Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

Sombreri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejmrazivějších dílů. Až mám strach, když si dávám dohromady souvislosti jak historické, tak současné. Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc vidím střípky okolo nás a po shlédnutí celé třetí série si myslím, že toto je jednoznačně nejpodstatnější díl, byť (domnívám se, že záměrně) snižován na významu. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že jsem byla ze začátku maximálně zklamaná. Nejdřív stupidní romanťárna a teď obyčejná "zombie" apokalypsa? Říkala jsem si, že to jde s Black Mirror zase z kopce, ale pak přišel zvrat ... A to se přiznám, že jsem zůstala hledět s pusou otevřenou ještě několik minut po tom, kdy mi došlo, jak to vlastně je. Závěr naprosto luxusní, pointa velmi silná. Kdyby se toto někdy stalo realitou, vlastně by mě to vůbec nepřekvapilo. ()

Reklama

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O niečo slabšia časť oproti predchádzajúcim z tejto série a tak bohužiaľ po prvýkrát musím v tejto sérií hviezdičku strhnúť. V tejto časti je krásne ukázané ako ľahko sa dajú ľudia zmanipulovať a naviesť k tomu aby robili to čo chceme. A to aj v takom prípade ak ide o vyhubenie časti populácie ktorá je jednoducho nežiadúca. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá pointa a další vývoj je bohužel nesmírně průhledný. Z celého dílu se tedy velmi brzy vytratí jakákoli naděje na překvapení a mysteriózno. Na druhou stranu, celý snímek relativně dobře funguje v rovině podobenství. Je zde opravdu celá řada zajímavých symbolů, které připomínají dění i v současném armádním systému. Od absolutního vymývání mozku, přes přenastavování morálních hodnot až po tvorbu falešných nepřátel, aby vojákům svědomí dovolovalo hájit nemorální zájmy své drahé matičky vlasti. Myšlenkově se tedy nejedná o nic nového ani zásadně zajímavého. Příběh ve vás úžas nejspíš také nevzbudí. Plavíme se v těžce průměrných vodách. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já tu pointu teda tak snadno neodhalil a tudíž byl nakonec sakra překvapen. Hodně se mi líbily proslovy k válkám samotným a statistikám toho, kolik lidí bylo schopno nakonec zmáčknout spoušť. Ne každý je holt psychopat. A i tak, je nutné kvůli možném výskytu podobné poruchy vybíjet celé masy? Epizoda, která člověka donutí zamyslet se. 80% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Jeden vojak má menovku Medina. Kapitán Ernest Medina bol postavený pred vojenský súd za svoju úlohu v masakre v My Lai. (Arsenal83)
  • Termín „šváby“ použitý v epizóde možno považovať za odkaz na rwandskú genocídu v roku 1994 – počas zverstiev vysielacie stanice vedené Hutumi často používali slovo „šváb“ (inkotanyi) ako eufemizmus pre Tutsiov, aby sa vyhli prípadným obvineniam z nenávistných prejavov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama