angličani, že jsme všichni chudý zmrdi nebo proč bylo nejhorší auto v češtině kurva fix! :D) ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Dost realistický pohled na nedalekou budoucnost, kdy lidé naprosto podlehli sociálním sítím a v honbě za "hvězdičkami" a "společenským uznáním" naprosto rezignovali na svou přirozenost a chovají se tak, jak si totalitní společnost žádá. Přikyvování a lezení do zadku je cestou za kladným společenským hodnocením a osoba s vlastním "nežádoucím" úsudkem je ocejchována značkou "nízkého sociálního statusu" a tím je buďto donucena k "nápravě" a návratu do "správných kolejí" a nebo je (v případě zatvrzelosti) společensky zavržena a jsou jí například odepřeny jisté jinak standardní služby nebo zakázán vstup do určitých oblastí. Bohužel je podobný obrázek již nyní k vidění například v Číně. Děsivé! 85% ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další náznak budoucnosti. Budeme už těmi technologiemi tak zblblí, že budeme koukat na všechny jen z pohledu virtuálního světa a když nebudeme podle nějáké aplikace dostatečně IN přetvařující se bytosti do větru a jen trošičku odbočíme, budeme automaticky považováni za podřadnou třídu a nikdo si o nás ani kolo neopře. Přeji si aby to takto nespravedlivě daleko nezašlo a náš lidský mozek by se ještě dokázal chovat přirozeně. A pokud tomu tak nebude, tak snad se to zavede až v roce 2096 kdy už taky nebudu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Když na Lacii (Bryce Dallas Howard) ve vypůjčeném autě vyskočí české menu, tak ve slově „světla" je v překlep („svelta“). (Andy.222)
  • Když hlavní hrdinka (Bryce Dallas Howard) jede vypůjčeným autem, na které jí zbyly kredity, je zmatená, protože v originálním anglickém znění na ni mluví navigace česky. Následně se na předním skle objeví ukázka z epizody  Nahá Pravda (1995) ze seriálu Kutil Tim (od r. 1991), opět česky. (ČSFD)
  • Když je Lacie (Bryce Dallas Howard) na přepážce letecké společnosti, její obrazovka naznačuje, že její let je z BPA do PMA. PMA má pravděpodobně být Port Mary, kde se koná svatba. Ve skutečnosti je IATA kód BPA pro Grumman Bethpage Airport v New Yorku a PMA je kód pro Pemba/Karume Airport na ostrově Pemba v Tanzanii, což je velmi nepravděpodobný cíl, protože následně Lacie říká, že se jedná o devět hodin jízdy autem. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama